طبق یک مطالعه جدید، استفاده از مقادیر اضافی مکملهای حاوی کلسیم، موجب افزایش خطر تشکیل پلاک در شریانهای کرونری قلبی میشود.
شفا آنلاین: گزارش اخیر که در
نشریه انجمن قلب آمریکا به چاپ رسیده، نشان داده که موضوع فقط بیش از مقدار
مورد نیاز داشتن یک ماده خوب در بدن نیست و نوع مصرف کلسیم نیز بهویژه در
سالمندان اهمیت دارد. محققان مرکز پزشکی جانهاپکینز آزمونهای انجام شده
روی بیش از 2700 بیمار را تجزیه و تحلیل کردند و مشخص شد که دریافت کلسیم
به شکل مکمل غذایی ممکن است خطر آترواسکلروز و آسیب قلبی را افزایش دهد.
به گزارش
شفا آنلاین: جالب آنکه یک رژیم غذایی غنی از کلسیم، در ایجاد مشکلات قلبی حتی نقش
پیشگیریکننده دارد. ارین میکس، محقق مرکز پزشکی جانهاپکینز و سرپرست این
مطالعه طولانیمدت میگوید: «وقتی که نوبت به مصرف مکملهای ویتامینی و
معدنی میرسد، بهویژه کلسیم که برای سلامتی و حفظ استخوانها ضروری است،
اغلب افراد فکر میکنند که هر چه بیشتر از آنها مصرف کنند وضعیت سلامتی
بهتری خواهند داشت.»
بررسی
متون این مطالعه نشان داده که در حدود 43 درصد از بزرگسالان آمریکایی از
مکملهای حاوی کلسیم استفاده میکنند. محققان نتایج به دست آمده از چندین
مطالعه روی آترواسکلروز 6 هزار بیمار در 6 مرکز دانشگاهی تحقیقاتی از جمله
جانهاپکینز را بررسی کردند. در نهایت بخش اعظم این مطالعات روی 2742
شرکتکننده متمرکز شد. شرکتکنندگان مرحله نهایی مطالعه، 51 درصد زن در
محدوده سنی 45 تا 84 سال و 41 درصد آنان سفیدپوست بودند. بحث بر سر آن بود
که آنها چقدر کلسیم با مصرف مواد غذایی دریافت میکنند. در همان محدوده
زمانی، محققان داروها و مکملهای غذایی مصرفی روزانه هر شرکتکننده را نیز
بررسی کردند.
سیتیاسکن قلبی برای اندازهگیری میزان کلسیم عروق کرونری هر شرکتکننده محاسبه شد.
1175
شرکتکننده از ابتدا پلاک در عروق قلبیشان داشتند. آزمونهای اندازهگیری
کلسیم شریان کرونری، 10 سال بعد تکرار شد تا وخامت بیماری کرونری قلب مشخص
شود. یک گروه 20 درصدی شرکتکنندگان با میزان دریافت کلسیم بالا (بیش از
1400 میلیگرم در روز)، بهطور متوسط 27 درصد کمتر از شرکتکنندگانی که
کلسیم کمتری مصرف کردند به بیماری قلبی مبتلا شدند. شرکتکنندگان با میزان
دریافت بالای کلسیم در رژیم غذایی روزانه یعنی بیش از 1022 میلیگرم کلسیم
در روز، هیچ افزایشی در خطر ابتلا به بیماری قلبی طی دوره مطالعه نشان
ندادند.
نویسنده
مقاله پروفسور جان اندرسون از دانشگاه کرولینای شمالی میگوید: «بهوضوح،
پاسخ بدن به دریافت کلسیم از رژیم غذایی و مکملهای حاوی کلسیم متفاوت
است. شاید علت این است که مکملهای حاوی کلسیم حاوی نمک هستند یا طی مصرف
مکملها، دوز بالایی از آن ماده ضروری یکجا وارد بدن میشود و بدن
نمیتواند به درستی آن را دریافت و جذب کند. اینکه کدام یک از این نظریهها
درست است، هنوز به درستی نمیدانیم.»سپید
منبع: PRNewswire