شفا آنلاین>سلامت>تفاوت هایی بین سرماخوردگی و آنفولانزا وجود دارد؛ ویروس آنفولانزا علائمی را که ایجاد می کند به مراتب شدیدتر از ویروس هایی است که ایجاد سرماخوردگی در فرد می کند، یعنی همان علائمی بالینی که در سرماخوردگی وجود دارد در آنفولانزا با شدت بیشتری بروز می کند.
به گزارش شفا آنلاین،آنفولانزا بیماری ویروسی است که بخشهای بالایی مجراهای تنفسی را درگیر میکند. این بیماری به ناگاه رخ میدهد و نشانههایی مانند تب، کوفتگی و درد در بدن، سردرد، خستگی، از دست دادن اشتها، سرفه خشک و گلوی دردناک یا خشک را بروز میدهد.
آنفولانزا با سرماخوردگی تفاوت دارد؛ بهطور معمول نشانههای آنفولانزا شدیدتر است و بیمار اغلب نسبت به سرماخوردگی زمان بیشتری از کار و مدرسه باز میماند.
در قرن بیستم ویروس آنفلوآنزا در سال ۱۹۱۸ شیوع پیدا کرد و تا امروز آمار مرگ و میر یک سیر نزولی را طی کرده است، به این صورت که در آغاز فعالیت این ویروس مرگ های دسته جمعی حتی ۴۰ میلیون نفر در یکسال گزارش شده است اما به مرور کاهش یافت.
علائم ویروس آنفولانزا شدیدتر است
دکتر بهروز عطایی متخصص بیماری های عفونی در این زمینه گفت: آنفولانزا بیماری ویروسی دستگاه تنفسی است که دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را مبتلا می کند و تفاوت هایی بین سرماخوردگی و آنفولانزا وجود دارد، ویروس آنفولانزا علائمی را که ایجاد می کند به مراتب شدیدتر از ویروس هایی است که ایجاد سرماخوردگی در فرد می کند، یعنی همان علائمی بالینی که در سرماخوردگی وجود دارد در آنفولانزا با شدت بیشتری بروز می کند و تب فرد بیمار بین ۳۹ تا ۴۰ درجه است می رسد، همچنین بدن درد و استخوان درد که در آنفولانزا وجود دارد به مراتب شدیدتر از سرماخوردگی است.
وی اذعان کرد: تفاوت دیگری که وجود دارد عوامل ایجاد کننده سرما خوردگی ۲۵۰ تا ویروس هستند که در تمام سال ممکن است ایجاد بیماری کنند، آنفولانزا مخصوص فصول سرد سال پاییز و زمستان است و علائم بالینی تفاوت های بسیاری دارد و و تب بیماران شدیدتر است و نیز بدن درد، استخوان درد، درد عضلات، خستگی، گلودرد و … به مراتب شدیدتر از سرماخوردگی است.
این متخصص بیماری عفونی بیان کرد: شروع آنفولانزا ناگهانی است و در سرماخوردگی به ندرت اتفاق می افتد، آنفولانزا ویروسی است که علائم بالینی آن شبیه به بیماری سرماخوردگی است و چنانچه نکات بهداشتی رعایت نشود از طریق ترشحات تنفسی و هوا قابل انتقال است.
وی ادامه داد: آنفولانزا در محیط های سربسته و جایی که تجمع زیاد است به راحتی از طریق هوا قابل انتقال بوده و ویروس به افراد دیگر منتقل خواهد شد.
* ویروس آنفولانزا از طریق ترشحات تنفسی انتقال می یابد
بیشتر مردم بدون مشکل جدی از این بیماری رهایی مییابند، اما گاهی بیماری به عفونت باکتریایی، از جمله عفونت گوش، عفونت سینوسها یا عفونت مجراهای تنفسی(برونشیت)، میانجامد. البته با نگهداری مناسب از بیمار در خانه میتوان از این عفونتها پیشگیری کرد.
در برخی بیماران ممکن است عفونتهای دردسرسازتری مانند نومونیا به وجود بیاید. بیمارانی که در خطر چنین عفونتی هستند و باید در بیمارستان بسری شوند، عبارتاند از کودکان زیر دو سال، بزرگسالان ۶۵ ساله یا بیشتر و کسانی که ناراحتیهای پزشکی جدی دارند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریج کرد: این ویروس از طریق ترشحات تنفسی انتقال می یابد، بیماری آنفولانزا یک بیماری شدید تنفسی است که به تبع در افراد خاص ممکن است باعث مرگ و میر بشود که این افراد خاص را می توانیم تعریف کنیم.
متخصص بیماری عفونی در ادامه افزود: برای افرادی که سن بالای ۶۰ سال دارند، کسانی هستند که بیماری های زمینه ای دارند که این بیماری ها شامل افرادی است که بیماری قلبی و ریوی دارند، کسانی که از نظر سیستم ایمنی ضعیف هستند و کسانی که معمولاً داروهایی مصرف می کنند به خاطر بیماری دیگری که سطح ایمنی بدن شان ضعیف شده و افرادی که دیابت دارند، علاوه بر این زنان باردار و افرادی که در معرض خطرند و سیستم ایمنی بدنشان ضعیف شده است این بیماری مشکل ساز بوده و ممکن است موجب مرگ و میر شود.
* بهترین درمان استراحت و مصرف میوه و سبزی حاوی ویتامین
عطایی تاکید کرد: توصیه ای که به عموم مردم جامعه می کنیم این است که افرادی که در موارد قبلی گفتیم باید واکسن بزنند، تهیه واکسن را سازمان بهداشت جهانی در انتهای هر فصل بر عهده دارد و این دستورالعملی است که به کل کشورها داده شده است.
وی افزود: سیاست های هر کشوری هم بر اساس سیاست های بهداشتی است و به مردم توصیه می کنند که هر کس دوست دارد می تواند واکسن بزند، به ویژه زدن این واکسن برای افراد خاص توصیه می شود و این عمل برای این گروه از افراد دارای منفعت است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: استراحت برای بیمار لازم است و در بیماری آنفولانزا که تنفس را درگیر می کند بهترین درمان استراحت بوده که برای تسریع در روند بهبود فرد است، همچنین مصرف میوه و سبزی سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند.
وی خاطر نشان کرد: هر چه قدر سیستم دفاعی بدن قوی باشد بهتر در مقابل ویروسها عمل می کند و در مورد آنفولانزا هم همین است، هر چه قدر سیستم دفاعی بدن بهتر باشد علائم بالینی ملایم تر خواهد بود و آن فرد بهتر می تواند خودش را بازسازی کرده و مقاومت نماید.