به دلیل افزایش ترکیبات پتاسیم و فسفر در مواد غذایی، بدن انسان کمتر دچار کمبود این ماده می شود.
شفا آنلاین:یک متخصص تغذیه گفت: پتاسیم یک عنصر بسیار مهم در بدن است که مقدار آن در خون از راه کلیه ها تنظیم می شود.
به گزارش شفا آنلاین،محسن مداح متخصص تغذیه با
بیان اینکه پتاسیم یک عنصر بسیار مهم در بدن است، گفت: به دلیل افزایش
ترکیبات پتاسیم و فسفر در مواد غذایی، بدن انسان کمتر دچار کمبود این ماده
می شود.
وی با اعلام اینکه در زمان نقص و ایجاد
مشکل در عملکرد کلیه ها ممکن است تجمع پتاسیم به بدن آسیب وارد کند، اظهار
داشت: مقدار پتاسیم در خون از طریق کلیه ها تنظیم می شود که نارسایی های
کلیوی باعث تجمع این ماده در بدن می شود.
این
متخصص تغذیه با بیان اینکه پتاسیم در اکثر مواد غذایی وجود دارد، تصریح
کرد: میوه های خشک و تازه، مرکبات، حبوبات خشک و مغزها از جمله مواد غذایی
غنی از پتاسیم هستند.
مداح با اشاره به اینکه
پتاسیم آب و مایعات بدن را تنظیم می کند، عنوان کرد: کاهش یا افزایش این
ماده بر روی تعادل آب بدن، تورم و کوچکترین سلول های بدن تاثیر بسزایی
دارد.
به گفته این متخصص تغذیه، افرادی که به صورت مداوم میوه و سبزیجات تازه مصرف کنند دچار کمبود پتاسیم نمی شوند.
وی
با بیان اینکه عملکرد کلیه سالم باعث کنترل پتاسیم بدن می شود، افزود:
افرادی که از داروهایی مانند کنترل فشار خون که باعث تجمع پتاسیم در بدن می
شود استفاده می کنند ممکن است با کمبود این ماده در بدن مواجه شوند.
به
گفته مداح، اگر نارسایی های کلیه پیشرفته باشد امکان تجمع پتاسیم در بدن
وجود دارد و باید برای فرد بیمار محدردیت های غذایی اعمال کنیم.
این
متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف پتاسیم بزرگسالان در روز ۴ هزارو ۷۰۰ میلی
گرم است، اظهار داشت: این مقدار طبیعی مصرفی ما از طریق مواد غذایی تامین
می شود و اضافات آن از طریق کلیه دفع می شود.
وی افزود: ماده فسفر نیز مانند پتاسیم در اکثر مواد غذایی یافت می شود و برای سلامتی بدن بسیار موثر است.