خیری اضافه کرد: در سالهای گذشته هر چقدر بیمارستان و مرکز آی سی یو و موسسات تصویر برداری پزشکی راه اندازی شده، باز هم شاهد کمبود چنین مراکزی هستیم. دلیل مواجهه با چنین دور باطلی این است که به نقش مراقبت هایپیشگرانه در نظام سلامت توجه کافی صورت نگرفته است.
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران تصریح کرد: متاسفانه علی رغم همه شعارها، سرمایههای مادی و نیروی انسانی نخبه کشور بیش از آن که به بحث «پیشگیری» اختصاص پیدا کند، به سمت فرایندهای درمانی هدایت میشود و به این ترتیب، هیچگاه نمیتوانیم از محدودیتهای بودجه ای رهایی پیدا کنیم.
به گفته خیری، باید توانمندسازی، مشارکت، مسئولیتپذیری و خودمراقبتی مردم، از طریق تقویت برنامههای آموزشی، اطلاع رسانی در دستور کار نظام سلامت کشور قرار گیرد. و در این مسیر بیهیچ تردیدی نقش داروسازان، یک نقش کلیدی و سرنوشت ساز خواهد بود.
خیری با اشاره به نقش داروسازان در پیشبرد اهداف خودمراقبتی اظهار داشت: اجرای برنامههایی نظیر ارتقای آگاهی مراجعین به داروخانهها در زمینه خودمراقبتی و تغییرات شیوه زندگی، مراقبتهای بهداشتی دارویی در سالمندان و گروههای در معرض خطر، پایش و مدیریت بیماریهای مزمن غیرواگیر از قبیل سکتههای قلبی و مغزی و دیابت، ارائه راهکارهای پیشگیری از عفونتهای شایع از قبیل عفونت حاد تنفسی، آموزش و مشاوره بهداشت پوست و مو، ارائه کمکهای اولیه در مواقع اورژانس، اندازه گیری پارامترهای سلامت نظیر BMI و کنترل فشار و قند خون میتواند بخشی از برنامههای ارتقاء خدمات در داروخانهها باشد.
مدیر روابط عمومی انجمن در پایان با اشاره به اینکه کشور نیازمند یک رنسانس در نوع زاویه دید مسئولین نسبت به داروسازان است، خاطرنشان کرد: این مراسمی است که به همت انجمن داروسازان ایران هر ساله برگزار میشود و هر سال نزدیک به دو هزار داروساز از سراسر کشور دور هم جمع میشوند. ما هر سال نسبت به مشکلات پیش روی نظام سلامت هشدارهایی را بیان میکنیم. اما وضعیت به خصوص نسبت به آینده داروسازی در کشور کاملاً نگران کننده است. امیدواریم روزی برسد که دست اندرکاران حوزه سلامت، با در نظر گرفتن وزن فعالیت داروسازان، ریل گذاریها را به شکلی ترتیب دهند که هویت داروسازی در کشور بیش از این مورد هجمه قرار نگیرد.تسنیم