کد خبر: ۱۲۵۲۴۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۰۹ مهر ۱۳۹۵ - 2016September 30
شفا آنلاین>سلامت>استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه۴۰ درصد از بارداری‌ها در مراحل اولیه منجر به سقط می‌شود، گفت: تعداد سقط‌های ناخواسته نسبت به زمان‌های گذشته افزایش نیافته است.

به گزارش شفا آنلاین،اشرف آل‌یاسین در ارتباط با وقوع سقط ناخواسته در مادران باردار، اظهار داشت:‌ به نظر نمی‌رسد که تعداد سقط‌های ناخواسته نسبت به زمان‌های گذشته افزایش یافته باشد، چرا که از صد حاملگی‌ که ایجاد می‌شود حدود 40 مورد آنها به طور معمول سقط و دفع می‌شود. 

وی افزود: بسیاری از این سقط‌ها قبل از اینکه به تست مثبت حاملگی برسد، انجام می‌شود در صورتی که پیش از این خیلی افراد متوجه این موضوع نبوده چرا که دیر نسبت به بارداری خود به آگاهی می‌رسیدند. امروزه تست‌های حاملگی سبب شده است تا بسیار سریع نسبت به باردار شدنشان اطلاع پیدا کنند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد:‌ بسیاری از کسانی که در روزهای نخست باردار شدن سقط در آنها رخ می‌دهد، به دلیل نامناسب بودن جنین این اتفاق در آنها بروز می‌کند و در واقع یک نوع واکنش طبیعی بدن محسوب می‌شود.

آل‌یاسین افزود: ما بیماری را که IVF می‌کنیم از 10 تا 20 تخمکی که از فرد آماده می‌کنیم دو سوم آنها دارای مشکل کروموزومی دارد و این مسئله ارتباطی با عوامل محیطی ندارند. این آمار تنها مربوط به ایران نیست و میزان سقط‌های ناخواسته در روزهای ابتدایی بارداری در کشورهای مختلف نیز به همین صورت است.

متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه از 100درصد بارداری‌ها در مراحل اولیه 40 درصد آنها منجر به سقط می‌شود،‌ گفت: 15 تا 20 درصد سقط ناخواسته نیز در سه  ماهه ا ول بارداری به وقوع می‌پیوندد، چرا که جنینی که تشکیل شده به دلیل مشکل کوروموزومی که پدر و مادر دارند تخم پوچ شده و منجر به سقط می‌شود. 

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطر نشان کرد: 5 درصد سقط‌های ناخواسته نیز در سه ماهه دوم بارداری ایجاد شده که بیماری‌های زمینه‌ای، مشکلات انعقادی و ... از جمله دلایل بروز آن به شمار می‌رود. البته دلایل سقط در سه ماهه دوم بارداری قابل پیشگیری بوده و می‌توان تا حدود زیادی مانع از آن شد. 

آل‌یاسین افزود: اینکه گفته می‌شود سقط به دلایل عوامل محیطی افزایش یافته است، مورد تأیید ما نیست و تا امروز امری ثابت شده به شمار نمی‌رود. پیش از این در ارتباط با مصرف کافئین و سقط نظری وجود نداشت ولی امروز گفته می‌شود مصرف کافئین بیش از اندازه در مادران باردار احتمال سقط را افزایش می‌دهد. 

وی تأکید کرد: تأثیر اشعه مایکروویو بر سقط هنوز تأیید نشده است و به طور کلی به نظر می‌رسد آمار سقط‌های ناخواسته افزایش نیافته و تنها تشخیص زودهنگام سبب شده است که تصور کنیم میزان سقط‌ها نسبت به قبل بیشتر شده است.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: