کلم بروکلی حاوی ترکیباتی است که اعصاب را تقویت کرده، دید چشم را بهبود میبخشد و پوست را زیبا میکند. پس بروکلی را بیشتر بشناسید و آن را در رژیم غذایی تان بگنجانید.
شفا آنلاین>تغذیه>بروکلی یک داروی طبیعی مفید برای کاهش التهابات بدن است و سرعت تحلیل مفاصل را کاهش میدهد.
به گزارش شفا آنلاین،کلم بروکلی به دلیل ترکیبات خاص خود، یکی از سبزیهای ضد سرطان معرفی شده
است. به دلیل وجود فلاونوئیدها به ویژه سولفور افن، بروکلی را به عنوان
سبزی ضد سرطان(Cancer) میشناسند. مصرف کلم بروکلی مانع از گسترش سلولهای سرطانی
به ویژه در قفسه سینه میشود.کلم بروکلی حاوی ترکیباتی است که اعصاب را
تقویت کرده، دید چشم را بهبود میبخشد و پوست را زیبا میکند. پس بروکلی را
بیشتر بشناسید و آن را در رژیم غذایی تان بگنجانید.
یک سبزی با خاصیت ضد التهابی
بروکلی
یک داروی طبیعی مفید برای کاهش التهابات بدن است و سرعت تحلیل مفاصل را
کاهش میدهد. به همین دلیل به افراد مبتلا به آرتروز(Arthritis) توصیه میشود کلم
بروکلی را حتما در برنامه غذایی شان داشته باشند. ترکیبات بروکلی با مسدود
کردن ترشح آنزیمهایی که سبب تخریب مفاصل میشود، از مفاصل شما حفاظت
میکند.
سلامت قلب و رگها
کلم
بروکلی در کنار خواص مختلفش به مهمترین عضو بدن شما هم سود میرساند و
علاوه بر پایین آوردن کلسترول خون، به تقویت رگهای خونی کمک میکند.
سولفور افن موجود در کلم بروکلی خاصیت ضد التهابی دارد و از تخریب و صدمه
به رگهای خونی پیشگیری میکند.ویتامینهای گروه B هم در کلم بروکلی وجود
دارند که این ویتامین به تنظیم و کاهش هموسیستئین کمک میکند.
تقویت بینایی
شاید
شنیده و خوانده اید که هویج برای سلامت چشمها بسیار مفید است و این موضوع
به لوتئین آن مربوط میشود اما این بار میتوانید برای حفظ سلامت چشمها
در کنار هویج از کلم بروکلی هم استفاده کنید. بروکلی آنتی اکسیدانهای
مفیدی دارد که از تخریب سلولهای چشم، بروز بیماری آب مروارید و صدمه به
عدسی چشم پیشگیری میکند.
دوستدار دستگاه گوارش
یک
خاصیت مشترک بیشتر میوهها و سبزیجات این است که به هضم بهتر غذا و سیری
بیشتر کمک میکنند. بروکلی هم از این قاعده مستثنی نیست و با داشتن فیبر
بالا به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند. فیبر در سالم نگه داشتن سطح
باکتریهای روده نقش دارد و سبب هضم بهتر مواد غذایی میشود.
بروکلی خطر هم دارد؟
به
طور کلی مصرف کلم بروکلی برای افراد مختلف ضرری ندارد و هیچ نوع تهدید جدی
یا اثر جانبی مخربی ایجاد نمیکند اما مهمترین مشکلی که ممکن است با مصرف
مقدار زیاد بروکلی پیش بیاید، التهاب روده یا افزایش گاز روده است که به
دلیل مقادیر فراوان فیبر موجود در بروکلی ایجاد میشود. البته این خاصیتی
است که در همه انواع کلمها دیده میشود اما خواص مفید آن به قدری غالب است
که بروکلی را در رژیم غذایی تان جای دهید.البته بهتر است افرادی که خون
رقیق و غلظت خون پایینی دارند از مصرف بروکلی پرهیز کنند چون کلم بروکلی با
داشتن ویتامین K سبب انعقاد خون میشود که این موضوع میتواند در مورد
بیمارانی که باید خون رقیق داشته باشند خطرآفرین باشد یا تاثیر داروها را
مختلف کند. از این رو به افرادی که داروهای رقیق کننده غلظت خون مصرف
میکنند، توصیه میشود از خوردن کلم بروکلی پرهیز کنند.
کاهش کلسترول خون(Cholesterol)
اگر
به تازگی بعد از گرفتن جواب آزمایش متوجه شده اید که کلسترول خونتان
بالاست، متخصصان به شما توصیه میکنند کلم بروکلی را به رژیم غذاییتان راه
دهید. این کلم در ترکیباتش موادی دارد که به پایین آمدن کلسترول خون کمک
میکند زیرا فیبر موجود در سبزیجات با کلسترول خون ترکیب میشود. این ترکیب
شدن سبب میشود کلسترول راحتتر دفع شده و در نتیجه سطح کلسترول بدن پایین
میآید.
اصل و نسب بروکلی(broccoli)
بعضیها
معتقدند بروکلی شبیه یک دسته گل سبز رنگ است. این سبزی بومی کشور
ایتالیاست. ایتالیاییها به این سبزی «بروکولو» میگویند که معنی آن گل روی
کلم است و این سبزی را به صورت آب پز همراه خوراکها یا به صورت خام در
سالاد مصرف میکنند.مصرف کلم بروکلی به ویژه برای خانمهای یائسه بسیار
مفید است چون عوارض یائسگی را کنترل میکند. کلم بروکلی سرشار از کاروتن،
ویتامینهای گرله B و C، فولیک اسدی، پتاسیم، اندکی سدیم، آهن، کلسیم،
سلنیوم (در ساقه)، فلاونوئیدها و سولفورافن است. نیازی به توضیح نیست که با
این همه ترکیبات مفید، توصیه میشود مصرف آن در سبد غذایی خانواده قرار
گیرد.
روش مصرف
روشی
که برای آماده کردن کلم بروکلی انتخاب میکنید در جذب ریزمغذیهای کلم
بروکلی نقش دارد. افرادی که دنبال خاصیت ضد سرطانی بروکلی هستند بهتر است
این سبزی را به مدت طولانی نپزند و به صورت خام یا نیم پز مصرف کنند.پختن
بروکلی، سبب نابودی آنزیمهای ضد سرطانی این سبزی مفید میشود و بخارپز
کردن آن به مدت ۲۰ دقیقه، سه دقیقه قرار دادن بروکلی در مایکروویو و تفت
دادن آن به مدت ۵ دقیقه، تاثیر قابل توجهی بر خاصیتهای آن بر جای
نمیگذارد و خواص مفیدش را نابود نمیکند. بروکلی خام همه ریزمغذیهای
ضروری را دارد. از این رو اگر از بابت التهاب روده یا افزایش گاز روده دچار
مشکلات آزاردهنده نمیشوید، بهتر است بروکلی را خام مصرف کنید.