شفا آنلاین>سلامت>رئیس مرکز مدیریت شبکه و ارتقای سلامت وزارت بهداشت ضمن اشاره به چالشهای نظام بهداشتی کشور پیش از اجرای طرح تحول، جزئیات بازسازی این نظام را تشریح کرد.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر ناصر کلانتری در نشستی خبری در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها، ضمن اشاره به چالشهای حوزه بهداشت پیش از آغاز طرح تحول اظهار کرد: تغییر سیمای بیماریها در کشور به بیماریهای غیر واگیر و همچنین معکوس شدن درصد جمعیت روستایی و شهری در سال ۹۲ از مهمترین چالشهای پیش روی ما قبل از اجرای طرح تحول بود. ۷۴ درصد مرگها نیز به دیابت، سکته، سرطان، آسم و بیماریهای ریوی در سنین میانسالی که زمان بازدهی جمعیت است، مربوط میشد.
وی افزود: سوانح به عنوان یک عارضه ملی و ضایعهای غیر قابل جبران و همچنین همسایگی ایران با کشورهایی مانند عراق، افغانستان و پاکستان که در کنترل بیماریهای واگیر دچار اختلال هستند و ناکارآمدی واحدهای بهداشتی در نقاط شهری نیز در این میان مطرح بود.
رئیس مرکز مدیریت شبکه و ارتقای سلامت وزارت بهداشت تصریح کرد: ما نزدیک به ۱۰ میلیون حاشیه نشین در حاشیه شهرها و کلانشهرها داشتیم. همچنین مشارکت مردم در سلامت خود و بیتوجهی به ظرفیتهای بین بخشی نیز از جمله چالشهای بزرگ نظام بهداشتی بود. بر این اساس برنامه تحول حوزه بهداشت اجرایی شد که گام اول آن فعالسازی شورای عالی امنیت و سلامت غذایی بود.
کلانتری به کاهش نمک، شکر و چربی در محصولات غذایی به عنوان یکی از دستاوردهای طرح تحول نظام بهداشتی کشور اشاره کرد و گفت: ما در این طرح به بازمهندسی نظام ارائه خدمات در دوره جدید پرداختیم و برای هر ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر یک پایگاه سلامت و به ازای هر ۲۵ تا ۵۰ هزار نفر یک مرکز خدمات جامع سلامت راهاندازی کردیم. همچنین یک کارمند چند پیشه به عنوان بهورز شهری تعریف کردیم که مسئول تمام ابعاد سلامت این جمعیت است.
وی ماندگاری پزشکان در روستاها، اصلاح محل زیست پزشکان، حضور پزشک خانواده در تمام واحدهای روستایی و همچنین افزوده شدن واکسن پنتاوالان به سیستم بهداشتی و درمانی کشور را از جمله مهمترین اقدامات در حوزه بهداشت طی سه سال گذشته برشمرد.