رئیس انستیتو تغذیه ایران
شفاآنلاین>تغذیه>رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی ایران گفت: جدول ترکیبات غذایی ایران به عنوان یک دستاورد ملی در حوزه غذا و تغذیه منتشر و در دسترس سیاستگزاران و متخصصان قرار گرفت.
به گزارش شفاآنلاین : هدایت حسینی افزود: جدول ترکیبات مواد
غذایی شامل ترکیبات مواد غذایی خام موجود در کشور است که مهمترین ابزار و
منبع اطلاعاتی برای تعیین و برآورد ارزش تغذیه ای مواد غذایی و سایر
ترکیبات موجود در اقلام غذایی محسوب می شود. وی ادامه داد: ضرورت
دسترسی به بانک های اطلاعاتی جامع و به روز همواره مورد تاکید محققان در
حوزه مدیریت و ارائه خدمات مشاوره تغذیه و سلامت بوده است بنابراین شناخت
ترکیبات مواد غذایی و اطلاع از ارزش تغذیه ای غذاها، ابزار اصلی در تعیین و
ارزیابی کمی الگوی غذای مصرفی در سطح جامعه و فرد است.رئیس انستیتو
تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: جدول ملی
ترکیبات غذایی ایران به عنوان یک ضرورت در مطالعات و بررسی های تغذیه ای به
منظور تدوین سیاست ها و برنامه های اجرایی غذا و تغذیه کاربرد اساسی خواهد
داشت.حسینی گفت: امروزه، با توجه به اهمیت نقش تغذیه در حفظ و ارتقاء
سلامت، و تامین امنیت غذا و تغذیه به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه ملی و
یکی از اهداف کلان برنامه های توسعه اقتصادی اجتماعی کشور، جهانی شدن
تجارت مواد غذایی، نیاز به جداول ترکیبات مواد غذایی و اطلاع از ارزش تغذیه
ای غذاها کاربردهای بسیار گسترده ای پیدا کرده است. وی اضافه کرد: از
اطلاعات جداول ترکیبات مواد غذایی برای تدوین سیاست های غذا و تغذیه،
برنامه ریزی های تولید محصولات و فرآورده های غذایی، تدوین مقررات و قوانین
مربوط به واردات، صادرات و عرضه مواد غذایی، دستورالعمل های بین المللی
نظارت بر مواد غذایی و بازاریابی، برچسب گذاری و کنترل کیفی، برنامه ریزی و
تنظیم رژیم های غذایی مراکز و موسسات، خانواده و فرد، تحقیقات و مطالعات
اپیدمیولوژی تغذیه و تعیین عوامل خطر در بروز بیماری های مزمن نظیر دیابت،
بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها استفاده می شود.ایرنا