کد خبر: ۱۲۹۳۷۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - 2016November 02
معاون تحقیقات وزارت بهداشت عنوان کرد
ملک‌زاده، مهمترین عامل خطر را وضعیت تغذیه دانست و گفت: متأسفانه مصرف غذا در کشور ما متعادل نیست، دورزیز مواد غذایی‌مان زیاد است و حجم بالایی از غذا را اسراف می‌کنیم و نتیجه آن، آسیب بزرگ به سلامت خودمان است.
شفاآنلاین>سلامت>معاون تحقیقات وزارت بهداشت گفت: محصولات تراریخته کشور مشکلی ندارند و می‌توان گفت این محصولات از مواد طبیعی نیز سالم‌تر هستند، رسانه‌ها دست‌هایشان در این خصوص علمی و مبتنی بر شواهد باشد.

به گزارش شفاآنلاین،ملک‌زاده معاون تحقیقات وزارت بهداشت در یازدهمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های غدد و متابولیسم گفت: یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها بیماری مربوط به رشته غدد و متابولیسم است. نزدیک به 70 درصد مردم ایران چاق هستند، 10 درصد ایرانیان دیابت دارند و 25 درصد ایرانیان وضعیت آنها به گونه‌ای است که طی 10 تا 15 سال آینده مبتلا به دیابت می‌شوند. 

ملک‌زاده، مهمترین عامل خطر را وضعیت تغذیه دانست و گفت: متأسفانه مصرف غذا در کشور ما متعادل نیست، دورزیز مواد غذایی‌مان زیاد است و حجم بالایی از غذا را اسراف می‌کنیم و نتیجه آن، آسیب بزرگ به سلامت خودمان است. 

وی ادامه داد: 50 درصد علل مرگ و میز کشور سکته‌های قلبی و مغزی ناشی از مشکلات تغذیه است، 50 درصد مردم زمانی که به سن 55 سالگی می‌رسند مبتلا به فشار خون بالا هستند. ما نیاز داریم یک فرهنگ‌‌سازی گسترده در خصوص مصرف درست مواد غذایی و فعالیت بدنی در کشور صورت گیرد. 

معاونت تحقیقات وزارت بهداشت، ایرانیان را جزو غیرفعال‌ترین مردم دنیا دانست و گفت: ما نیاز به یک نهضت ملی برای بهبود وضعیت تغذیه و افزایش فعالیت بدنی داریم. یکی از اولویت‌های ما در وزارت بهداشت نیز رفتن به طراحی و اجرای چنین برنامه‌ای است. 

ملک‌زاده در ادامه در خصوص محصولات تراریخته گفت: بخش عمده‌ای از صحبت‌هایی که در مورد محصولات تراریخته در کشور می‌شود، غیرعلمی و نادرست است. باید بگویم محصولات تراریخته در کشور ما مشکلی ندارند و اگر این محصولات در دنیا کنار گذاشته شوند، نیمی از مردم دنیا دچار مشکل گرسنگی می‌شوند. محصولات تراریخته اکثراً سالم هستند و حتی می‌توان گفت از محصولات طبیعی سالم‌ترند، پس به همه رسانه‌ها توصیه می‌کنم در این خصوص که بحث‌هایشان علمی و مبتنی بر مستندات و شواهد باشد و به دنبال جنجال و حواشی نباشند.

معاونت تحقیقات وزارت بهداشت در خصوص برنامه‌های وزارت بهداشت برای بهبود وضعیت تغذیه مردم گفت: برنامه اصلی ما کم کردن مصرف نمک در برنامه غذایی مردم است. عمده برنامه غذایی مردم که حاوی نمک زیادی است، به نان و مواد بسته‌بندی شده مربوط می‌شود، باید گفت هم‌اکنون مصرف نمک بیش از 9 گرم در روز است، اما حد مجاز آن 2.5 گرم است و وزارت بهداشت برنامه‌ای دارد که این نمک را از نان و محصولات غذایی کم کند. 

وی تصریح کرد: نزدیک به 70 درصد کالری ایرانیان از مواد قندی است که این خود عامل مهمی در افزایش وزن و چاقی است که یکی دیگر از برنامه‌های وزارت بهداشت، کنترل مصرف شیرینی و قند نوشابه‌هاست. این برنامه باید در سطح ملی تصویب شود و نیاز به همکاری صنعت غذایی کشور دارد. 

ملک‌زاده در خصوص مصرف سیگار گفت: 14 درصد ایرانیان سیگار می‌کشند و 12 درصد ایرانیان از مواد مخدر استفاده می‌کنند که این دو در ایجاد سرطان و سکته‌ها بسیار اثرگذار هستند و ما امسال برای اولین بار مالیات بر سیگار را افزایش داده‌ایم. همچنین برای اولین بار در دنیا طی تحقیقاتی تأثیر عامل تریاک در سرطان‌های مثانه، مری، معده، لوزالمعده و ریه را به اثبات رساندیم که این پژوهش مورد استقبال سازمان جهانی بهداشت نیز قرار گرفت.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: