کد خبر: ۱۲۴۶۸۲
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۰ - ۰۴ مهر ۱۳۹۵ - 2016September 25
شفا آنلاین>تغذیه>به گفته یک متخصص فیزیولوژی، انار ملس و شیرین خواص زیادی دارند و خوردن دانه ها یا گرفتن آب انار با پیه آن بر خاصیت درمانی اش می افزاید و می تواند به فرایند هضم غذا کمک کرده و زیادی صفرا، غلظت خون و حرارت و تپش قلب در گرم مزاجان را مهار کند.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر سید مهدی میرغضنفری افزود: پیه انار، همان قسمت‌های سفید لابلای دانه‌های انار است که چون قابض و گس است مصرف آن به همراه آب یا دانه های انار ، باعث جمع و محکم شدن پرزها و چین‌ معده و روده شده و با تقویت عضلات مخاطی، به فرآیند هضم غذای خورده شده کمک می کند. همچنین برای مبتلایان به التهابات معده (گاستریت) یا روده(کولیت) که ممکن است با زخم و خونریزی همراه باشد یا برای بند آوردن خونریزی زیاده از حد قاعدگی خانم ها  مفید است. ضمن اینکه می تواند از بوی بد دهان و زردی دندان ها بکاهد.

به توصیه وی، آشامیدن آب انار ملسی که با پیه آن گرفته باشند برای دفع صفرای اضافه در بدن که می‌تواند با علائم زردی و خارش پوست ظاهر شود مفید است. 

این متخصص طب سنتی، اناری که کاملا رسیده و شیرین یا ملس(ترش و شیرین) باشد و دانه‌های آن درشت و هسته وسط دانه کوچک و نرم باشد را بهترین نوع انار معرفی کرد و با اشاره به اینکه مزاج انار ملس، سرد و تر است گفت: در برخی افراد به خصوص سرد مزاجان، انار می‌تواند باعث ایجاد نفخ شود که این خاصیت درگرم مزاجان منجر به تقویت حالت نعوظ در آلت تناسلی می‌شود و در افراد گرم ‌مزاجی که دچار غلظت و پر فشاری خون هستند و جوش و دمل‌های پوستی زیادی می زنند و همواره احساس گرمی و حرارت در بدن و پاها احساس می کنند بسیار مفید است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه، با اشاره به اینکه مصرف انار برای بهبود تپش قلب توصیه شده است افزود: یکی از مهمترین علل تپش قلب، افزایش حرارت یا صفرا، چه در کل بدن و چه در قلب است که انار آن را مهار می کند.

به گفته این کارشناس طب اسلامی، قلب گرم ترین عضو بدن است و خنکی جات معتدل مثل انار مخصوصا در گرم مزاجان می تواند برای بهبود عملکرد قلب بسیار مفید واقع شود، ضمن اینکه رب انار برای رفع ویار زنان باردار مفید است و آب آن به سرعت تب را فرو می نشاند و می توان آن را به آبی که قرار است به صورت پاشویه و بدنشویه استفاده شود افزود.

دکتر میرغضنفری، با اشاره به اینکه همه قسمت های انار برای استعمال موضعی نیز قابل استفاده است گفت: می‌توان پس از مصرف دانه‌های انار، هرچه باقی ‌ماند، شامل پوست سفت بیرونی، پرده‌ها و پیه وسط دانه ها را در سایه خشک کرد و در کیسه پارچه‌ای در یخچال نگهداری کرد که داروی قابض بسیار خوبی برای استفاده موضعی است.

به گفته این پزشک، مبتلایان به بواسیر، شقاق، افرادی که فشار بیش از حد یبوست و زایمان را تحمل کرده اند یا ترشحات زیاد زنانه دارند می توانند پوست و پیه انار را بجوشانند و صاف کرده و در محلول آن بنشینند. همچنین استفاده از این محلول به صورت دهان‌شویه می‌تواند برای کسانی که دچار زخم و التهاب لثه و آفت ناشی از گرمی می شوند مفید است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه ضمن اشاره به اینکه انار ترش برای افراد با مزاج سرد باید با احتیاط مصرف شود اظهار کرد: آب انار ترش برای سیستم ریوی و مغزی خیلی خوب نیست و ممکن است به دلیل قابض بودن و تنگ کردن مجاری هوایی باعث تشدید سرفه و تنگی نفس شود. اما انار شیرین مخصوصا به صورت شربت و رب برای نرم کردن حنجره و بهبود صدا و رفع گرفتگی آن خوب است.

برچسب ها: انار ، یبوست ، نفخ
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: