کد خبر: ۱۲۲۶۱۱
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۰ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۵ - 2016September 09
شفا آنلاین>سلامت>مشکل همیشه از افراط و تفریط ناشی می‌شود. درست است که زیاده‌روی در مصرف هر ماده غذایی به سلامتی آسیب می زند اما مصرف میزان اندک برخی مواد مغذی یا گروه‌های غذایی نیز می‌تواند به سلامتی آسیب بزند.
به گزارش شفا آنلاین،یکی از این شمشیرهای دولبه، چربی‌ها هستند. اعضای بدن ما به چربی نیاز دارند تا بتوانند به وظایف خود به درستی عمل کنند. حتی اگر مجبور باشید رژیم فاقد چربی را دنبال کنید، باید به میزان اندکی از چربی‌های سالم مانند ماهی های چرب، گردو، روغن زیتون، آووکادو و غیره استفاده کنید. باید بدانید که بدن بدون چربی به مشکل می خورد. در ادامه علائمی که نشان می‌دهد برنامه غذایی تان به میزان کافی چربی ندارد را بازگو می کنیم.

انرژی کم می‌آورید

اگر وزن‌تان نرمال است و آمادگی جسمانی خوبی دارید اما بعد از یک جلسه کوتاه ورزشی انرژی کم می آورید و بدن تان پویایی لازم را از دست می‌دهد احتمالا به اندازه کافی چربی مصرف نمی کنید. در طول فعالیت‌های جسمی بدن ابتدا از کربوهیدارت ها استفاده می‌کند و سپس به سراغ ذخایر چربی می‌رود. اگر بعد از هر نوع فعالیت فیزیکی انرژی تان زیاد تحلیل می‌رود می‌تواند به این معنی باشد که چربی را بیش از اندازه از برنامه غذایی تان کنار گذاشته اید.

نمی‌توانید به درستی تمرکز کنید

اگر خیلی به خودتان می بالید که مواد چرب را از برنامه غذایی تان که سرشار از کربوهیدارت و پروتئین است حذف کرده اید به احتمال زیاد دچار عدم تمرکز می‌شوید. به خاطر اینکه مدام احساس گرسنگی دارید و هوش و حواس برایتان نمی ماند. لیپیدها یا همان چربی‌ها دو برابر بیشتر از کربوهیدارت‌ها و پروتئین‌ها کالری دارند. اگر شما هر نوع ماده چرب و روغنی را از برنامه غذایی تان حذف کنید احتمال اینکه انرژی کافی کسب نکنید بیشتر می‌شود.

شلوغی عصبی تان می‌کند

نتایج پژوهشی که محققان American Psychological Association انجام داده اند نشان می‌دهد موش‌هایی که به اندازه کافی اسیدهای چرب امگا۳ مصرف نمی‌کنند در معرض سر و صدا و ازدحام وحشت زده می‌شوند. برعکس موش‌هایی که به میزان کافی از این اسیدهای چرب بهره مند می‌شوند در مواجه با محیطی با محرک‌های صوتی آرام‌تر هستند.

مرتب گرسنه‌تان می‌شود

همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم چربی‌ها به ما کمک می‌کنند تا به مدت طولانی تری سیر بمانیم. اگر شما در هر وعده‌ غذایی چربی‌های مفید مانند اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ مصرف کنید به مدت بیشتری در مقایسه با مصرف کربوهیدارت ها و پروتئین ها سیر خواهید ماند. به خاطر اینکه چربی‌ها دیرتر از مواد دیگر هضم می‌شوند. در نتیجه تا رسیدن وعده بعدی نیاز چندانی به خوردن نخواهید داشت.

حافظه‌تان درست کار نمی‌کند

محققان دانشگاه آلابامای ایالات متحده آمریکا به این نتیجه رسیده اند افراد بزرگسالی که تغذیه ای سرشار از مواد چرب مفید مانند آجیل، آوکادو، ماهی و روغن زیتون دارند با گذشت زمان و در دوران سالخوردگی حافظه بهتری دارند. اگر از همین حالا که جوانتر هستید تصور می‌کنید حافظه تان ضعیف شده است و اگر نمی‌خواهید چند سال بعد دچار مشکلاتی در قدرت درک ذهنی شوید به سمت رژیم مدیترانه ای بروید و از خواص آن بهره‌مند شوید.

حال و هوای دلتان ابری می‌شود

پژوهش‌های اپیدمولوژی نشان می‌دهد که داشتن تغذیه نامناسب می‌تواند روی خلق و خوی افراد تاثیر منفی گذاشته و باعث ابتلا به افسردگی شود. به عنوان مثال مصرف کم اسیدهای چرب امگا۳ و امگا۶ می‌تواند باعث نوسانات هورمونی شده و مشکلاتی مانند اضطراب، تحریک‌پذیری و افسردگی ایجاد کند. برای پیشگیری با این قبیل مشکلات لازم است که به میزان کافی چربی‌های سالم مانند ماهی‌های چرب(هفته ای دو مرتبه) میل کنید.

پوستتان کدر است

اگر تصور می‌کنید صورتتان درخشندگی و طراوت لازم را ندارد و پوستتان خشک، کدر، تیره بوده و پوسته پوسته می‌شود بیشتر به تغذیه و میزان مصرف چربی دقت کنید. به عقیده محققان دانشگاه شیکاگوی آمریکا، این مساله می‌تواند ناشی از کمبود چربی در برنامه غذایی باشد. درست است که زیاده روی در مصرف مواد غذایی چرب می‌تواند باعث بروز مشکلاتی مانند جوش شود اما باید بدانید که چربی‌های سالم باعث افزایش جذب ویتامین شده و پوست را هیدراته می‌کند. علاوه بر این ها این چربی‌های سالم باعث پیشگیری از پیدایش زودهنگام چین و چروک می‌شود.

برچسب ها: تغذیه ، افسردگی ، سلامت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: