شفاآنلاین :کبد یکی از اندام های بزرگ سمت راست شکم است که حدود 1.36 کیلوگرم وزن دارد. مهمترین وظیفه کبد، فیلتر کردن خونی است که از دستگاه گوارش وارد کبد می شود و قرار است در سراسر بدن جریان یابد.
به گزارش
شفاآنلاین، تمام مواد سمی و مضر خون در کبد
جدا می شوند. کبد با تولید صفرا، چربی غذا را تجزیه کرده و آن را تبدیل به
انرژی می کند. ذخیره قند بدن نیز به عهده کبد است.
درهمین حال پژوهش های محققین دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان داده که انواع
سبزیجات، گریپ فروت، گردو، لیمو، آووکادو، چای سبز، سیر، چغندر، سبزیجات با
برگ های سبز پررنگ و زردچوبه غذاهایی هستند که کبد را شستشو می دهند و
سلامت آن را تضمین می کنند.
حقایقی در مورد کبد:
- کبد تنها عضوی است که می تواند خود را بازسازی (ترمیم) کند؛ به همین دلیل است که افراد می توانند بخشی از کبد خود را اهدا کنند.
- کبد حدود 10 درصد از جریان خون را مصرف می کند و در هر دقیقه حدود دو لیتر خون پمپاژ می کند.
- بیش از 500 عملکرد حیاتی بدن، از جمله مبارزه با انواع ویروس و عفونت به عهده کبد است.
- کبد با تولید پروتئین و هورمون در سراسر بدن، نقش مهمی را در حفظ سطح نرمال قند خون ایفا می کند.
- کبد بزرگترین ارگان داخلی بدن است.
متاسفانه
بیماری های کبدی با هیچ علامت ظاهری همراه نیستند و بیمار زمانی از آن
مطلع می شود که کار از کار گذاشته است. سرطان کبد، نارسایی کبد, سیروز،
هپاتیت و هموکروماتوز شایع ترین مشکلات کبد هستند.
مطالعات محققان
دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می دهد که انواع سبزیجات، گریپ فروت،
گردو، لیمو، آووکادو، چای سبز، سیر، چغندر، سبزیجات با برگ های سبز پررنگ و
زردچوبه مهمترین غذاهایی هستند که کبد را سالم نگه می دارند.
در
ادامه نتایج این تحقیقات آمده است که استفاده از غذاهای آماده و حاضری،
الکل و سیگار، روغن و غذاهای سرخ کرده و عدم تحرک، مهمترین دلایل آسیب به
کبد هستند.