کد خبر: ۱۳۰۲۴۴
تاریخ انتشار: ۰۴:۵۹ - ۲۰ آبان ۱۳۹۵ - 2016November 10
نتایج مطالعه‌ای که در انستیتو ملی تحقیقات ژنوم انسانی (NHGRI) صورت گرفته، ممکن است به ایجاد درمانی موثر برای تسریع بسته شدن زخم در بیماران دیابتی و هم چنین بهبود زخم‌های طبیعی و کاهش اسکار کمک کند.
   محققین در انستیتو ملی سلامت نقش جدیدی را برای ژنی به نام پروتئین شوک گرمایی 60 یا Hsp60 شناسایی کرده‌اند که حاکی از نقش حیاتی این پروتئین در بازسازی بافت و بهبود زخم است. این مطالعه نشان داده که تیمار موضعی با یک ژل حاوی Hsp60 به میزان زیادی بسته شدن زخم را در مدل‌های موشی مبتلا به دیابت تسریع می‌کند.

     به گزارش شفا آنلاین:  ژن Hsp60 را در هر موجودی، از باکتری گرفته تا انسان، می‌توان مشاهده کرد و در این مطالعه محققین نقش جالب Hsp60 را در ایمنی که برای بهبود زخم ضروری است، نشان داده‌اند. گزارش‌ها نشان داده Hsp60 به عنوان یک مولکول پیام‌رسان برای القای پاسخ التهابی به عفونت باکتریایی در محل برش عمل می‌کند. در مورد بیماری ای مانند دیابت مشکل این است، که این بیماری بهبود یافتن زخم را مهار می‌کند.

       در این مطالعه که با استفاده از گورخرماهی به عنوان موجود مدل صورت گرفت، محققین از موتاسیون‌زایی هدفمند برای مطالعه نقش Hsp60 استفاده کردند. گورخرماهی مدلی ایده‌آل برای طب بازساختی محسوب می‌شود زیرا این موجود قادر به بازسازی بسیاری از بافت‌های بدنش است. در این مطالعه محققین متوجه شدند که ماهی جهش‌یافته شاید به طور طبیعی تکوین یابد اما زمانی که محققین آن را زخمی کردند (باله دمی آن را بریدند)، دیگر قادر به بازسازی سلول‌های باله‌ای خود نبود. با استفاده از لوکوسیت‌های نشان‌دار شده به وسیله ترکیبات فلورسنس، محققین نشان دادند که بدون ژن Hsp60، شمار لوکوسیت‌ها به عنوان یک پاسخ التهابی به آسیب، به میزان قابل‌ملاحظه‌ای در جایگاه آسیب کاهش پیدا می‌کند. زمانی که محققین این پروتئین را به طور مستقیم به جایگاه آسیب تزریق کردند، بافت پیرامون زخم شروع با بازسازی سریع‌تر کرد. یافته جالب دیگر این بود که استفاده موضعی از پروتئین Hsp60 برای موش‌های دیابتی که برای زخم مدل شده بودند، موجب شد که ظرف مدت کمتر از 21 روز زخم آنها بهبود یابد. محققین امیدوارند که تیمار موضعی با این پروتئین در مورد انسان نیز به اندازه موش موثر باشد.سپید
منبع: Stem Cel- News
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: