به گزارش شفاآنلاین،سید حمیدرضا خضرائی جراح و دندانپزشک با بیان اینکه ایمپلنت همچون پروتز و پلاتینها در بدن عمل میکند، اظهار داشت: ایمپلنت و اجزای آن باید خصوصیات منحصر به فردی داشته باشد که با بدن انسان سازگار شود و در ضمن بتواند فشارهای ناشی از جویدن غذا، روکش و دیگر حرکتهایی که کارکردهای طبیعی دندان دارد را تحمل کند.
این فلوشیپ ایمپلنت با اشاره به اینکه پایه مواد ایمپلنت از تایتانیوم است، بیان داشت: اصلیترین خصوصیت ایمپلنت این است که دارای سطحی باشد که بتواند با جسم سازگار شده و ارتباط تنگاتنگی با بدن برقرار کند که در اینباره و با مرور زمان، بنیانهای علمی و مؤسسات تحقیقاتی درصدد پیدا کردن راهی برای ارتباط بهتر بدن با ایمپلنت هستند.
هر ایمپلنتی در دنیا منحصر به فرد است
خضرائی ضمن توضیح اینکه هر ایمپلنتی در دنیا منحصر به فرد است، افزود: با توجه به افزایش تعداد کارخانههای تولید کننده ایمپلنت، هر کارخانهای برای محصول خود شماره سریالی را اختصاص میدهد که آن شماره تکرار نمیشود و در صورت بروز مشکل برای بیمار، کارخانه تولید کننده با سرعت بیشتری در جریان قرار گرفته و مشکل را حل میکند.
وی با اشاره به اینکه انجام ایمپلنت در سنین پایین باید طوری باشد که دندانهای دائمی کاملاً رشد کرده باشد، به کارگیری ایمپلنت در سنین 14 تا 17 سال را برای نوجوانان مناسب دانست.
مهمترین عامل برای حفظ ایمپلنت بهداشت بیمار است
این جراح و دندانپزشک ضمن اشاره به اینکه علاوه بر بیماری سیستمیک، بهداشت ضعیف نیز یکی از نشانههای شکست ایمپلنت در بیمار خواهد بود، تصریح کرد: پذیرش ایمپلنت تایتانیومی توسط بدن در حالت طبیعی 100 درصد نیست و عواملی مثل بیماریهای سیستمیک این درصد را کاهش میدهد، از سویی نحوه صحیح مراقبت نیز بسیار مهم است چرا که مهمترین عامل برای حفظ ایمپلنت، بهداشت بیمار تلقی میشود.
خضرائی، افزود: البته قبل از انجام ایمپلنت در کسانی که مبتلا به بیماری دیابت، کلسترول، کمبود ویتامین دی، کلسیم و غیره هستند باید آزمایشهای لازم انجام شود اما هنوز اثبات نشده شکست ایمپلنت در افرادی که به عنوان مثال کلسترول بالایی دارند نسبت به دیگران بیشتر است، اما به صراحت میتوان گفت کلسترول بالا یکی از نکات منفی برای این موضوع است.
وی در پایان ضمن توصیه به کسانی که به تازگی ایمپلنت انجام دادهاند، گفت: بهتر است بیماران برای حفظ ایمپلنت مخصوصاً در یک سال اول مراقبت و نگهداری بیشتری داشته باشند تا استخوان سازی به طور کامل انجام شده و از استحکام بیشتری برخوردار شود.