به گزارش شفاآنلاین : سید مهدی سجادی با استراتژیک خواندن توسعه دارویی کشور اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی، بر ضرورت توسعه و انتقال تکنولوژی دارویی تاکید دارد و در این مسیر توجه به هرگونه سیاستگذاری و سرمایه گذاری برای توسعه فعالیت های دانش بنیان و افزایش ضریب رسوب دانش در کشور باید در اولویت برنامه های کشور قرار گیرد.
وی ادامه داد: در صنایع دانش بنیان، تولید و توسعه دانش، حرف اول و آخر را میزند و اگر ما بتوانیم مسیر میان تحقیقات دانشگاهی تا تولید انبوه داروها را کوتاه کنیم، قطعا در تحقق اقتصاد مقاومتی جهش بزرگی صورت خواهد گرفت. ضمن اینکه نباید از عقبه سازی برای مدیریت دانش نیز غفلت کرد.
سجادی اضافه کرد: بازار دارویی دنیا در سال 2014 از مرز هزار میلیارد دلار گذشته است و طبق آمار، 10 داروی پرفروش دنیا هر یک بیش از 5.5 میلیارد دلار فروش داشته اند ولی متاسفانه ما نتوانسته ایم در سطح این بازار، حضور چندان پررنگی داشته باشیم و عمده دلیل آن به نگاه صنعت داروسازی به داخل مرزها و عدم توسعه تکنولوژی های نوین باز میگردد.
به گفته سجادی، متاسفانه بسیاری از دستاوردها در سطح علمی، دانشگاهی و آزمایشگاهی باقی مانده اند و ما نتوانسته ایم از آنها در سطح تولید انبوه دارو بهره برداری کنیم. این درشرایطی است که کمپانیهای بزرگ داروسازی دنیا، خطوط تولیدی خود را مبتنی بر همین تحقیقات و پژوهشها توسعه میدهند.
دبیر انجمن داروسازان ایران ادامه داد: داروسازان صرفاً در داروخانهها ایفای نقش نمیکنند، بلکه حضور آنها در صنعت، منجر به دستاوردهای بزرگی شده است. تولید نزدیک به 97درصد داروی مورد نیاز کشور، یکی از این دستاوردها است. اما برای پایداری این درصد، حتما باید عقبه دانش در چرخه تکنولوژی دارویی تقویت شود.
وی با اشاره به نقش داروسازان در توسعه فنآوری دارویی در کشور اضافه کرد: اگر به داروسازان وزن و بهای لازم داده شود و وزارت بهداشت و سایر مراکز برای آنها ظرفیت سازی کنند، قطعاً پتانسسیل علمی داروسازان میتواند منجر به ابداع و نوآوریهای قابل افتخار برای کشور شود.
به گفته سجادی، توسعه فن آوریهای دارویی، تنها یک پیشنهاد دلنشین و قابل تامل نیست، بلکه یک ضرورت و الزام است و در واقع تبدیل به یک راهبرد حیاتی برای کشورها شده که نمیتوان از آن چشم پوشی کرد.
وی در پایان با اشاره به ضرورت توجه بیشتر به داروسازان تصریح کرد: بسیاری از نخبگان کنکوری کشور علاقه مند به حضور در این رشته جذاب هستند. ولی انجمن داروسازان با مشاهده این شیب دردناک فرسایشی، نسبت به آینده داروسازی کشور نگرانیهای بسیار جدی دارد. به همین جهت در جلسات متعدد با مسئولین کشور نسبت به این موضوع هشدار داده ایم که کشور در اسناد بالادستی باید برای کاهش فرسایش داروسازان، برنامه ریزی ریشه ای و اصولی در پیش بگیرد.تسنیم