کد خبر: ۱۳۲۷۵۳
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۰۹ آذر ۱۳۹۵ - 2016November 29
با وجود تلاش های همه جانبه جهانی برای مهار ایدز، تقریبا همه کشورها به تناسب سطح اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با تاثیرات این بیماری نو ظهور رو به رو هستند

شفا آنلاین:مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: سیر نزولی شیوع HIV (اچ.ای.وی ) در واحدهای اهدایی خون در ایران در برابر افزایش شیوع آن در جامعه بیانگر دستاورد بزرگ ملی در زمینه سلامت خون و نزدیک شدن به خطر صفر انتقال آن از طریق خون و فرآورده های آن است.
به گزارش شفا آنلاین، علی اکبر پور فتح الله به مناسبت روز جهانی ایدز (اول دسامبر مقارن با 11 آذر امسال) افزود: با وجود تلاش های همه جانبه جهانی برای مهار ایدز، تقریبا همه کشورها به تناسب سطح اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با تاثیرات این بیماری نو ظهور رو به رو هستند و همچنان ویروسHIV در صدر فهرست چالش های اصلی سلامت در بسیاری از مناطق جهان قرار دارد.
وی خاطر نشان کرد: امروز، در حالی که ایدز دهها میلیون تن را در سراسر جهان درگیر کرده و بسیاری از مراکز انتقال خون دنیا از جمله کشورهای پیشرفته را با چالش تهیه خون سالم رو برو ساخته است، جای بسی خرسندی است که به همت اهداکنندگان خون به ویژه اهداکنندگان مستمر(باسابقه حداقل 2بار اهدا در سال ) و برنامه ریزی مدیران و تلاش ویژه پزشکان و کارکنان آزمایشگاهی و فنی سازمان انتقال خون شاهد کمترین نگرانی‌های مرتبط با امکان انتقال ویروس عامل بیماری ایدز از طریق خون و فرآورده های آن هستیم.
وی تاکید کرد:اکنون به مدد فرهنگ‌سازی اهدای خون و تلاش رسانه ها و مراقبت ویژه پزشکان این سازمان در جذب اهداکنندگان مستمر آگاه و فرهیخته ،میزان شیوع اچ.ای.وی در مراجعه‌کنندگان به اهدای خون نزدیک صفر شده است،این در حالی است که شیوع آن در برحی از جوامع بر اساس آمار مرکز مدیریت بیماری ها طی 10 سال گذشته سیر صعودی داشته است.
پور فتح الله یاد آوری کرد: تغییر روند راه انتقالHIV به سمت انتقال از طریق جنسی زنگ هشداری برای برنامه ریزی و ساماندهی روش‌های جذب، آموزش و حفظ اهداکنندگان خون است.
وی افزود : سازمان انتقال خون کشور، با برنامه ریزی درست و پیگیری شیوه های مناسب توانسته است در این حوزه موفق عمل کند و تلاش دارد به طور جدی برای افزایش میزان آگاهی اهداکنندگان و آموزش خودمراقبتی آنها برنامه ریزی کند.

**ارسال بیش از دو و نیم میلیون واحد پلاسمای مازاد بر نیاز مصرف بیمارستانی کشور به آلمان
مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت:دستاورد بزرگ ملی دیگر در این عرصه، این است که در سه سال گذشته بیش از دو و نیم میلیون واحد پلاسمای مازاد بر نیاز مصرف بیمارستانی کشور برای تولید قراردادی داروهای انعقادی مشتق از پلاسما به شرکت بیوتست در آلمان ارسال شده است.
وی اضافه کرد: براساس مقررات حاکم بر تولید داروهای مشتق از پلاسما، پلاسمای ارسالی سازمان انتقال خون، مورد آزمایش بررسی ژنوم ویروس‌های هپاتیتA، هپاتیتB، هپاتیتC، اچ آی وی نوع 1 و 2 و پارا ویروس نوع 9 قرار گرفته است.
پور فتح الله تاکید کرد: از میان بیش از دو و نیم میلیون واحد پلاسمای مازاد بر نیاز مصرف بیمارستانی در ایران در طی 3 سال، فقط دو مورد هپاتیتA ملاحظه شده که بیانگر سطح بالای رعایت بهداشت و آلودگی از طریق آب و خوراک در جامعه ایرانی است.
وی با ابراز خرسندی از این نوع دستاورد ها افزود : در جستجوی ژنوم ویروس‌ها در بیش از دو و نیم میلیون واحد پلاسمای حاصل از خون اهداکنندگان ایرانی، هیچ موردی از هپاتیتB، اچ ای وی نوع 1 و 2 مشاهده نشده و تنها 2 مورد هپاتیتC مشاهده شده و شیوع پارا ویروس نوع 19در ایران، که شیوع بالایی در جوامع دارد، هم سطح جوامع پیشرفته دنیا است.
پور فتح الله گفت :حاصل این دستاورد، در شرایطی که پلاسمای مازاد در بسیاری از کشورهای در حال توسعه دور ریخته می شود،از یک سو تامین بخش عمده داروهای مشتق از پلاسما با استفاده از پلاسمای ایرانی است که امنیت روانی و سلامت را در برابر اچ.ای.وی و سایر بیماری‌های نوظهور دیگری که ممکن است بوجود آیند تضمین می‌کند و از سوی دیگر نشان از به ثمر رسیدن برنامه ملی انتقال خون کشور در تامین خون و فرآورده های سالم برای هم میهنان است.
برچسب ها: ایدز ، جهانی ، ویروس
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: