کد خبر: ۱۳۰۵۳۷
تاریخ انتشار: ۰۶:۳۰ - ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - 2016November 12
هم‌اکنون ذرت، سویای وارداتی به همراه همه فرآورده هایشان، تنها غلات وارداتی تراریخته در کشور هستند که تاییدیه های بین المللی را اخذ کرده اند و مصرفشان بلامانع است.
شفا آنلاین>سلامت>رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به وجود تاییدیه بین‌المللی در محصولات تراریخته وارداتی گفت: برنج‌های ایرانی هم دستکاری نشده‌اند.

به گزارش شفا آنلاین،رسول دیناروند رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به برخی حواشی های پیش آمده چند وقت پیش در خصوص غلات تراریخته، افزود: هم‌اکنون ذرت، سویای وارداتی به همراه همه فرآورده هایشان، تنها غلات وارداتی تراریخته در کشور هستند که تاییدیه های بین المللی را اخذ کرده اند و مصرفشان بلامانع است. 

وی تاکید کرد: علت تراریختگی دانه های سویا هم مربوط به دستکاری ژنتیکی برای مصرف آب کمتر در رشد و باروری آنها و همچنین دارای سبقه 20 ساله در سطح جهانی در این زمینه است و با توجه به داشتن تاییدیه های بین المللی مصرف فرآورده های آن چه به صورت دانه های فرآوری شده، شیر سویا و نظایر آن مساله ای ایجاد نمی کند. 

رییس سازمان غذا و دارو همچنین با اشاره به جریان تراریختگی 40 درصد از برنج های ایرانی، یادآور شد: برخی ها به دلایل مختلف این موضوع را مطرح کردند درحالی که هیچ یک از این برنج‌ها دستکاری نشده اند و همه تهدیدات موجود در حوزه مواد غذایی تراریخته و نظایر آن قطعا مربوط به کالاهای قاچاق و یا تقلبی است و ارتباطی به واردات قانونی مواد غذایی ندارد. 

دیناروند با بیان اینکه تایید مصرف محصول تراریخته در کشور مبدا شرط اصلی اخذ تاییدیه های بین المللی آن است، اظهار داشت: قطعا هر گونه محصول تراریخته وارداتی دارای تاییدیه مصرف در کشور تولید کننده است و حتی پس از اخذ چنین مجوزی در صورت نداشتن تاییدیه بین المللی، اجازه واردات آن به هیچ عنوان داده نم‌یشود و در حال حاضر نیز 2 نوع از غلات وارداتی از مبادی قانونی به همراه مشتقات و فرآورده هایشان تنها محصولات تراریخته در کشور هستند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: