به گزارش شفا آنلاین، وی با اشاره به مرگهای مغزی افزود: جریان الکتریکی باعث میشود تا عضلات قلب منقبض شوند، گره پیشاهنگ به صورت باطری اتوماتیکی است که نیاز به اکسیژن دارد، 4 رگ خونرسانی به مغز را انجام میدهند و اگر ضربهای به مغز بخورد و رگ بسته شوند تمام سلولهای مغز باهم میمیرند که مرگ مغزی به وجود میآید.
رئیس اداره پیوند و بیماریهای خاص وزارت بهداشت تصریح کرد: در مرگ مغزی سلولهای مغز متلاشی میشوند و دیگر امکان برگشت و سلامتی در این مرگها وجود ندارد.
وی تأکید کرد: مرگ مغزی مساوی با مرگ است و با کما بسیار تفاوت دارد، در علم پزشکی 2 نوع مرگ وجود دارد، مرگ مغزی و مرگهای قلبی که بسیار هم در کشور ما رشد دارند.
*53 نفر با دریافت عضو از معلولیت خارج شدند
نجفی زاده ادامه داد: هر فرد مرگ مغزی میتواند با اهدای ارگانها و اعضای بدن خود میتواند، جان از 1 تا 8 نفر را از مرگ نجات و 1 تا 53 نفر را از معلولیت نجات دهد.
وی با بیان اینکه حداکثر زمانی که میتوان یک مرگ مغزی را با بهترین تجهیزات نگه داشت فقط 14 روز است، خاطرنشان کرد: حکمت وجود مرگ مغزی این است که اعضای آن فرد مرگ مغزی در سلامت هستند و میتوانند افراد زیادی را نجات دهند.
رئیس اداره پیوند و بیماریهای خاص وزارت بهداشت اضافه کرد: در سال 84 جمعیت کشور 70 میلیون نفر بود که در آن زمان رضایت به اهدای عضو در ایران حدود 5 درصد بود و تعداد سالانه اهدای عضو در کشور حدود 120 نفر بود.
*مرگ سالانه 16 هزار نفر در ایران به علت تصادف
وی ابراز کرد: مردم ایران مردمی نوع دوست ایثارگر هستند، متخصصین متبحری در این کشور وجود دارد، همچنین امکانات، تجهیزات کافی داریم و فقها هم قبول کردند تا این اهدای عضو انجام شود اما چرا این اهداها و پیوندها آمارشان کم است؟
نجفیزاده با بیان اینکه با اقدامات انجام شده رتبه ایران در خصوص اهدای عضو از 42 به 31 رسیده است، اظهار کرد: اقداماتی توسط وزارت بهداشت در زمینه اهدای عضو انجام شده که از آنها میتوان به برگزاری همایشها، صدور کارت اهدای عضو، صحبت با علما و آموزشهای دوره فراهم آوری اعضا پیوندی بوده است. اهدای اعضا یک علم در جهان به شمار میرود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر ایران 80 میلیون نفر جمعیت دارد و مرگومیرهای ناشی از تصادفات در ایران سالانه 16 هزار نفر است این در حال است که 5 تا 8 هزار سال مرگ مغزی در یک سال اتفاق میافتد این آمارها در جهان منحصر به فرد و بسیار زیاد است.
*25 هزار ایرانی در انتظار پیوند عضو هستند
رئیس اداره پیوند و بیماریهای خاص وزارت بهداشت تصریح کرد: آمار رضایت به اهدای عضو در ایران 70 درصد شده، تعداد سالانه اهدای عضو 800 نفر در کشور شده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر میزان بیماران نیازمند به عضو پیوندی در کشور 25 هزار نفر است که میزان فوت بیماران نیازمند به عضو 7 تا 10 نفر در روز است.
نجفی زاده در ادامه با بیان اینکه باید مراکز پیوند در سراسر کشور وجود داشته باشد که بیماران دسترسی داشته باشند، خاطرنشان کرد: 808 اهدای عضو در سال قبل انجام شده که 16 عدد از این تعداد فقط پیوند ریه بوده است چراکه پیوند ریه بسیار کم انجام میشود.
*لزوم نهادینهسازی فرهنگ اهدای عضو در جامعه
وی ادامه داد: تعرفهها در زمینه اهدای عضو دو برابر شده است اما تیمها به خاطر پول پیوند را انجام نمیدهند و در کشور ما اگر خیرین بدانند که باید چه کنند قطعاً اقدامات خوبی در این زمینه انجام خواهد شد و فقط از این عمل مقدس اطلاعی ندارند.
رئیس اداره پیوند و بیماریهای خاص وزارت بهداشت با بیان اینکه نهادینهسازی فرهنگ اهدای عضو در کشور بسیار مهم است، گفت: مدل ایرانی شبکه فراهم آوری و پیوند اعضا در سال 92 نوشته شد و وزیر بهداشت دستور داد که هر چه زودتر این کار انجام شود و هدف از طراحی این طرح راهاندازی شبکههایی برای اهدای عضو در سراسر کشور بود.
وی با بیان اینکه اصفهان یکی از سیستمهای اهدای اعضای خوب در کشور است، عنوان کرد: اصفهان پتانسیل انجام همه پیوندها را دارد و باید همه دستبهدست هم دهند و جایگاه استان اصفهان را در کشور در این حوزه ارتقا دهند.
*وجود هزار و 750 بیمار دیالیزی در استان اصفهان
نجفیزاده اضافه کرد: استان اصفهان در سال 93، 35 اهدا، در سال 94، 43 اهدای اعضا و همچنین نیمه اول سال جاری 15 تعداد اهدای اعضا و پیوند انجام شده است که این ارقام بعد از این دورههای آموزشی و فرهنگسازیها توسط مسؤولان استانی ارتقا یابند.
وی با بیان اینکه حداقل عضو و ارگان قابل اهدای استفاده نشده سالانه 250 نفر در استان اصفهان است، گفت: این ارقام بسیار مهم هستند و سیستمهای اهدا در اصفهان هنوز به روش سنتی کار میکنند که این سیستمها باید مدرن باشند.
رئیس اداره پیوند و بیماریهای خاص وزارت بهداشت با بیان اینکه فرهنگ اهدای عضو در استان اصفهان باید نهادینه شود، خاطرنشان کرد: تعداد بیماران دیالیز خونی هزار و 750 در استان اصفهان هستند و هزینه یک بیماری دیالیزی سالانه 50 میلیون تومان است که نباید از کنار این رقمهای سنگین به راحتی عبور کنیم.
*سالانه 2 هزار و 700 عمل پیوند اعضا در ایران انجام میشود
وی بیان کرد: هر 2 تا 3 ساعت یکبار یک بیمار به دلیل نیاز به پیوند اعضا جان خود را از دست میدهند و هر 12 ساعت یکبار یک بیمار موفق به دریافت عضو حیاتی میشود و به زندگی ادامه میدهد.
نجفیزاده در رابطه با پیوندهای ریه و کلیه با بیان اینکه رئیس اداره پیوند و بیماریهای خاص وزارت بهداشت گفت: سختترین پیوندی که احتیاج به مراقبت بیشتری هم دارد، پیوند ریه در کشور ایران است اما پیوند کلیه بیشترین پیوندی است که در این کشور تقاضا میشود که به طور کلی 2 هزار و 700 نفر سالانه در کشور پیوند میشوند.
وی در پایان افزود: در هرسال در استان اصفهان حدود 250 نفر که دارای عضوهای سالم هستند در خاک دفن میشوند و در حال حاضر 70 نفر در استان اصفهان به پیوند نیاز دارند که در لیست انتظار قرار دارند.