کد خبر: ۱۳۵۴۹۵
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۰ - ۰۲ دی ۱۳۹۵ - 2016December 22
طرح تحول سلامت باید ادامه یابد اما برای ادامه آن باید منابع بیمه ای و اعتبارهای لازم را در هر استان برای دانشگاه های علوم پزشکی مشخص و براساس آن برنامه ریزی کنیم.

شفا آنلاین:وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طرح تحول سلامت باید ادامه یابد اما برای ادامه آن باید منابع بیمه ای و اعتبارهای لازم را در هر استان برای دانشگاه های علوم پزشکی مشخص و براساس آن برنامه ریزی کنیم.
به گزارش شفا آنلاین، سیدحسن هاشمی روز پنجشنبه در سومین نشست هم اندیشی اساتید بسیجی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور که با حضور رییس قوه قضاییه برگزار شد، تاکید کرد: تا مساله بیمه ها درست نشود کار سلامت بهبود نمی یابد.
وی تصریح کرد: کسی که می خواهد در حوزه بهداشت و درمان خرجی کند باید منابع اعتباری نیز در اختیار او باشد.
وزیر بهداشت گفت: در مقوله تحول سلامت باید به سراغ طرحی که وزارت بهداشت داده است، برگردیم.
هاشمی به مشکلات حوزه بیمه اشاره کرد و افزود: نمی توانیم دفترچه بیمه را به تمام اقشار مردم با هر درآمدی بدهیم. همچنین نمی توان بدون داشتن بیمه خطرپذیر، منابع لازم را تامین کرد.

** سهم 9 بیست و هفتم کجا خرج شد؟
وزیر بهداشت همچنین به سهم 9 بیست و هفتم اشاره کرد و گفت: بیمه ها باید توضیح دهند که این سهم را کجا خرج کرده اند اما هنگامی که این مساله را طرح می کنیم آنها به سراغ جامعه کارگری می روند و آنان را تحریک می کنند.
بر اساس قانون تامین اجتماعی، سهم درمان، 9 بیست و هفتم حقوق و دستمزد کارگران است که 7 بیست و هفتم آن مربوط به هزینه‌های جاری و 2 بیست و هفتم مربوط به زمان مستمری‌بگیری است.
هاشمی افزود: موفقیت دشمنان ما این است که میراث گرانبهای انقلاب را از ما بگیرند؛ امام راحل تلاش کرد تا ثابت کند دولت و مردم از جنس یکدیگر هستند.
وی یادآور شد: یکی از موفقیت کشورهای پیشرفته و توسعه یافته این است که مردم در رفاه باشند زیرا رفاه اجتماعی اساسی ترین رکن بهداشت و درمان است.

** با بدهی زیاد وارد دولت شدیم
وزیر بهداشت با بیان اینکه با بدهی زیاد وارد دولت شدیم، گفت: در این شرایط قرار بود یک درصد مالیات بر ارزش افزوده را به سلامت اختصاص دهند، که آن هم به ما تحویل داده نشده است.
وی ادامه داد: بودجه طرح تحول سلامت در سال اول 6 هزار و 250 میلیارد تومان بود که در دو سال بعد از آن اعتبار آن کاهش هم داشته اما در عین حال ما نه بیمارستانها را بستیم و نه از خدمات خود کاستیم.
هاشمی با بیان اینکه برخی افراد که قبلا هم در پست بهداشت و درمان بودند امروز در مجلس آدرس اشتباه به مردم می دهند، افزود: در میان وزارتخانه ها، کمترین رشد اعتبارات که 3 درصد است، مربوط به وزارت بهداشت بوده است.
وی ادامه داد: این در حالیست که در تریبون‌ها مدام می‌گویند پول‌ها به وزارت بهداشت سرازیر شده است؛ رشد بودجه ما از 11 درصد به 9 درصد رسیده است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه برخی می گویند در طرح تحول سلامت منابع به امر پیشگیری و بهداشت اختصاص نیافته است، گفت: بودجه بهداشت را در سال 92 نسبت به سال 81 حداقل 60 درصد افزایش دادیم و مایه تاسف است که هنوز هم به خاطر کم کاریها در گذشته در امر بهداشت این همه مرگ و میر به خاطر سکته های قلبی و مرگ های زودرس داریم.
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد سیاست فرزند آوری در جامعه گفت: با توجه به اینکه در بخش خصوصی اتاق زایمان وجود نداشت، اکنون نزدیک به دو هزار اطاق زایمان طبیعی را تجهیز کردیم.
وزیر بهداشت، بخش اورژانس را پیشانی خدمات این وزارت خانه معرفی کرد و افزود: نزدیک به 40 درصد بیماران به این بخش مراجعه می کنند که در این بخش 130 هزار مترمربع فضای جدید ساخته می شود و همچنین در 125 بیمارستان کشور اورژانس مجهز خواهیم داشت.
هاشمی گفت: بزودی 6 هزار و 250 مطب در قالب پلی کلینیک های تخصصی ساخته می شود که به اجرای نظام ارجاع کمک می کند.
وی در مورد الکترونیک شدن خدمات پزشکی تصریح کرد: این بحث در دولت های قبلی و در برنامه های مختلف دنبال شد و در این دوره اجرایی خواهد شد و در بحث تخلفاتی که در توزیع دارو است، در این طرح رسیدگی و از آن جلوگیری خواهد شد.
هاشمی گفت: در خدمات دندانپزشکی گرفتاریم چون در 30 سال گذشته در بخش دولتی در این زمینه کاری نشده و 93 درصد خدمت در اختیار بخش خصوصی است.
وی ادامه داد: باید در این بخش برای کاهش تعرفه های دندانپزشکی رقابت ایجاد کنیم و تنها رقیب آنها بخش های دولتی و خیریه هستند که برای این کار سه هزار کلینیک دندانپزشکی ایجاد کردیم، ولی هنوز این بخش در اختیار بخش خصوصی است.
وزیر بهداشت با اشاره به بخش خدمات در حوزه ناباروری گفت: 25 مرکز ناباروری با هدف مناطق محروم ایجاد شده که 17 مرکز آن تحویل داده شده و بقیه در حال تجهیز و توسعه هستند.

** بیمه ها باید یکهزار میلیارد تومان جریمه پرداخت کنند
وزیر بهداشت گفت: شرکت های بیمه باید 60 درصد هزینه های پزشکان را در زمان تحویل اسناد و بقیه آن را در مدت چهار ماه پرداخت کنند و امروز این شرکت ها بابت جریمه دیر کرد، بیش از یکهزار میلیارد تومان باید جریمه دهند.
وی با اشاره به سفر اخیرش به استان قم افزود: در افتتاح بیمارستان فرقانی با 350 تخت، مسوولین گفتند که پس از انقلاب اسلامی این اولین بیمارستانی است که در این شهر ساخته شده و این مایه تاسف است.
هاشمی با اشاره به حاشیه سازی برخی رسانه ها در مورد حقوق پزشکان گفت: حقوق پزشکان متخصص و فوق تخصصی دانشگاههای علوم پزشکی فقط 23 میلیون ریال است و حقوق پزشکان متخصص و فوق تخصص هیات علمی 50 میلیون ریال است.
وی افزود: برخی پرداخت ها مربوط به کارانه ها است که مثلا در یکی از استانهای محروم، پزشکی 570 عمل جراحی انجام داده که 540 میلیون تومان برای آن بیمارستان درآمد کسب کرده و 30 درصد آن برای پزشک درنظر گرفته شده و این رقم را نمی توانیم در زمره حقوق های نامتعارف به حساب آوریم.
وزیر بهداشت گفت: در یک خبرگزاری 30 جوان را جمع و آنها را تحریک می کنند که در مورد حقوق پزشکان کار کنند و معلوم نیست این هزینه ها را از کجا می آورند.
وی همچنین افزود: در مدت 12 سال پیش بخش سلامت مردم را به عهده یک بنگاه اقتصادی گذاشتیم که تحت نظارت وزارت رفاه بود و تمام تلاش این بنگاه مربوط به پرداخت حقوق و مستمری و سرمایه گذاری معطوف شده است.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
حاجیکلایی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۲
0
0
تجربه ادغام دو وزارت رفاه و بهداری در سال 1355 تا جداسازی بیمه از وزارت بهداشت در سال 1367 و به بعد به ما نشان داده است که شاید یک روش بینابینی و به قول دکتر نوبخت عزیز " ریل گذاری صحیح" به حتم بهترین گزینه برای استمرار این طرح خواهد بود و به قول شاعر " نه رومی روم و نه زنگی زنگ".
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: