کد خبر: ۱۴۳۹۵۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۰ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ - 2017March 01
به مناسبت روز شنوایی عنوان شد؛
بهرام جلائی اظهار داشت: براساس آمار سازمان بهداشت جهانی حدود ۳۶۰ میلیون نفر در دنیا کم‌شنوا هستند که ۳۲ میلیون نفر از آنها را افراد زیر ۱۵ سال تشکیل می‌دهند، همچنین براساس برخی از آمارها ۵۲۰ هزار نفر در ایران کم‌شنوا بوده که از نظر من این آمار بیشتر است، چرا که هنوز روش موفقی برای ارزیابی و غربالگری شنوایی نداشته‌ایم.
شفاآنلاین>سلامت>رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران گفت: تشخیص ناشنوایی از بدو تولد قابل انجام است، ولی پیش از تولد تشخیص این موضوع امکان‌پذیر نیست.

به گزارش شفاآنلاین، بهرام جلائی به مناسبت روز شنوایی، اظهار داشت: براساس آمار سازمان بهداشت جهانی حدود ۳۶۰ میلیون نفر در دنیا کم‌شنوا هستند که ۳۲ میلیون نفر از آنها را افراد زیر ۱۵ سال تشکیل می‌دهند، همچنین براساس برخی از آمارها ۵۲۰ هزار نفر در ایران کم‌شنوا بوده که از نظر من این آمار بیشتر است، چرا که هنوز روش موفقی برای ارزیابی و غربالگری شنوایی نداشته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه از یک‌هزار نوزاد متولد شده حدود ۳ نوزاد با اختلال شنوایی همراه هستند، گفت: در برخی از استان‌ها رشد کم‌شنوایی بیشتر است. همچنین ۵۰ درصد علت کم‌شنوایی ژنتیکی و ۲۵ درصد عوامل محیطی عفونت و ۲۵ درصد عوامل ناشناخته است.

رئیس انجمن علمی شنوایی‌شناسی ایران با بیان اینکه کم‌شنوایی درجات مختلفی دارد و می‌تواند قسمت‌های مختلف گوش را درگیر سازد، افزود: زمانی که کم‌شنوایی در حد عمیق و شدید باشد باید به سراغ ضایعات گوش داخلی و مشکلات ناشی از عصب برویم.

جلالی خاطرنشان کرد: وزارتخانه‌ها به جای اینکه در رأس و پیکان رفع مشکلات مربوط به کم‌شنوایی باشند، باید تعاملات درون‌گروهی خود را بیشتر کنند تا خدمات بهتر و بیشتری به مردم ارائه شود.

وی گفت: تشخیص ناشنوایی از بدو تولد امکان‌پذیر بوده، ولی قبل از تولد این موضوع امکان‌پذیر نیست.

ضرورت غربالگری شنوایی کودکان و نوجوانان

حمدرضا ناظری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: شنوایی‌شناسی رشته جوان و نوپایی بوده که در ایران با موفقیت‌های زیادی در جهت کمک به بیماران همراه شده است.

وی با بیان اینکه کم‌شنوایی را باید یک اختلال و نه یک بیماری دانست، عنوان کرد: کم‌شنوایی گاهی همراه با یک بیماری بوده، لذا اصطلاح بیماری به طورکلی باید از کم‌شنوایی و ناشنوایی برداشته شود.

ناظری با اشاره به اینکه درمان‌پذیری و توانبخشی شنوایی با درمان طبی متفاوت بوده ولی مرتبط است، افزود: کمک به بیماران کم‌شنوا و ناشنوا نیاز به کار تخصصی تیمی شامل متخصصین اطفال، گوش و حل و بینی، متخصصین نوزادان و شنوایی‌شناس است.

وی ادامه داد: برخی از اختلالات شنوایی نیاز به درمان طبی و جراحی دارد، ولی باید توجه داشت که آگاهی‌سازی خانوادهها و برخی از پزشکان در جهت کاهش مشکلات ناشی از کم‌شنوایی و ناشنوایی بسیار حائز اهمیت است، بنابراین کودکان باید بلافاصله پس از تولد، شنوایی آنها مورد بررسی قرار گیرد و خانواده‌ها نیز نسبت به این مسئله بسیار حساس باشند.

ناظری اضافه کرد: مشکلاتی در دوره بارداری همچون استفاده از داروهایی که نباید مادر مصرف کند یا در معرض تشعشعات قرار گرفتن، ضربه‌های مکانیکی به شکم مادر، پارگی کیسه آمونیوم و استرس احتمال ابتلا به ناشنوایی نوزاد را به همراه دارد. همچنین حین زایمان نیز ممکن است برخی از کودکان با کمبود اکسیژن مواجه شده و این مسئله اختلال شنوایی برایشان ایجاد کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: مصرف مشروبات الکلی، استعمال قلیان و سیگار و حتی در معرض دود قرار گرفتن مادر باردار می‌تواند کم‌شنوایی و ناشنوایی جنین را به همراه داشته باشد، بنابراین خانواده‌ها باید پیشگیری‌های لازم را هنگام بارداری در این زمینه انجام دهند.

وی با تأکید بر اینکه تأثیر استفاده از وسایل ارتباطی همچون تلفن‌های همراه و امواج وایفای بر روی ناشنوایی جنین اثبات نشده اما تحقیقاتی در این زمینه انجام شده است، افزود: تشخیص قبل از تولد ناشنوایی نداریم، ولی باید توجه داشت که گوش جنین در سه ماهگی قادر به شنیدن بوده و برای همین به مادران توصیه می‌شود در دوران بارداری قرآن بخوانند و از مواجه شدن با صدای بلند بپرهیزند.

احتمال آسیب به شنوایی نوزادانی که در بخش NICU بیمارستان بستری می‌شوند

علی قهرمانی عضو هیات مدیره انجمن علمی شنوایی شناسی ایران، گفت: آمارهای مربوط به ناشنوایی بسیار متفاوت است، ولی تحقیقات پیشین نشان می‌دهد از هر ۳ یا ۵ در هزار تولد، یک نوزاد با افت شنوایی و کم‌شنوایی همراه است.

وی افزود: بسیاری از نوزادان زمانی که در NICU بیمارستان بستری بوده، دچار مشکلات شنوایی می‌شود. در واقع نارس بودن آنها سبب بروز مشکل اکسیژن‌رسانی به مغز شده و براساس بررسی‌ها، نوزادانی که در این بخش بیمارستان‌ها بستری می‌شوند، ۴ درصد یا حتی ۹ تا ۱۰ درصد بیشتر دچار آسیب شنوایی خواهند شد.

عضو هیات مدیره انجمن شنوایی ایران ادامه داد: اگر نوزاد بیش از پنج روز بستری در NICU باشد، احتمال آسیب به شنوایی آن وجود دارد و باید تشخیصات لازم در این زمینه صورت گیرد و اگر ۲ تا ۳ روز در این بخش بستری باشد، قبل از سه ماهگی باید تست شنوایی برایش انجام شود.

قهرمانی با بیان اینکه عدم تشخیص به موقع مشکلات شنوایی نوزادان می‌تواند سبب اختلال رشد و مشکلات اجتماعی و کلامی آن شود، اظهار داشت: تا شش ماهگی زمان طلایی کمک به شنوایی نوزادان کم‌شنوا و ناشنوا بوده و اقدامات لازم باید در این زمینه صورت گیرد و خانواده‌ها نیز بسیار حساس به شنوایی نوزاد باشند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: