کولیت زخمی: بسیاری از افراد نمی دانند که کولیت زخمی فاکتور پرخطر ابتلا به سرطان روده است. وسعت، طول مدت و فعالیت بیماری از عوامل تعیین کننده اولیه هستند که در بلندمدت می توانند تبدیل به سرطان روده شوند.
داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی: ریسک ابتلا به سرطان روده در افرادی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند به شکل چشمگیری بالاست. مخصوصا این احتمال در افرادی که پیوند عضو شده اند و از اینگونه داروها مصرف می کنند به مراتب بیشتر است.
دیابت: نه تنها بیماری قلبی و فشارخون بالا، بلکه دیابت هم می تواند ریسک سرطان روده را افزایش دهد. اگر دیابت نوع۲ ناشی از مقاومت انسولین باشد، این ریسک به مراتب بیشتر است.
گوشت قرمز: افزایش بیش از اندازه زیاد مصرف گوشت قرمز می تواند ریسک سرطان روده را افزایش دهد.
نوشیدنی های الکلی: بدون شک الکل یکی از شایع ترین علل پرخطر سرطان روده است. مصرف الکل به خصوص در افراد دارای سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان روده، ریسک ابتلا به این سرطان را به شکل چشمگیری افزایش می دهد.
فاکتورهای پرخطر دیگر: به جز موارد ذکرشده فوق، برخی عوامل مشخص دیگر نیز ریسک این سرطان را افزایش می دهند که از آن جمله می توان به چاقی، سیگار کشیدن، سن و جنسیت اشاره کرد. طبق تحقیقات مردان مسن بیشتر در معرض ابتلا به این سرطان هستند و احتمال بروز آن در مردان ۲۵ درصد بیشتر از زنان است.