کد خبر: ۱۴۱۰۳۷
تاریخ انتشار: ۰۱:۴۵ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - 2017February 06
حتما برایتان پیش آمده که در آشپرخانه صدای هود روی اعصابتان برود و متوجه نشوید. تنها وقتی متوجه می‌شوید در حال تحمل چه عذابی بوده‌اید، که کسی هود را خاموش کند.
شفا آنلاین:محققان دانشگاه نیوکاسل در انگلستان موفق به یافتن مبنای فیزیکی برای افراد مبتلا به یک بیماری به نام "صدا بیزاری"(misophonia) شده‌اند

به گزارش شفا آنلاین:حتما برایتان پیش آمده که در آشپرخانه صدای هود روی اعصابتان برود و متوجه نشوید. تنها وقتی متوجه می‌شوید در حال تحمل چه عذابی بوده‌اید، که کسی هود را خاموش کند. اما اوضاع می‌تواند از این وخیم‌تر هم شود وقتی صداهایی مستقیما روی اعصابتان می‌رود. نمونه کلاسیک و مشهورش صدای غژ غژ کشیده شدن کچ روی تخته سیاه یا میخ روی شیشه است. اما مثلا صدای بوق برخی ماشین‌ها، صدای کشیده شدن یا تق تق پاشنه کشف را هم می‌توان در لیست صداهای منفور هر کسی دید. اما تا به حای فکر کرده‌اید که چرا این صداها آزارتان می‌دهند؟. اگر اندیشیده‌اید و جوابی برایش نیافته‌اید، خوب است بدانید محققان جواب این سوال را یافته‌اند.

به گزارش سیناپرس و به نقل از ایسنا؛ «صدابیزاری» یک اختلال است که در آن افراد از صداهایی مانند صدای جویدن و یا سر و صدای ایجاد شده بوسیله حرکت قلم نفرت دارند. فرد مبتلا به این اختلال با شنیدن بعضی صداهای خاص که می‌توانند بلند یا آرام باشند، دچار احساسات منفی شدیدی مانند عصبانیت، گریختن، تنفر و انزجار می‌شود.

 

مبتلایان به "صدابیزاری" معمولاً با شنیدن صداهایی مانند جویدن آدامس، صاف کردن گلو، هورت کشیدن، سرفه مداوم، تایپ کردن، یا صدای تق تق مداوم دچار عصبانیت شده و میل شدیدی به ترک محیط پیدا می‌کنند.

 

محرک‌های دیداری مثلاً تکان‌های مداوم پا یا دست دیگران در اثر بیقراری، دیدن فرد در حال جویدن آدامس یا جویدن ناخن هم می‌توانند عامل تحریک عصبی این افراد شوند. هر فرد به دسته خاصی از محرک‌ها حساسیت نشان می‌دهد و میزان حساسیت فرد به هر کدام از محرک‌ها متفاوت است.

 

این اصطلاح در سال 2000 و در تمایز با اختلال هراس از صدا(فنوفوبیک) و برای کسانی به کار رفت که اعصاب‌شان با صدا تحریک می‌شد.محققان در این پژوهش نخستین شواهد از تغییرات واضح در ساختار لوب فرونتال مغز در افراد مبتلا به صدا بیزاری و همچنین تغییراتی در فعالیت مغز را نشان داده‌اند.

 

تصویربرداری از مغز افراد مبتلا به این اختلال نشان داد که آنها دارای اختلال در مکانیسم کنترل عاطفی هستند که سبب می‌شود مغز آنها با شنیدن این صداهای محرک شدیدا تحریک ‌شود.پژوهشگران همچنین دریافتند که فعالیت مغز از الگوهای اتصال مختلف به لوب فرونتال نشأت گرفته که به طور طبیعی مسئول سرکوب واکنش‌های غیر طبیعی در برابر صدا است. این پژوهشگران همچنین دریافتند که این صداها سبب برانگیخته شدن پاسخ‌های فیزیولوژیکی شدید با افزایش ضربان قلب و عرق کردن در افراد مبتلا به صدابیزاری می‌شود.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: