به گزارش شفا آنلاین:این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی گفت: «بذر کتان از گیاه کتان تهیه میشود. قد این گیاه حدود 1 تا 1/5 متر بوده و دارای گلهای آبی روشن است. از این گیاه دو نوع تخم کتان به دست میآید که یک نوع قهوهای و نوع دیگر طلایی است.»
وی در ادامه افزود: «روغن تخم کتان خواص متعددی دارد. ارزش غذایی 100 گرم تخم کتان برابر است با 534 کالری انرژی، حدود 29 گرم کربوهیدرات، 5/17 گرم پروتئین و 42 گرم چربی. این روغن فاقد کسترول و دارای مقداری فیبر است. همچنین دارای ویتامینهایی از قبیل اسید فولیک، B3، B5، B6، B2، B1 (که منبع غنی این ویتامین محسوب میشود) و همچنین ویتامین C ، E ، K و الکترولیتهایی از قبیل سدیم، پتاسیم و املاح معدنی چون کلسیم نسبتا خوب، مس، آهن، منیزیم، منگنز و روی است.»
دکتر فرحبخش تاکید کرد در زمینه فواید تخمکتان اغراقهای زیادی وجود دارد و گفته میشود بسیاری از بیماریها را از جمله اختلالات بای پولار، دیابت، کسترول بالا، آرتریت روماتویید را میتوان با مصرف تخم کتان درمان کرد. درحالی که مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته، حاکی از آن است که این ادعا با واقعیت مطابقت ندارد.»
وی ادامه داد: «معمولا کسانی که به این منظور از تخم کتان استفاده میکنند، نتیجه درمانی از آن کسب نمیکنند. درحقیقت، خواص درمانی و پر فایده مصرف تخم کتان، هنوز به طور کامل شناخته نشده، حتی بسیاری از فوایدی که در حال حاضر درباره آن ادعا میشود، فاقد اعتبار علمی است.»
وی همچنین یادآور شد: «در رابطه با تاثیر تخمکتان در درمان بیماریهای دیگر چون بیشفعالی، تصلب شرائین، سرطان پستان، بیماریهای قلبی، خشکی چشم، خشکی پوست، ایدز، فشار خون بالا، تخمدان پلیکیستیک، عفونت ریه و سرطان پروستات نیز اطلاعات کافی وجود ندارد. شواهد علمی درخصوص اثر این ماده خوراکی، در درمان بیماریهایی مانند استرس، یبوست، انواع سرطانها، اختلالات دستگاه تناسلی خانمها و کاهش وزن نیز کافی نیست و محققان هنوز در حال تحقیق هستند. از این رو هنوز نمیتوان با قاطعیت گفت که مصرف تخمکتان درجهت بهبود این بیماریها توصیه میشود یا نه.»
دکتر فرحبخش درنهایت با تاکید بر اینکه
تنها تاثیر و خواص درمانی تخمکتان، در کاهش چربیهای خون است، گفت:
«تخمکتان به دلیل اینکه حاوی مقداری امگا3 است مصرف آن تنها از نظر کاهش
چربیهای خون میتواند کمککننده باشد.» سلامانه