به گزارش شفا آنلاین:)2 اگر گوشت اندام ها سخت باشد مزاج خشک ، اگر نرم باشد ،مزاج تر و اگر معتدل باشد مزاج معتدل است .
3)
اگر در اندام ها لحم و شحم با هم برابر باشد ، مزاج سرد و تر بوده و سردی و
رطوبت با یکدیگر برابر است ، اگر شحم بیشتر باشد سردی بر رطوبت غلبه دارد و
اگر لحم بیشتر باشد رطوبت بر سردی غلبه دارد . بنابراین مشخص می شود که
بسیاری لحم نشانه تری مزاج و کمی شحم نشانه گرمی مزاج است . هرگاه لحم و
شحم هر دو کم باشد نشانه گرمی و خشکی مزاج است .
4) اگر مو زیاد و
کلفت باشد مزاج فرد گرم ، اگر کم و باریک باشد مزاج سرد و اگر در هر دو
خصوصیت معتدل باشد مزاج معتدل است . اگر مجعد باشد مزاج خشک ، اگر صاف باشد
مزاج تر و اگر در هر دو نوع معتدل باشد مزاج معتدل است . اگر رنگ مو سیاه
باشد مزاج گرم ، اگر سرخ مایل به سفید و زرد باشد مزاج سرد و اگر سرخ یا
اشقر باشد مزاج معتدل است .
5) اگر رنگ پوست سرخ باشد مزاج گرم ، سفید باشد مزاج سرد و اگر سیاه باشد مزاج گرم و خشک است .
نکته :
قوه
طبیعی ، قوت رشد و نمو و پذیرفتن غذا است و مبدا آن کبد است . قوه حیوانی
به قوت حرارت و حرکت رگ ها گفته می شود و مبدا آن قلب است . قوه نفسانی به
قوت حس ، حرکت ، تفکر و تدبیر گفته می شود و مبدا آن از دماغ است .
پزشک آنلاین