کد خبر: ۱۲۳۰۸۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - 2016September 13
مدیرکل نظارت بر فراورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو خبر داد
شفاآنلاین>سلامت>مدیر کل نظارت بر فراورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو از غنی سازی 99 درصد آرد تولیدی برای نانوانی‌ها خبر داد.

به گزارش شفا آنلاین : بهروز جنت با بیان اینکه نزدیک 99 درصد آرد تولیدی برای نانوایی‌ها در کشور غنی سازی شده است، اظهار کرد: از حدود 4میلیون و 750 هزار تن آرد تولیدی خبازی به‌جز سنگک با مصرف 900 هزار کیلو گرم ماده غنی سازی آرد(پرمیکس)، 4میلیون و  690 هزار تن آن به ارد خبازی غنی سازی شده تبدیل شود.

مدیر کل نظارت بر فراورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، گفت: یکی از راه‌های پیشگیری از کمبود ریز مغذی‌ها در هر کشوری غنی سازی مواد غذایی پرمصرف است.

وی افزود: نان در کشورمان قسمت عمده غذای مردم محسوب می‌شود که براساس بررسی‌های انجام شده سرانه  مصرف نان در ایران 130 کیلوگرم است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: به همین دلیل نان به عنوان یک حامل مناسب برای غنی سازی با انواع ریزمغذی ها همچون آهن و اسیدفولیک در نظر گرفته می شود.

جنت تاکید کرد: از سویی غنی‌سازی نان با آهن و اسیدفولیک هیچ تأثیر معنی داری بر رنگ و طعم آن ندارد و به‌همین منظور در ضابطه‌های مواد غذایی به ویژه آرد بازنگری‌هایی  به عمل آمد و غنی سازی این ماده با آهن و اسید فولیک در دستور کار قرار گرفت .

وی اظهار کرد: پیرو همین برنامه مقدار آرد تولیدی و ماده غنی سازی آرد (پریمکس) مصرفی که به عنوان یکی از راه‌های پیشگیری از کمبود ریز مغذی‌ها در هر کشوری غنی سازی مواد غذایی پرمصرف است، در مجموع قطب های ده‌گانه کشوری مورد بررسی قرار گرفت تا پس از ارزیابی های صورت گرفته از حدود 4میلیون و 750 هزار تن آرد تولیدی خبازی به‌جز سنگک با مصرف 900 هزار کیلو گرم پرمیکس، 4میلیون و  690 هزار تن آن به ارد خبازی غنی سازی شده تبدیل شود.

 جنت در پایان بیان کرد: با انجام حدود 20 هزار نمونه برداری در قطب های دهگانه  و  مورد  قبول  واقع شدن حدود 19 هزار مورد از آنها،  به نظر می رسد گام عملیاتی بسیار  مهمی در غنی سازی  آرد به عنوان  ماده اصلی فراورده غذایی استراتژیک نان، برداشته شده است. 

برچسب ها: ریز مغذی ، نانوایی ، آرد
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: