کد خبر: ۱۳۲۶۱۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۰ - ۰۸ آذر ۱۳۹۵ - 2016November 28
با اجرای قانون منع خودارجاعی در جامعه پزشکی کشور می توانیم از انجام سونوگرافی های بی مورد پیشگیری کنیم.
شفا آنلاین>سلامت>مشاور و عضو انجمن رادیولوژی ایران با اشاره به انجام سونوگرافی های بی مورد به ویژه از سوی متخصصان زنان برای دریافت وجه بیشتر، گفت: با اجرای قانون منع خودارجاعی در جامعه پزشکی کشور می توانیم از انجام سونوگرافی های بی مورد پیشگیری کنیم.

به گزارش شفا آنلاین،دکترمحمدعلی کریمی افزود: پیش نویس قانون منع خودارجاعی با رفرنس های روز دنیا و قوانین داخلی کشور، توسط تیمی از پزشکان در شاخه های مختلف پزشکی تنظیم و به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، بیمه ها و سازمان نظام پزشکی ارائه شده اما متاسفانه تاکنون تصمیمی در این زمینه گرفته نشده است.
وی با اشاره به اینکه این قانون در کشورهای پیشرفته اجرا می شود، یادآورشد: این پیش نویس 2 سالی است که به مجلس شورای اسلامی و وزارت بهداشت ارایه شده است، اما به دلیل نبود اراده برای برخورد با متخلفان در این زمینه هنوز این قانون تنظیم نشده است.
کریمی بیان کرد: در دنیا رشته رادیولوژی را براساس رفرنس معتبر «ژورنال نیوگلند» یکی از 10 اکتشاف متحول کننده دنیای پزشکی نام برده اند و به دلیل اینکه این رشته فنی ترین رشته پزشکی است مدام در حال پیشرفت و گسترش است.
وی بیان کرد: روز به روز دنیای پزشکی به رادیولوژی بیشتر وابسته می شود، در دنیا برای ورود به رشته رادیولوژی هم به لحاظ احراز رتبه و هم به لحاظ جایگاه علمی باید در جایگاه نخست قرار داشته باشید.
او با اشاره به اینکه حتی این رشته به لحاظ درآمدی در جایگاه نخست قرار دارد، گفت: خدماتی که این رشته به جامعه پزشکی می دهد راهبردی است، مطالعات علمی نشان داده است که با صرف هر یک دلاری که برای خدمات تصویر برداری اعم از رادیولوژی، سی تی اسکن، سونوگرافی و ام آر آی بر روی هر بیمار بستری انجام می شود، سه دلار پس انداز می شود و در واقع سبب صرفه جویی اقتصادی می شود.
کریمی ادامه داد: استفاده بهینه از تصویربرداری پزشکی سبب ارتقاء اقتصاد بهداشت جامعه می شود، به شرطی که استفاده منطقی و براساس «گایدلاین ها» باشد، در کشور ما هنوز «گاید لاینی» برای رشته رادیولوژی تنظیم نشده است.
کریمی با اشاره به ارایه خدمات سونوگرافی از سوی برخی متخصصان زنان گفت: در سایر کشورها، پزشکان پس از گذراندن دوره های علمی و آزمون های مختلف می توانند از سونوگرافی به عنوان ابزار تکمیل کننده تشخیص بدون دریافت پول استفاده کنند و اگر حتی یک مورد سونوگرافی بی مورد انجام شود، برخوردهای سنگین با پزشک مربوطه می شود.
وی تصریح کرد: اما در ایران برخلاف دیگر کشورها، پزشکان بدون شرکت درآزمون، بدون گذراندن دوره های تخصصی و احراز رتبه صرفا با برگزاری کنگره های یک روزه و دو روزه و بدون ارزیابی، گواهی نامه برای کار با دستگاه های رشته رادیولوژی دریافت کرده و مشغول به کار می شوند.
او گفت: در مطالعه انجام شده در کشو، جامعه متخصصان زنان از هر 100 مراجعه کننده زن باردار، 97 درصد را سونوگرافی و وجه دریافت می کنند و حتی 92 درصد زنان غیرباردار را نیزسونوگرافی می کنند.
کریمی افزود: این در صورتی است که فقط 22.9 درصد از بیماران متخصصان زنانی که دستگاه سونوگرافی ندارند به رادیولوژیست ها ارجاع داده می شوند؛ باید توجه داشته باشیم که هر بیماری که به مطب مراجعه می کند نیاز به سونوگرافی ندارد.
عضو انجمن رادیولوژی ایران ادامه داد: وارد کنندگان تجهیزات پزشکی فقط به فکر سود خود هستند و تنها چیزی که برای آنها اهمیت ندارد سلامت مردم است و فقط پول برای آنها اهمیت دارد؛ آنها متخصصان زنان را به خرید دستگاه های سونوگرافی که بعضا بی کیفیت نیز هستند، ترغیب می کنند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: