به گزارش شفا آنلاین، وحید تفضلی، دستیار تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حکیم ایرانی درباره خواص پلو سیر و کلم از نگاه طب سنتی, اظهار داشت: پلو سیر و کلم مزاجی گرم دارد و با توجه به کاربرد مواد اولیه ای نظیر گوشت، برنج، لوبیا و روغن حیوانی در آن بسیار مقوی است و افراد ضعیف و به ویژه مبتلا به ضعف توان جنسی میتوانند از آن بیشتر استفاده کنند.
به گفته وی نکته جالب در این غذا کاربرد حکیمانه ادویهای نظیر سیر، شوید و زردچوبه در کنار اجزای اصلی است که علاوه بر بهبود هضم باعث رفع عوارض و تقویت اثرات مفید آنها میکند.
تفضلی ادامه داد: در صورت مصرف میزان مناسب و با رعایت فاصله سه ساعته از خواب میتواند باعث بهبود خواب شود و برای شب کنکور کمک کننده باشد. برای جلوگیری از مضرات آن بهتر است در پخت برنج ادویه پلویی، گشنیز و شوید استفاده شود. افزودن نمک در حین خیس کردن برنج لزوجت آن که عامل ایجاد گرفتگیهای کبدی و چاقی است را کاهش میدهد.
مواد مورد نیاز برای پلو سیر و کلم
دستیار تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز یاداور شد: برای تهیه این غذا میتوان از برنج 500 گرم, کلم 1 عدد, لوبیا سبز 300 گرم, روغن مایع 2 قاشق سوپخوری, پیاز داغ 3 قاشق سوپخوری, نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم, سیر و شوید 500 گرم, گوشت گوسفند 500 گرم, ادویه پلویی 1 قاشق چای خوری, روغن حیوانی 2 قاشق سوپخوری, زعفران دم کرده 1 قاشق چای خوری به کار برد.