برای جدا کردن کاهش شنوایی حسی عصبی از هدایتی، انجام نوار گوش کمک میکند .کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی علل مختلفی دارد که عبارتند از مننژیت ، یا برخی ویروسها مانند هرپس ، سرخک ، اوریون در کودکان یا مصرف برخی داروها مانند جنتامایسن یا برخی داروهای شیمی درمانی یا داروهای ضد افسردگی .در یک فرد مسن با سابقه بیماریهای مزمن مانند بیماری قند یا فشار خون بالا ،افت ناگهانی شنوایی میتواند به علت یک انسداد عروقی در شریانهای تغذیه کننده عصب شنوایی باشد.
برخی بیماریهای مزمن مانند بیماریهای تیروئید و اختلالات کلیوی هم میتواند باعث کری ناگهانی شود .همچنین برخی اختلالات خودایمن میتواند باعث کری ناگهانی شود در این حالت سیستم ایمنی خود فرد ، علیه سلولهای عصبی شنوایی واکنش نشان میدهد و باعث تخریب آنها میشود .کریهای ناگهانی ناشی از ضایعات عصبی در تعدادی از موارد طی چندین هفته ، و حتی بدون درمان به طور خودبخودی بهبود می یابند .مصرف کورتون به خصوص تزریق درون گوش داخلی ، در مواردی که علت اختلال خود ایمنی و عروقی است سودمند میباشد . باید توجه داشت که این تزریق باید به سرعت و به صورت اورژانسی انجام شود تا بهترین نتیجه گرفته شود .
بیمار هفتادساله با کاهش شنوایی عصبی ناگهانی مراجعه کردند در نوار گوش اولیه ، کاهش شنوایی شدید به صورت حسی عصبی مشاهده شد .توصیه به مصرف کپسول نوروهرب و مراجعه به متخصص ENT و تزریق کورتون شد . بیمار طی چند روز اول به مصرف کپسول نوروهرب پرداخت و خوشبختانه نتیجه بازگشت شنوایی ، حتی پیش از تزریق کورتون ،بسیار عالی بود . نوارهای گوش قبل و بعد از مصرف کپسول نوروهرب در ادامه تصویر ارائه میشود . بیمار جهت پیگیری درمان و اقدامات بعدی به متخصص محترم ENTارجاع شدند
کپسول نوروهرب عصاره تغلیظ شده گیاه کندر است که چندین مرتبه تغلیظ روی آن انجام شده است و توسط همکاران متخصص داروسازی تولید میشود . اثر احتمالی این دارو روی کاهش شنوایی ناگهانی SN احتمالا مشابه مکانیسم کورتون در برگرداندن شنوایی میباشد . عصاره این گیاه به نام آکبا که قبلا در این کانال ، درباره اثرات آن در چند بیماری نوشتیم، اثرات ضد التهابی مفیدی دارد و حتی در درمان برخی بیماریهای التهابی مانند اسم هم استفاده میشود .