آیا با طب سنتی میتواند درمان کرد؟ زیرا برخی میگویند طب سنتی فقط برای پیشگیری است و درمان نمیکند.
طب سنتی به تنهایی قادر به پاسخگویی به مشکلات سلامت و درمان نیست، همانطور که طب رایج هم به تنهایی قادر به درمان نیست. همه دنیا رفتند به این سمت که به صورت ترکیبی از این دو طب استفاده کنند.
البته طب سنتی ایران ظرفیتی دارد که میتواند در کنار طب رایج – همانطور که در سیاستهای کلی رهبر معظم انقلاب هم به زیبایی آمده است در یک تعامل منطقی و عالمانه میتواند در کنار طب رایج به ارتقای سلامتی مردم و درمان کمک کند.
برخی نقد میکنند که دانشکدههای طب سنتی را پزشکانی استفاده میکنند که 6 ماه بیشتر آموزش نمیبینند و به حجامت نیز خیلی اهمیت نمیدهند.
هم اکنون پزشکانی که در دانشکدههای طب سنتی هستند متوسط 4 تا 5 سال آموزش آنها است.
چرا از اساتید مجرب و با تجربه در دانشکدهها استفاده نمیشود؟
ما معتقدیم که یک سری افراد غیر پزشک هستند که در طب سنتی مجرب هستند و دانش و مهارتی دارند که از این مهارتشان هم باید استفاده شود که اتفاقاً در دانشکدههای طب سنتی از ظرفیت افراد مجرب و خبره زیر نظر پزشک دارد استفاده میشود مانند استاد لازم و عبادیانی.
در برخی از دانشکدههای طب سنتی خارج از تهران نیز برخی از این اساتید خبره و با تجربه دارند ارائه خدمت میکنند البته در کنار پزشک. چون همانطور که عرض کردم بر اساس قانون چون مسئولیت مداخله را پزشک دارد بنابراین اگر فردی غیرپزشک باشد ولی خبره باشد اگر توانمندی اش توسط اساتید تایید شود اینها میتوانند در کنار پزشکها در سلامتکدههای طب سنتی وابسته به دانشگاه خدمت کنند.