از عوامل ایجاد بیماری سرطان، استفاده از مواد نگهدارنده در مواد غذایی است که متاسفانه مصرف اینگونه غذاها مثل فست فودها و غیره در میان افراد رو به افزایش است.
شفا آنلاین>تغذیه>یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف غذاهای آماده به دلیل افزودن مواد نگهدارنده منجر به ایجاد به بیماری های سرطان، دستگاه گوارش، کبد و کلیه ها می شود.
به گزارش شفا آنلاین،فرزانه فراهانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی با
بیان اینکه مواد نگهدارنده و افزودنی ها از موادی هستند که به غذاهای
انمروزی ما اضافه شده اند، گفت: در گذشته به دلیل عدم پیشرفت علم و کمبود
امکانات میزان مرگ و میر بیشتر بوده است.
فراهانی
با بیان اینکه سرطان یکی از بیماری هایی است که مربوط به عصر حاضر است و
در گذشتگان کمتر بوده است، اظهار داشت: از عوامل ایجاد بیماری سرطان،
استفاده از مواد نگهدارنده در مواد غذایی است که متاسفانه مصرف اینگونه
غذاها مثل فست فودها و غیره در میان افراد رو به افزایش است.
وی
با اشاره به اینکه استفاده از مواد نگهدارنده در مواد غذایی عوارض منفی به
همراه دارد، تصریح کرد: مواد نگهدارنده و افزودنی ها با اهدافی همچون
افزابش و بهبو.د قند، رنگ، بو، مزه و افزایش نگهداری و طول مدت ماندگاری و
جلوگیری از رشئ میکروارگانیسم ها با کاهش سرعت فساد به مواد غذایی اضافه می
شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به
افزودنی های رایج در غذاها، تاکید کرد: اولین گروه این افزودنی ها رنگ ها
هستند که از مواد شیمیایی صنعتی درست می شوند و آسیب هایی همچون ایجاد
سرطان سلولی و در زمان دفع مواد شیمیایی و رنگدانه ها کبد و کلیه ها نیز
دچار آسیب می شوند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی به افزودن جوش
شیرین به نان جهت جلوگیری از فساد اشاره کرد و خاطر نشان کرد: این افزودنی
باعث ایجاد تاثیرات مخرب در سلامت معده می شود.
فراهانی
با بیان اینکه در کارخانجات کافئین را به نوشابه ها اضافه می کنند، اظهار
داشت: مصرف این ماده افزودنی و نگهدارنده باعث ایجاد عوارضی همچون افزایش
فشار خون، ضربان قلب، بی خوابی و ریفلکس معده در بدن انسان می شود.
فراهانی
به گروه شیرین کننده های مصنوعی اشاره کرد و عنوان کرد: این گروه افزودنی
ها باعث تشکیل بیماری هایی همچون صرع و میگرن می شوند.
وی
با اشاره به اینکه نیترات و نیتریت به مواد غذایی سوسیس و کالباس و تن ها
افزوده می شود، بیان کرد: این مواد افزودنی و نگهدارنده یک عامل سرطان زاست
که بهتر است این مواد را از وعده غذایی خود حذف کنید.
وی
با بیان اینکه دو ماده DHE و DHA عوامل سرطان زا هستند، افزود: این دو
ماده برای جلوگیری از ترشیدگی غذاهای حاوی روغن استفاده می شوند.
این
متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پایان بیان کرد: تحقیقات نشان داده است که
افرادیکه غذاهای آماده مصرف می کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های
سرطان، دستگاه گوارش، کبد و کلیه ها هستند.