هماکنون ذرت، سویای وارداتی به همراه همه فرآورده هایشان، تنها غلات وارداتی تراریخته در کشور هستند که تاییدیه های بین المللی را اخذ کرده اند و مصرفشان بلامانع است.
شفا آنلاین>سلامت>رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به وجود تاییدیه بینالمللی در محصولات تراریخته وارداتی گفت: برنجهای ایرانی هم دستکاری نشدهاند.به گزارش شفا آنلاین،رسول دیناروند رییس سازمان غذا و دارو با
اشاره به برخی حواشی های پیش آمده چند وقت پیش در خصوص غلات تراریخته،
افزود: هماکنون ذرت، سویای وارداتی به همراه همه فرآورده هایشان، تنها
غلات وارداتی تراریخته در کشور هستند که تاییدیه های بین المللی را اخذ
کرده اند و مصرفشان بلامانع است.
وی تاکید
کرد: علت تراریختگی دانه های سویا هم مربوط به دستکاری ژنتیکی برای مصرف آب
کمتر در رشد و باروری آنها و همچنین دارای سبقه 20 ساله در سطح جهانی در
این زمینه است و با توجه به داشتن تاییدیه های بین المللی مصرف فرآورده های
آن چه به صورت دانه های فرآوری شده، شیر سویا و نظایر آن مساله ای ایجاد
نمی کند.
رییس سازمان غذا و دارو همچنین با
اشاره به جریان تراریختگی 40 درصد از برنج های ایرانی، یادآور شد: برخی ها
به دلایل مختلف این موضوع را مطرح کردند درحالی که هیچ یک از این برنجها
دستکاری نشده اند و همه تهدیدات موجود در حوزه مواد غذایی تراریخته و نظایر
آن قطعا مربوط به کالاهای قاچاق و یا تقلبی است و ارتباطی به واردات
قانونی مواد غذایی ندارد.
دیناروند با بیان
اینکه تایید مصرف محصول تراریخته در کشور مبدا شرط اصلی اخذ تاییدیه های
بین المللی آن است، اظهار داشت: قطعا هر گونه محصول تراریخته وارداتی دارای
تاییدیه مصرف در کشور تولید کننده است و حتی پس از اخذ چنین مجوزی در صورت
نداشتن تاییدیه بین المللی، اجازه واردات آن به هیچ عنوان داده نمیشود و
در حال حاضر نیز 2 نوع از غلات وارداتی از مبادی قانونی به همراه مشتقات و
فرآورده هایشان تنها محصولات تراریخته در کشور هستند.