خوردن چند لقمه از قارچ های سمی می تواند کبد، كليه يا حتی مغز را از كار انداخته و حتی موجب مرگ شود
شفا آنلاین>سلامت>در "روز طبیعت" از چيدن و مصرف قارچ های روئيده در طبيعت و كوه و دشت پرهيز كنیم.به گزارش شفا آنلاین،سید علیرضا منیری کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای گمنام با بیان
اینکه همه قارچ(Mushroom) های موجود در طبیعت خوراکی نیستند، گفت: خوردن چند لقمه از
قارچ های سمی می تواند کبد، كليه يا حتی مغز را از كار انداخته و حتی موجب
مرگ شود.
منیری با تاکید بر اینکه
بايد از چيدن و مصرف قارچ های رویيده در طبيعت و كوه و دشت خودداری کرد،
افزود: نمی توان از روی ظاهر قارچ يا مزه آن، وحشی، خوراكی و یا سمی بودن
آن را تشخیص داد و تنها آزمايشگاه می تواند خوراكی بودن آنها را تأييد كند.
او
علایم زودرس مسمومیت با قارچ را شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شكم درد و
تعريق عنوان کرد و ادامه داد: گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی،
تشنج(Convulsion) و يا بی قراری با این نشانه ها همراه می شود.
منیری
با بیان اینکه ايـن علایم چهار تا 24 ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر می شود،
بیان کرد: نشانه های دیررس شامل مسموميت(Poisoning) كبدی، كليوی يا آسيب های مغزی است
كه ممكن است روزها يا هفته ها بعد ظاهر شود.
وی
تصریح کرد: پختن، آب پز یا كباب كردن قارچ های وحشی موجود در طبيعت سمی
بودن آنها را از بين نمی برد و تنها راه پيشگيري از مسموميت با قارچ، پرهیز
از مصرف قـارچ هـای رویيده در طبيعت است، سم قارج پادزهر ندارد و تنها
بايد از خورد ن قارچ های وحشي موجود در طبيعـت و غير پرورشی اجتناب كرد.
افراد
مشكوك به مسموميت با قارچ می توانند در شيراز به بيمارستان حضرت علی
اصغر(ع) واقع در انتهاي خیابان سمیه روبروي هتل هما و در شهرستان ها به
بيمارستان محل سكونت خود مراجعه كنند.