کد خبر: ۱۳۷۳۲۸
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۰ - ۱۷ دی ۱۳۹۵ - 2017January 06
در اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بیانیه‌ای در حمایت از نظام سلامت از سوی روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور صادر شد.
شفا آنلاین:در اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بیانیه‌ای در حمایت از نظام سلامت از سوی روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور صادر شد.

به گزارش شفا آنلاین، سید حسن هاشمی در اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور با بیان اینکه دانشگاه‌های علوم پزشکی طی سه سال اخیر جو آرامی را شاهد بودند، گفت: امیدواریم این جو در ماه‌های باقیمانده دولت نیز ادامه داشته باشد که البته این کار سخت است؛ چرا که انتخابات را در پیش داریم و همواره عده‌ای هم در این مواقع از فضای دانشگاه‌ها سو استفاده می‌کنند. 

**نباید اجازه دهیم فضای دانشگاه‌ها دوقطبی شود
هاشمی گفت: طرح تحول نظام سلامت یکی از اقدامات مهم نظام در جهت توسعه رفاه اجتماعی است و ما معتقدیم که حکومت به ویژه جمهوری اسلامی ایران یکی از مهم ترین وظایفش توسعه و رفاه اجتماعی و توجه به معیشت مردم است که از آرزوهای مهم امان بزرگوار و شهدای انقلاب اسلامی و همتی تست که مقام‌معظم رهبری طی سه دهه گذشته، داشتند و به نطر می رسد بحق رفاه اجتماعی یکی از مهم ترین مسئولیت های دولت است.

وی با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم فضای دانشگاه‌ها دو قطبی شود، گفت: در ابتدای پیروزی انقلاب، دانشگاه‌ها عرصه کشاکش گروه‌های مختلف شده بودند، آن هم از طرف گروه‌های سیاسی و نه دانشجویان، اما با آغاز جنگ تحمیلی مشخص شد که چه کسی مرد عمل است و آنهایی که بچه مسلمان بودند و ادعایی نداشتند برای دفاع از کشور اقدام کردند.

هاشمی خطاب به روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، گفت: در ماه‌های باقیمانده نیز اقتدارتان را حفظ کنید و در مواردی که باید نه بگویید این کار را انجام دهید؛ چرا که اساس کار ما در دانشگاه‌ها آن وظیفه‌ای است که قانون بر عهده ما گذاشته است و وظیفه ما تریبون دادن به این جریان و آن حزب نیست. در عین حال نباید آزادی دانشجویان هم سلب شود بلکه ما باید روی افرادی که در آینده می‌خواهند حوزه سلامت را مدیریت کنند موثر باشیم چرا که آنها بسیار ارزشمندند.

**بیانیه روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به دنبال حمایت نمایندگان مجلس از طرح تحول سلامت
در اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، به دنبال حمایت 243 نفر از نمایندگان مجلس از طرح تحول نظام سلامت و در پی دستورهای رییس‌جمهور درباره رفع مشکلات طرح تحول بیانیه‌ای از سوی روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور صادر شد.

روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در طی نامه‌ای تحقق طرح تحول نظام سلامت را گامی مهم در جهت کاهش نگرانی و دغدغه شهروندان و به ویژه محرومان کشور اعلام کردند.

**بررسی راهکارهای ارتقای طرح تحول سلامت
حریرچی در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و وزارت بهداشت اظهار داشت: این جلسه برگزار شد تا راهکارهای ارتقای طرح تحول، افزایش خدمت‌رسانی به مردم و اعمال صرفه‌جویی‌های لازم برای پیشبرد کار نهایی شود.

قائم مقام وزیر بهداشت، محورهای مهم این جلسه را بحث درباره منابع مالی خصوصا اوراقی که قرار است در اختیار دانشگاه‌ها قرار گیرد، توسعه سلامت الکترونیک و خدمات بهداشتی و بررسی اقدامات حوزه درمان دانست.

**واکنش وزیر بهداشت به انتقاداتی درباره واگذاری مراکز دیالیز به بخش خصوصی
وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره انتقاد انجمن نفرولوژی نسبت به واگذاری بخش‌های دیالیز به بخش خصوصی، گفت: طبق قانون هم وزارت بهداشت و هم بیمه‌ها باید خریدهای راهبردی داشته باشیم و این سیاست را باید در همه بخش‌ها دنبال کنیم، باید توجه کرد که کار وزارت بهداشت، تصدی‌گری نیست؛ چرا که اگر تصدی‌گری کند هم خدمات گران می‌شوند و هم مدیریت‌شان آنطور که مردم انتظار دارند، نیست.

 بنابراین اقدام درست این است که خدماتی با کیفیت بهتر و قیمت پایین‌تر را از بخش خصوصی خریداری کنیم.

**تعیین سقف واردات دارویی با وجود داروهای مشابه داخلی
اکبر عبدالهی اصل، مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و داروبا اشاره به واردات بدون محدودیت برخی داروها گفت: برای داروهایی که مشابه تولید داخل ندارند، محدودیت خاصی وجود نداشته و این داروها بدون هیچ مشکلی از گمرک ترخیص می شوند.

وی با تاکید بر افزایش تولید داروهای با کیفیت در کشور گفت: در چارچوب اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی برای حمایت از تولیدکنندگان دارو، برای واردات داروهایی که مشابه تولید داخلی دارند، محدودیت و سقف مشخصی تعیین شده است.

**جذب سرمايه 800 ميلياردى وزارت بهداشت براى توسعه تخت‌های دياليز
سید ابراهیم رئیسیون مشاور اقتصادی وزير بهداشت در جمع خبرنگاران در مراسم انعقاد قرارداد فی مابين وزارت بهداشت و شركت ها خصوصى فعال در حوزه دياليز در اين وزارتخانه گفت: به موجب توافق های انجام شده 4 هزار و هشتصد تخت دياليز را به شركت ها خدماتى و توليد كننده تجهيزات بخش دیالیز واگذار کردیم.

رئيسيون با بيان اينكه اين 4 هزار و هشتصد تخت دیالیز، در 10 قطب جغرافیایی توزیع شده، افزود: هزينه اي كه شركت های سرمايه گذار براى هر قطب بايد تامين كنند، 800 میلیارد و در مجموع حدود 80 میلیارد تومان است.

**منافع ملی با صیانت از سلامت مردم گره خورده است
حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت در بازدید از ساختمان نیماد با بیان اینکه جدیت و توجه پژوهشگران در فعالیت های تحقیقاتی باعث افزایش کیفیت دانشگاه ها و ارتقای عزت کشور می شود، اظهار داشت: صیانت از سلامت مردم، جزو منافع ملی به حساب می آید.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: این مسیر بسیار باارزش است که باید اقبال در نزد محققان در حوزه علوم پزشکی و گروه‌های آموزشی نسبت به این موسسات افزایش یابد که البته این مساله مستلزم جدی گرفتن کار توسط محققان است.

وزیر بهداشت افزود: تاسیس و راه اندازی یک مرکز زحمت کمتری می خواهد که باید بتوانیم ارزش افزوده ای را برای مجموعه نوپا ایجاد کنیم و در مسیر رشد و در امان ماندن از آسیب ها نیاز به مراقبت دارند.از این رو می‌توان گفت که این موسسات منافع ملی بی‌شماری دارند.

**تمامی هزینه‌های دریافتی بیمه‌شدگان صرف حوزه درمان می‌شود
حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامتی کشور به دنبال این است که آنچه از کارگران و سایر بیمه شدگان، خود افراد و یا کارفرمایانشان به عنوان سهم درمان اخذ می شود مستقیما در حوزه درمان کارگران هزینه شود.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه پول هزینه های دریافتی از بیمه شدگان، به موقع و100 درصد در حوزه درمان هزینه می شود، اظهار داشت: خوشبختانه رئیس جمهور کشورمان در مورد این موضوع دستور کتبی دادند و قرار شد بنا به قانون معادل 9 بیست و هفتم حساب جداگانه ای زیر نظر خزانه‌داری نگهداری شود.

**اظهارات وزیر بهداشت درباره گورخواب‌ها
سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت در نشست معاونین اجتماعی و قائم مقام‌های روسای دانشگاه‌ها در امور اجتماعی درباره موضوعات مختلفی در حوزه اجتماعی بهداشت و درمان کشور درباره گورخوابی افراد بی خانمان در حاشیه پایتخت، اظهار داشت: وقتی بحث گورخواب‌ها مطرح شد، گفتند این افراد معتاد متجاهر هستند؛ اما در عین حال این افراد ایرانی و انسان نیز هستند.

وی گفت: متاسفانه ما نقش و سهم خودمان را در ایجاد این شرایط کمرنگ می‌بینیم و این انصاف نیست و اصلا از کجا معلوم این افراد به خاطر سوء مدیریت ما به این روز و حال نیفتاده باشند.

هاشمی با اشاره به محدود بودن تعداد این نوع افراد در جامعه تصریح کرد: نهایتا آنها 40 تا 50 نفر هستند؛ آیا واقعا نمی توان این افراد را ساماندهی کرد! ولی متاسفانه می‌بینیم که هرکس گناه این کار را به گردن دیگری می‌اندازد؛ و ما همچنان نشسته ایم و شهرداری، وزارت رفاه را مقصر می‌داند و وزارت رفاه گروه های دیگر را در حالیکه اگر اجازه داده بودیم مردم این کار را به عهده بگیرند، تا به حال آن را حل کرده بودند.

**انتقال سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت 
مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی و تصویب برنامه ششم توسعه، یک گام مثبت در جهت تولیت وزارت بهداشت در نظام سلامت برداشت.

با تصویب این پیشنهاد الحاقی به ماده 87 برنامه ششم گام مثبتی در جهت تامین منابع پایدار و استمرار طرح تحول سلامت برداشته شد.

**اقدامات وزارت‌بهداشت در مواجهه با آنفلوآنزای مرغی؛ گرانی گوشت ربطی به شیوع بیماری ندارد
محمدمهدی گویا مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: کاری که وزارت بهداشت انجام می‌دهد همکاری تنگاتنگ با سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان دامپزشکی کشور است که مردم نباید در رابطه با بیماری آنفلوآنزای مرغی نگرانی خاصی داشته باشند.

وی افزود: در راستای همکاری‌های وزارت بهداشت با سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان دامپزشکی کشور به تمام مأمورین بهداشتی اعلام کردیم که اگر لاشه پرنده‌ای دیدند به اطلاع هر از یک از دو سازمان برسانند و مردم را آگاه کنند که با لاشه‌ها تماس پیدا نکنند و از مأمورین برای حاضر شدن در صحنه و بررسی لاشه اقدامات لازم را انجام دهند.

گویا در پایان گفت: با توجه به قیمت مصرفی گوشت رجوع مصرف‌کنندگان به مرغ بیشتر شده است که خوشبختانه تمام عرضه بازار گوشت پرندگان توسط دامپزشکی کنترل شده و هیچ نگرانی در این حوزه نداریم.

**با انتقال "شورای عالی بیمه" به وزارت بهداشت دخل و خرج درمان کشور تنظیم می‌شود
رسول دیناروند در بیست‌وچهارمین همایش سراسری مدیران تجهیزات پزشکی معاونت‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، با اشاره به انجام اقدامات بسیار زیاد برای ساماندهی حوزه تجهیزات پزشکی، گفت: همکاران ما این اقدامات و تلاش‌ها را انجام می‌دهند تا حوزه تجهیزات پزشکی را به سر منزل مقصود نزدیک ‌کنند و من فکر می‌کنم که جایگاه تجهیزات پزشکی در آینده بیش از این بهبود می‌یابد.

وی ادامه داد: در جلسه چند روز گذشته روسای دانشگاه‌ها، وزیر بهداشت دستور دادند که ما یک ذره هم نباید از ارائه خدمت‌مان عقب‌نشینی کنیم، بلکه خدمت‌مان باید بدون وقفه ادامه یابد، اما بیمه‌ها اصلا نگران این موضوع نبودند که خدمت دچار خدشه شود و مجلس تصمیم بسیار منطقی گرفت. فکر می‌کنم با انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت که ممکن است رای‌گیری آن اصلاح شود،‌ وزارت بهداشت در تنظیم دخل و خرج حوزه درمان کشور، می‌تواند خودش تصمیم‌گیر باشد و نظارت کند که هزینه‌ها به صورت مناسب خرج شود.

**بیمارستان آیت الله یثربی کاشان به بهره برداری رسید
بیمارستان فوق تخصصی آیت الله یثربی (ره) کاشان  با حضور سید حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اعتباری بالغ بر 13 میلیارد تومان افتتاح و به بهره برداری رسید.

**کاهش 11 درصدی آمار "سزارین" در کشور
سید حسن هاشمی  در حاشیه آیین افتتاح بیمارستان‌ آیت‌الله‌ یثربی کاشان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: برخی از کسانی که علاقه دارند تا آمار سزارین در کشور افزایش پیدا کند، شایعاتی درست می‌کنند که مبنای علمی ندارد. در این دولت آمار سزارین در کشور 11 درصد کاهش یافته است و این روند نزولی همچنان ادامه دارد. به لحاظ زیرساخت‌ها و عدالت در دسترسی به خدمات پزشکی، شرایط ما مناسب نیست؛ به طوری که حدود 90 هزار تخت بیمارستانی در بخش دولتی فرسوده است.

وی با اشاره به کمبود 70 هزار تخت بیمارستانی در کشور افزود: در شرایط ایده آل به 100 هزار تخت نیاز داریم. کمک هزار میلیارد تومانی خیرین سلامت برای ارتقای بهداشت و درمان کشور بسیار اهمیت دارد. در گذشته سالانه حدود هزار و 800 تخت و به ندرت در برخی دولت ها چهار هزار تخت در بیمارستان ها افزایش یافته است. این در حالی است که در دولت یازدهم تاکنون 13 هزار و 500 تخت تحویل دادیم و تا پایان این دولت این تعداد را به 21 هزار تخت می رسانیم.
برچسب ها: پزشکی ، دانشگاه ، سلامت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: