شفا آنلاین>سلامت>دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به ضرورت بازگشت رشته روانشناسی بالینی و سلامت به وزارت بهداشت، گفت: در صورتی که دانشجویان مهارتهای بالینی را فرا نگیرند، نظام سلامت کشور را گرفتار و برای مردم مشکل ایجاد میکنند.
به گزارش شفا آنلاین،رضا باقریان در ارتباط با انتقال رشته روانشناسی بالینی و سلامت از وزارت علوم به وزارت بهداشت، اظهار داشت: بهتر است به جای واژه انتقال، از کلمه بازگشت استفاده کنیم چرا که پیش از این نیز این رشتهها در حوزه وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی بوده است.
وی با اشاره به اینکه افرادی که میخواهند در حوزه سلامت مردم فعالیت کنند باید آموزشهای لازم به صورت عملی فراگرفته باشند، افزود: درمانگاهها، اورژانسهای روانشناسی و... از جمله مکانهایی بوده که روانشناسان بالینی و سلامت میتوانند آموزش های لازم را فراگیرند، ولی وزارت علوم، تنها میتواند در حوزه تدریس نظری دانشجویان فعالیت کند، در نتیجه با تدریس نظری نیز به تنهایی نمیتوان در حوزه سلامت کار کرد چون مهارت لازم برای ارائه خدمات، آموزش داده نشده است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: آموزشهای عالی در دو حوزه پزشکی و غیرپزشکی بوده که متولی غیرپزشکی وزارت علوم و حوزههای پزشکی، وزارت بهداشت است و به طورکلی موضوعات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به وزارت بهداشت واگذار شده است، لذا در نتیجه سازوکار لازم برای آموزش و نظارت فعالیتهای عملی در حوزه بالینی برای دانشجویان در وزارت علوم وجود ندارد.
این روانشناس سلامت گفت: غالب روانشناسان بالینی و سلامت موافق بازگشت رشته روانشناسی بالینی به وزارت علوم هستند و عمده مخالفتها به این دلیل بوده که افراد منافع خودشان را میسنجند و افرادی که تخصص غیربالینی دارند، میخواهند در این حوزه ورود یافته، در حالی که با این مسئله، سلامت اجتماع را به خطر میاندازند.
باقریان با تأکید بر اینکه رشته روانشناسی بالینی و سلامت باید حتماً از زیرمجموعه وزارت علوم خارج و به وزارت بهداشت رود، تصریح کرد: روانشناسان عمومی و تربیتی از جمله افرادی هستند که با این بازگشت مخالف هستند.
وی گفت:سازمان نظام روانشناسی اکنون بدون درنظر گرفتن کیفیت و شرایط آموزشی بالینی، به فارغالتحصیلان مجوز میدهد در حالی که این افراد اکثرشان حداقل آموزشها را در حوزه درمانی دارند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ارتباط با اینکه دانشجویان فارغالتحصیل از این جابجایی ابراز نگرانی میکنند، گفت: ممکن است برای این افراد آموزشهای تکمیلی در حوزه کاردرمانی درنظر گرفته شود، ولی گام مهم در واقع بازگشت رشته روانشناسی بالینی سلامت به وزارت بهداشت است و در مرحله بعدی برای دانشجویان فارغ التحصیل چاره ای اندیشید.
باقریان با اشاره به اینکه متأسفانه امروزه برخی دانشگاههای آزاد تبدیل به بنگاه تجاری و اقتصادی شدهاند و بیرویه دانشجو جذب میکنند، گفت: بسیاری از این دانشگاهها دسترسی به فیلد بیمارستانی نداشته، ولی با این وجود در جهت جذب دانشجوی فوقلیسانس و دکترا در حوزه روانشناسی بالینی اقدام میکنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امروزه در واقع با سونامی فارغالتحصیلان که میخواهند در حوزه بالینی فعالیت کنند ولی مهارت لازم را ندارند مواجهیم و این موضوع نظام سلامت را در آینده گرفتار کرده و به جای حل مشکل مردم، برای آنها چالش ایجاد میکند.