کد خبر: ۱۴۱۴۶۹
تاریخ انتشار: ۰۱:۵۹ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۵ - 2017February 10
انجیر حاوی انتی اکسیدان های مختلف به ویژه ترکیبات فنولیکی از خانواده فلاوونوئیدها است. پوست ان که خوشبختانه مصرف میشود حاوی ترکیبی از انواع انتی اکسیدان های این میوه است.
شفا آنلاین:انجیر سرشار از ویتامین های خانواده B است و با افزایش میزان سروتونین بدن باعث ایجاد سرخوشی و نشاط هر چه بیشتر میشود.این میوه کوچک و خوشمزه خواص فوق العاده ای دارد که علاوه بر برطرف کردن یبوست برای استحکام استخوان ها و سلامت دستگاه تنفسی نیز مفید است. در ادامه قصد داریم شما را با گوشه ای از خواص این میوه خوشمزه اشنا کنیم.

سرشار از انتی اکسیدان ها
به گزارش شفا آنلاین:انجیر حاوی انتی اکسیدان های مختلف به ویژه ترکیبات فنولیکی از خانواده فلاوونوئیدها است. پوست ان که خوشبختانه مصرف میشود حاوی ترکیبی از انواع انتی اکسیدان های این میوه است.انجیر های تیره رنگ در مقایسه با انواع روشن ان انتی اکسیدان بیشتری دارد.باید بدانید که انجیر تازه حاوی انتی اکسیدان بیشتری از انجیر خشک است.چون برخی از ترکیبات فنولیکی موجود در میوه در روند خشک شدن انها از بین میروند. البته انجیر خشک نیز حاوی قدرت انتی اکسیدانی هست اما میزان ان کمتر از دیگر میوه های خشک مانند زرد الوی خشک الوخشک و کشمش تخمین زده شده است. این میوه های کوچک حاوی میزان کمی کاروتنوئید و همچنین لیکوپن لوتئین و بتاکاروتن هستند.

آنتی اکسیدان ها مساوی سلامتی
نتایج بررسی های متعدد نشان داده است میوه هایی که حاوی انتی اکسیدان ها هستند برای پیشگیری از برخی بیماری ها مانند بیماری های قلبی و عروقی بیشترین تاثیر را دارند.انتی اکسیدان های خانواده فلاوونوئید ها باعث پیشگیری از رشد سلول های سرطانی میشوند.بنابراین برای داشتن قلبی سالم و دور ماندن از سرطان حتما انجیر میل کنید.

ویتامین ها و مواد معدنی
انجیر با ان قد و قواره کوچک خود منبع ویتامین ها و مواد معدنی است.انجیر تازه منبع خوب ویتامین های B6 B5 B1 و همچنین ویتامین K برای خانم ها است.این میوه همچنین حاوی مس منگنز و منیزیم نیز میباشد.اگر مایل هستید ویتامین های انجیر خشک را نیز بدانید باید بگوییم با منبع ویتامین A ویتامین K کلسیم مس اهن منگنز منیزیم و پتاسیم طرف هستند.

سلامتی دستگاه گوارش و تناسب اندام
در حالت کلی مواد غذایی حاوی فیبر باعث کاهش خطر سرطان کولون میشوند. فیبرهای محلول به کنترل کلسترول و قند خون و همچنینن میزان انسولین کمک می کنند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقیو دیابت نوع دو را از بدن دور میسازند.انجیر و به خصوص دانه های ریز ان به دلیل دارا بودن فیبرها برای مقابله با یبوست بسیار موثر است.مصرف منظم انجیر به هضم غذا و عبور ان در دستگاه گوارش کمک زیادی می کند. یادتان باشد که دفع راحت باعث کاهش احساس نفخ شده و روده ها را تمیز نگه می دارد.علاوه بر این انجیر به دلیل دارا بودن فیبر باعث بر طرف کردن سریع احساس گرسنگی می شود. در نتیجه این میوه برای افرادی که دغدغه کنترل وزن دارند و یا رژیم گرفته اند میوه مناسبی محسوب میشود

سلامت مجاری تنفسی
استفاده از انجیر به صورت شربت برای بر طرف کردن ترشح برونش ها مناسب است. در واقع انجیر برای مقابله با اسم برونشیت مزمن لارنژیت انژین و همچنین تراکئیت موثر عمل میکند. خاصیت نرم کننده خلط اور و ضد سرفه این میوه کمک زیادی برای مقابله با سیاه سرفه یا ذات الریه میکند.

دوست سلامت بانوان
انجیر را یک میوه زنانه میدانند. چون برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های زنانه مانند فیبرم امنوره عدم تخمک گذاری یا علائم پیش از قاعدگی مفید است.در واقع انجیر در کنترل و تنظیم تخمک گذاری نقش دارد و مصرف ان برای خانم های باردار توصیه میشود. گفتنی است که مصرف این میوه در زمان زایمان تاثیر زیادی در باز شدن دهانه رحم دارد.

پزشک آنلاین

شهزاد محمدیان [ کارشناس ارشد تغذیه ]

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: