کد خبر: ۱۳۴۴۴۱
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - 2016December 13
قرار ما در وزارت بهداشت این است که دوره طرح اجباری پزشکان حذف شود و این کار را برای پنج رشته شامل طب ورزشی و پزشکی قانونی که بازار آنها اشباع شده بود، شروع کردیم.

شفا آنلاین:وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بر اساس نگاهی که اکنون در وزارت بهداشت حاکم است به دنبال حذف دوره طرح اجباری پزشکان هستیم اما این کار نیازمند افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاههاست و حداقل 10 سال زمان می‌خواهد.
به گزارش شفا آنلاین،سید حسن هاشمی روز سه شنبه در حاشیه بیست و سومین کنگره انجمن چشم پزشکی ایران افزود: قرار ما در وزارت بهداشت این است که دوره طرح اجباری پزشکان حذف شود و این کار را برای پنج رشته شامل طب ورزشی و پزشکی قانونی که بازار آنها اشباع شده بود، شروع کردیم.
وی ادامه داد: برای پنج رشته تخصصی دیگر نیز دوره طرح حدود 20 درصد کاهش یافته است و برنامه وزارت بهداشت این است که متناسب با اشباع بازار کار گروه های تخصصی و عرضه و تقاضای نیروی تخصصی از دوره طرح اجباری پزشکان کم کنیم.
وزیر بهداشت گفت: اجرای کامل این برنامه مستلزم حمایت و کمک دولت و مجلس است، برای رسیدن به این هدف باید ظرفیت های پذیرش رشته هایی که کمبود دارند‌ را افزایش دهیم، برای این کار استاد و نیروی متخصص و تجهیزات و علاقه مندان برای آموزش داریم مشکل در کمبود بیمارستانهای آموزشی است که باید رفع شود.
وی افزود: در زمان حاضر بیش از حد توان گروه های آموزشی برای گرفتن دانشجو به دانشگاه ها فشار وارد کرده ایم و بیش از این امکان افزایش ظرفیت پذیرش دستیار تحصصی و فوق تخصصی وجود ندارد اگر چه متقاضی فراوان است و در بازار کار نیز نیاز وجود دارد.
هاشمی گفت: لازمه حذف دوره، فاصله گرفتن از نگاه انقباضی در افزایش ظرفیت رشته های تخصصی و تامین بیمارستان های آموزشی لازم است و تا این نگاه تغییر نکند و تیم اقتصادی دولت همراهی نکنند به این هدف نمی رسیم البته مسئولان اقتصادی دولت نیز باید در این زمینه کمک کنند.
وی افزود: برای افزایش فضاها و بیمارستانهای آموزشی پروژه های مختلفی وجود دارد ولی این پروژه باید سودآور باشند، راه برداشتن موانع این است که مجلس و دولت کمک کنند که درآمدها و عدالت در پرداخت جامعه پزشکی برقرار شود.
وی گفت: راه برداشتن طرح و ایجاد عدالت در نظام پرداخت و رفع مشکلات مردم برای دسترسی بیشتر به پزشک، پرستار، داروساز، دندانپزشک و به طور کلی گروه های پزشکی تربیت نیروی بیشتر است.
وزیر بهداشت افزود: در برخی شهرستانهای دور افتاده به دلیل اینکه پزشک متخصص به تعداد کافی نداریم، کار پنج نفر را یک متخصص انجام می دهد، بعد هم عده ای می آیند، فیش حقوقی این فرد را این طرف و آ‌ن طرف منتشر می کنند و به کل کشور تعمیم می دهد و این بداخلاقی است که دود آن به چشم مردم می رود.
هاشمی گفت: اگر ما بتوانیم ظرفیت ها را افزایش دهیم و فارغ التحصیلان را بیشتر کنیم لازم نیست این قدر فشار روی پزشکان، پرستاران، گروه های آزمایشگاهی و بقیه همکاران باشد که مجبور باشند از هفت صبح تا شب کار کنند که واقعا کار خسته کننده ای است.
وزیر بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره تقاضای زنان متخصصی که با سهمیه قبول شده اند و تعهد 9 ساله برای خدمت داده اند، گفت: این افراد با نمره کمتر از سهمیه استفاده کرده و قبول شده اند و تعهد داده‌اند که چند سالی را به ازای استفاده از این سهمیه در وزارت بهداشت خدمت کنند اما حالا که زمان اجرای تعهدشان رسیده است می خواهند فرار کنند.
وی گفت: این کار طبق قانون است و قرار نیز چیزی تغییر کند .باید تعهدشان را اجرا کنند البته قبول دارم که قانون درستی نبوده و از این دختران زمانی که هنوز ازدواج نکرده بودند، تعهدی گرفته شده است اما حالا که مزدوج شده‌اند و بچه دار شده اند، اجرای تعهد برایشان سخت است و ای کاش این تعهد و سهمیه را به آقایان اختصاص می دادند.
وی افزود: با توجه به اینکه این افراد با نمره کمتر جای افرادی را که می توانستند با نمره بالاتر قبول شوند، گرفته اند و متخصص شده‌اند این ظلم است که اکنون به تعهدشان عمل نکنند.
هاشمی با اشاره به سفر خود به استان سیستان و بلوچستان نیز گفت: در این استان 294 طرح عمرانی بهداشتی- درمانی در منطقه بلوچستان و جنوب استان، 375 پروژه در منطقه زاهدان و حدود صد پروژه در زابل در حال احداث است که بین 60 تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
وی افزود: در پایان دولت یازدهم معادل 50 درصد کل تختهای بیمارستانی که تاریخ این استان بوده است به استان سیستان و بلوچستان اضافه می شود.
وی گفت: یکی از معضلات اساسی استان سیستان و بلوچستان، حاشیه نشینی است و بیش از 50 درصد جمعیت زاهدان حاشیه نشین هستند که برای هر سه هزار نفر آنها یک مراقب سلامت گذاشته ایم.

**غفلت تاریخی از استانهای محروم
هاشمی افزود: متاسفانه حدود شش یا هفت استان در کشور داریم که سالها نسبت به آنها غفلت داشته ایم مانند استان سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام و خراسان جنوبی و جبران این عقب ماندگی تاریخی در یک دوره میسر نیست اما این دولت و دولتهای بعدی باید خودشان را مکلف بدانند که شاخص های امکانات بهداشتی-درمانی این استانها را به سطح استاندارد کشوری برسانند.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ساخت بیمارستان در نقطه مرزی در چابهار توضیح داد: اکنون همان بیمارستان قدیمی این شهر فعالیت می کند اما قرار است یک بیمارستان 540 تختخوابی در میرجاوه احداث شود که مستلزم همکاری فرمانداری و شهرداری چابهار برای جبران هزینه های ساخت این بیمارستان از طریق ارزش افزوده بخشی از زمین بیمارستان برای وزارت بهداشت است که پس از آن با تامین منابع مالی از سوی دولت ساخته شود.
وزیر بهداشت گفت: منطقه چابهار با توجه به ظرفیت اقتصادی سواحل مکران و تاکید مقام معظم رهبری ظرفیت زیادی برای توسعه دارد اما رسیدن به این توسعه مستلزم تامین خدمات مورد نیاز ساکنان این منطقه است
برچسب ها: پزشک ، بهداشت ، انجمن
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
حذف طرح تخصص در همه رشته ها در افراد بدون سهمیه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۴
0
0
به نظرم با وجود سهمیه محروم و تعهد 12 ساله چند هزار متخصص دیگر هیچ نیازی به طرح تخصص برای کسانی که بدون سهمیه قبول میشوند نیست
حضور سهمیه های مختلف شرایط قبولی در افرادی که نمی خواهند یا نمی توانند از این سهمیه ها استفاده کنند را سخت کرده و این حذف طرح تخصص تنها امتیازی است که میشود به کسانی داد که بدون سهمیه و تنها با اتکا بر دانش خودشون قبول میشوند اون هم نه طب ورزشی!
واقعا پزشک قانونی وطب ورزشی و روان پزشکی طرح قابل توجه دارد یا قلب و چشم ورادیولوژی
بعد از سال های سال بحث نیاز به حذف طرح تخصص حالا فقط این چند رشته؟
حذف طرح تخصص در پذیرش بدون سهمیه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۵
0
0
به نظرم طرح تخصص پزشکی در کسانی که بدون سهمیه پذیرش میشوند با وجود این حجم از پزشکان متخصص که سالانه در سهمیه محروم تعهد 12 سال کار را میدهند بی فایده است و بهتر است طرح تخصص برای کلیه رشته های تخصصی که در پذیرش بدون سهمیه قبول میشوند حذف شود.
الان عمده شیفت استفاده از سهمیه محروم برای رشته های بالاتر است و به همین علت همین رشته ها در اولویت حذف طرح اند نه رشته ای مثل داخلی یا پزشکی قانونی.چرا که وقتی تعداد کثیری تعهد 12 سال کار در منطقه محروم میدهند دیگر چه نیازی به طرح دو ساله تخصص در بدون سهمیه ها است
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: