به گزارش شفا آنلاین: محققین ۱۰۵ کودک که دچار سرماخوردگی بودند را مورد بررسی قرار دادند. این کودکان مدام سرفه میکردند به طوری که سرفه مداوم مانع از خواب آنها شده بود. محققان این کودکان را به سه گروه تقسیم کردند و به گروه اول هر شب قبل از خواب یک قاشق عسل دادند، به گروه دوم یک قاشق شربت سینه و به گروه سوم هیچ دارویی داده نشد. محققان دریافتند که عسل بهتر و مؤثرتر از هر دارویی عمل میکند. آنها مشاهده کردند کودکانی که قبل از خواب یک قاشق عسل خوردهاند کمتر سرفه کرده و خواب راحتتری داشتند.
آنان علت این موضوع را در ترکیب عسل جستجو کردند. عسل سرشار از آنتی اکسیدانها و مواد ضدمیکروب است و به همین دلیل میتواند سرفه را درمان کند.»
گرچه در مقایسه با وضعیت پایه، علایم سرفه و کیفیت خواب هم در دریافتکنندگان عسل و هم در گروه دارونما به صورت معنیداری بهبود نشان میداد. با این حال، این بهبود در دریافتکنندگان عسل بیشتر بود.
همچنین عوارض جانبی بین دو گروه تفاوتی نداشت.
پژوهشگران این فرضیه را مطرح کردند که شباهت فیبرهای ایجادکننده مزه شیرین با فیبرهای کنترلکننده سرفه، ممکن است باعث این اثر ضد سرفه شده باشد.
نتیجه اینکه بر اساس این مطالعه، در کودکان بالای یک سال، عسل را میتوان به عنوان یک درمان موثر و بیخطر برای سرفه شبانه مد نظر قرار داد.
◉ میزان مصرف برای کودکان:
توجه: برای درمان صرفه به کودکان زیر یک سال عسل ندهید.
برای کودکان بین ۲ تا ۵ سال: نصف قاشق چایخوری
برای کودکان ۶ تا ۱۱ سال: یک قاشق چایخوری
برای بچه های بزرگتر از ۱۱ سال: دو قاشق چایخوری عسل
البته روشن است که کودکان عسل را راحتتر از شربتهای تلخ و بد مزه خواهند پذیرفت به خاطر اینکه با طعم شیرینی از سرفه خداحافظی خواهند کرد.
توجه داشته باشید که همیشه باید با پزشک متخصص اطفال مشاور داشت. و هیچ چیز جای ویزیت پزشک را نخواهد گرفت. پزشکان بدون مرز