شفا آنلاین>تغذیه>چای یکی از نوشیدنی های بسیار محبوب در
دنیا است و پزشکان نیز به خوردن آن همیشه توصیه می کنند. چای های بسیار
زیادی در دنیا وجود دارد که می توانید از هر کدام از آن ها بهره ببرید.
به گزارش شفا آنلاین،با
خواص چای های معمولی که بسیار زیادی در دسترس هستند آشنا هستید و بهتر است
تا با خواص چای هایی که کمتر می شناسید آشنا شوید. در این مطلب نگاهی
داریم به چند چای بسیار عالی اما ناشناخته که در عطاری ها می توانید آن ها
را پیدا کنید.
برگ هاي تمشک قرمز:
اين چاي بيشتر در دوران حاملگي مصرف مي شود، اما مصرف آن براي افراد ديگر
نيز مفيد است. برگ هاي آن حاوي آنتي اکسيدان، ويتامين و مواد معدني متنوع
است که به آساني در آب گرم آزاد مي شود. برگ هاي آن خاصيت خنک کننده و
تصفيه کننده دارد.
چای قره قات: با این
گیاه شاید آشنایی نداشته باشید. میوه ی این گیاه از نوع سته است و پس از
رسیدن کامل به اندازه ی نخود شده و حاوی آب بنفش رنگی می باشد. برای دم
کردن چای باید به این نکته توجه کنید.
به 5 گرم از خرد شده ی میوه
ها یک لیوان آب سرد می افزاییم، آن گاه حدود 10 دقیقه می گذاریم بماند و
سپس آن را به حد جوش می رسانیم و باز هم مدت 10 تا 15 دقیقه به حال خود می
گذاریم و گرما گرم صاف می کنیم.
ضد چسبندگی پلاکت ها، ضد شکنندگی
عروق مویینه، ضد ویروس تبخال، ضد التهاب، ضد اکسیدان، ضدتب، ضد عفونی
کننده، ضد اسپاسم، ضد زخم های گوارشی، ضد قارچ، ضد ویروس، قابض، محرک گردش
خون، محافظ کلاژن، ادرار آور، محرک سیستم ایمنی بدن، کاهش دهنده ی چربی خون
و گشاد کننده ی رگ ها.
چای رزماري: علاوه بر اين که منبع عالي ويتامين E است، چاي آن در برطرف کردن بيماري ها مفيد است. دم کرده رزماري عملکرد کليه و کبد را بهبود مي بخشد و انواع سردردها را نيز برطرف مي کند. چای رزماری، برای درمان سرماخوردگی، سردرد، اختلال عصبی، تسکین درد عضلات و آرامش عصب موثر است. از آن جا که این گیاه خاصیت ضدباکتریایی دارد، پارچه آغشته به چای این گیاه را به زیر بغل بمالید تا بوی نامطبوع از بین برود.
چای زنجبيل: زنجبيل
مانند فلفل قرمز طعم تندي دارد. مصرف آن به افرادي که تب خال يا زخم معده
دارند توصيه نمي شود. زنجبيل منبع عالي ماده معدني لازم و ويتامين است و
براي درمان بيماري هاي متعدد از جمله ناراحتي هاي گوارشي، نامنظم بودن عادت
ماهانه، اختلالات و ناراحتي هاي دفع روده اي مفيد است.
چاي برگ ژينکو: در
بسياري از اقوام، مصرف برگ اين درخت از هزاران سال پيش رايج بوده است.
نتايج تحقيقات نشان مي دهد که اين چاي عملکرد گردش خون را بهبود مي بخشد و
کلسترول را کاهش مي دهد. به تازگي نيز مشخص شده است که اين گياه از بدن در
برابر اشعه محافظت مي کند.