شفا آنلاین>سلامت>یک فوق تخصص بیماری های غدد درون ریز و متابولیسم بیان کرد: مصرف بیش از حد ویتامین D ، عوارضی مثل اختلال سطح هوشیاری، پر ادراری، بی اشتهایی، استفراغ و ضعف عضلانی در پی دارد.
به گزارش شفا آنلاین،معصومه یارجانلی فوق تخصص بیماری های غدد درون ریز و متابولیسم با
اشاره به نقش کلیدی ویتامین D در سلامت استخوان و تنظیم بسیاری از
اعمال سلولهای بدن؛ بیان کرد : امروزه با توجه به شیوع کمبود ویتامین D،
مشکلاتی مانند پوکی استخوان، زمین خوردن و شکستگی در افراد مسن نیز افزایش
یافته است.
وی نور آفتاب را منبع اصلی ویتامین D و
ماهی های چرب، روغن کبد ماهی و تخم مرغ را از دیگر منابع غذایی حاوی
ویتامین D برشمرد و افزود: کمبود ویتامین D در ارتفاعات، فصول سرد و هم
چنین در سفید پوستان بیشتر مشاهده می شود.
این
فوق تخصص بیماری های غدد درون ریز و متابولیسم در ادامه شیر غنی شده با
ویتامین D2 یا D3 را منبع اصلی دریافت ویتامین D در آمریکا و نان و غلات
غنی سازی شده را منابع تامین ویتامین در دیگر کشورها عنوان کرد و گفت: در
چند دهه اخیر مطالعه ای مبنی بر بررسی احتمال وجود کمبود ویتامین D با
بیماریهای مختلف انجام شده و گرچه هنوز ارتباط علت و معلولی قطعی یافت
نشده، اما برای اصلاح کمبود ویتامین D توصیه شده که با استفاده از منابع
ویتامین D از فواید احتمالی آن بهره مند و از خطرات کمبود آن پرهیز
شود.
وی با اشاره به بروز عوارضی مانند
اختلال سطح هوشیاری، پر ادراری، بی اشتهایی، استفراغ و ضعف عضلانی ناشی از
تجویز دوز غیر استاندارد و یا مصرف خودسرانه از ویتامین D، اظهار کرد: باید
توجه داشت که مصرف بیش از حد ویتامین D نیز مانند کمبود آن مضرات و
مسمومیت های جدی در پی خواهد داشت.
یارجانلی
دوز درمانی را بسته به نوع و شدت کمبود دانست و گفت: برای درمان کمبود
ویتامین D D3 بهتر از D2 است، که در کپسول هایی با دوز متفاوتی موجود بوده و
فرم تزریقی آن بجز مواقع خاص توصیه نمی شود.
وی
یادآور شد: دوز توصیه شده برای نیاز پایه، پس از 71 سالگی بیش از پیش اهمیت
داشته و هم چنین لازم به ذکر است که در صورت پایین بودن سطح ویتامین D در
شیر مادر باید برای نوزادان ویتامین D تجویز شود.