کد خبر: ۱۴۵۵۸۵
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۰ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ - 2017March 14
آزاد گذاشتن تاسیس داروخانه با هدف افزایش رقابت بین داروخانه ها، حاصلی جز رشد تقاضای القایی برای مصرف بیشتر دارو در کشور نخواهد داشت.
شفا آنلاین>سلامت>عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران گفت: آزاد گذاشتن تاسیس داروخانه با هدف افزایش رقابت بین داروخانه ها، حاصلی جز رشد تقاضای القایی برای مصرف بیشتر دارو در کشور نخواهد داشت.

به گزارش شفا آنلاین،سید علی فاطمی عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینکه مصرف منطقی دارو سعی در کاهش مصرف بی رویه دارو در کشور دارد، گفت: آزاد کردن رقابت بین داروخانه(pharmacy) ها، احتمالا منجر به ایجاد تقاضاهای کاذب برای تجویز دارو توسط پزشک و تشویق بیمار برای مصرف بیشتر دارو خواهد شد در حالی که وزارت بهداشت بر اساس سیاست‌های کلی سلامت ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری، با اجرای برنامه‌های تجویز و مصرف منطقی دارو سعی در کاهش مصرف بی رویه دارو در کشور دارد.

وی با اشاره به این که بر اساس دستورالعمل موضوع بند ب. ماده ۳ از فصل دوم قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران (مصوب ۲۵ / ۱ / ۸۳)، تبلیغ دارو برای عامه مردم و بیماران ممنوع است، ادامه داد: رقابت بین داروخانه‌ها نظیر آن چیزی که برای فروش کالاهای دیگر در بازار مشاهده می‌شود، نه امکان پذیر است و نه انجام آن به نفع بیماران خواهد بود.

وی افزود: بر این اساس آزاد گذاشتن تاسیس داروخانه با هدف افزایش رقابت بین داروخانه ها، حاصلی جز رشد تقاضای القایی برای مصرف بیشتر دارو در کشور نخواهد داشت.

به گفته فاطمی، طی ۶۰ سال گذشته، وزارت بهداشت کشورمان بر اساس قانون "مقررات امور پزشکی، دارویی و مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی (مصوب سال ۱۳۳۴) " ضوابطی را برای تاسیس کلیه موسسات پزشکی (بیمارستان، درمانگاه، داروخانه و آزمایشگاه) وضع کرده است تا ارائه این خدمات متناسب با نیاز جامعه باشد و از طرفی توزیع جغرافیایی این موسسات باعث سهولت دسترسی و عدالت در برخورداری از خدمات سلامت برای عموم جامعه گردد.

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران تصریح کرد: اخیرا بحث هایی مطرح شده تا عملا هیچ محدودیتی برای تعداد و محل تاسیس داروخانه در شهر‌ها وجود نداشته باشد، با این توجیه که نباید رقابت را محدود کرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت گذاری دارو‌ها آزاد و رقابتی نیست، اظهار داشت: تولید و واردات دارو هم آزاد نیست و این موارد شدیدا توسط وزارت بهداشت(Hygiene) کنترل می‌شود و از طرفی داروخانه‌ها هم آزاد نیستند تا برای عقد قرارداد با سازمان‌های بیمه پایه، با هر سازمانی که شرایط پرداخت بهتری دارد قرارداد ببندند.

فاطمی اضافه کرد: در این سیستم کاملا غیر رقابتی و تحت کنترل دولت، آزاد کردن تاسیس داروخانه‌ها کاملا بی معنی و باعث نابودی اقتصاد داروخانه‌ها دایر می‌شود.

وی با بیان اینکه در اغلب کشورها، در کنار انجام بازرسی به منظور حصول اطمینان از کیفیت ارائه خدمات در موسسات پزشکی (از جمله داروخانه ها)، برنامه هایی با هدف ارتقاء سطح کیفی خدمات، تحت عنوان ارزشیابی یا ممیزی نیز صورت می‌گیرد، ادامه داد: متاسفانه در کشور ما برنامه‌های ارزشیابی موسسات پزشکی و از جمله داروخانه ها، به صورت هدفمند و در راستای افزایش توانمند سازی آن‌ها اجرا نمی‌شود و اغلب به بازرسی‌های سرزده به قصد برخورد با تخلفات اکتفا می‌شود. 

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران اظهار داشت: زمانی هم که بحث افزایش رقابت پیش می‌آید آن را معمولا در کمیت و افزایش تعداد داروخانه‌ها می‌بینند که با توجه به بسته بودن بازار دارویی ما، نهایتا به رقابت‌های ناسالم ختم خواهد شد.

وی با ابراز این که بدون شك ايجاد رقابت بين داروخانه ها براي كسب امتياز و اعتبار بيشتر، در نهايت باعث برخورداري بيماران و مراجعين از خدمات مطلوب تر و با كيفيت تر خواهد شد. گفت :اخيرا طرحي تحت عنوان" توانمندسازي داروخانه ها" توسط انجمن داروسازان تهيه و به تصويب سازمان غذا و دارو رسيد كه اميدواريم با اجراي آن، رقابت بين داروخانه ها باعث ارتقاء كيفيت خدمات دارويي و افزايش رضايت بيماران شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: