کد خبر: ۱۲۰۵۴۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۳ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - 2016August 24
شفاآنلاین>سلامت>وزیر بهداشت با اشاره به حوزه «سلامت» و مشکلات همیشگی با «بیمه‌ها»گفت: وزارت بهداشت تلاش دارد هزینه‌ عمل پیوند را رایگان کند ولی نمی‌تواند در مورد هزینه‌های جانبی ورود کند و ارگانی که وظیفه تامین رفاه اجتماعی را بر عهده دارد باید اقدام کند.
به گزارش شفا آنلاین : سیدحسن هاشمی در برنامه تلویزیونی نگاه یک با بیان اینکه نگاه وزارت بهداشت در مورد کارگران عزیز یعنی بیمه تامین اجتماعی این نیست که بیمارستان‌های آنها زیر نظر وزارت بهداشت برگردد، اظهار داشت: بحث ما درباره آن یک سوم از حق بیمه ای است که به عنوان درمان پرداخت می‌کنند و می‌گوییم این مبلغ در حسابی ریخته شود که ما هم بتوانیم آن را ببینیم؛ و ببینیم که این میزان فقط بابت درمان هزینه می‌شود و در جای دیگری خرج نمی‌شود و اگر بیمه خریدی از بیمارستان‌های ما انجام می‌دهد با خرید آن از بیمارستانهای خودش یکسان باشد.

به گفته وزیر بهداشت، معنی تجمیع بیمه‌ها، تجمیع منابعی است که در اختیار بیمه است برای قدرت خرید بیشتر.

هاشمی در ادامه گفت: اشکالی که وجود دارد این است که در حال حاضر پوشش و پرداخت‌ها در بیمه‌ها هماهنگ نیست و مهمتر از اینها اینکه اگر ما بر منابع نظارت نداشته باشیم چگونه می‌توانیم خدمات درست ارائه دهیم. مردم الان گرفتارند و بیمه‌ها و وزارت بهداشت مدام تقصیرها را به گردن هم می‌اندازند.

وی بر لزوم اتخاذ تصمیمی عقلایی در این مورد تاکید کرد و افزود: باید یا بیمارستان‌های ما را هم تحت نظارت بیمه در آورند یا همان طور که در سیاست‌های کلی سلامت ابلاغ شده از سوی رهبر معظم انقلاب بیان شده، منابع با محوریت وزارت بهداشت در بیمه تجمیع شود.

وزیر بهداشت افزود: هم دولت و هم مجلس به راهکار مشترکی خواهند رسید و تجربیات یکی دو دهه اخیر به مدد خواهد آمد تا تصمیم درستی در این حوزه اتخاذ شود و صنعت بیمه را راه اندازی خواهیم کرد. ما در حال حاضر بر خلاف سایر حوزه‌ها در حوزه سلامت، صنعت بیمه نداریم و بیمه در این حوزه به شکل صندوق عمل می‌کند. مردم باید در این زمینه کمک کنند و دولت هم باید ساختار لازم را برای این موضوع فراهم کند. در این صورت وزارت بهداشت می‌داند که باید پای خود را به اندازه گلیمش دراز کند و اگر می‌خواهد در بخش درمان هزینه کند، بر اساس داشته‌های خود این کار را انجام می‌دهد نه اینکه وزارت بهداشت خدمات ارائه دهد و بودجه در اختیار گروهی دیگر باشد.

حکایت پیوندها

وزیر بهداشت درباره موضوع بیمه‌ها گفت: وزارت بهداشت تلاش می‌کند که هزینه‌های مربوط به عمل پیوند را به صورت رایگان در آورد ولی نمی‌تواند در مورد هزینه‌های جانبی این بحث ورود کند. در واقع ارگانی که وظیفه تامین رفاه اجتماعی را بر عهده دارد باید در این موضوع اقدام کند و اگر فردی نمی‌تواند این هزینه‌ها را تامین کند، به یاری او بیاید تا او دغدغه ای غیر از خود بیماری نداشته باشد.

هاشمی یادآور شد: ما در مورد پیوند معتقدیم که باید فرهنگسازی صورت پذیرد. در حال حاضر ما حدود 25 هزار نفر در لیست انتظار پیوند کلیه داریم و کمبود دهنده داریم. این خیلی زشت است که بر در و دیوار بیرون برخی بیمارستان‌ها شاهد آگهی فروش کلیه باشیم. چیزی که در بسیاری از کشورهای دنیا وجود ندارد و دهنده عضوی مثل کلیه از بستگان بیمار هستند.

وی افزود: البته باید از تلاش‌های انجام شده در خصوص فرهنگسازی برای اهدای عضو تشکر کرد و با توجه به آمار بالای مرگ مغزی در کشور می‌توان از اعضای بدن این افراد برای بخشیدن زندگی دوباره به افراد نیازمند عضو استفاده کرد که این فرهنگ باید از هر طریق ممکن و عمومی در بین مردم نهادینه شود.

مرگ لطیفه و بی ملاحظه‌گی برخی رسانه‌ها

چندی قبل خبری در مورد مرگ یک کودک تبعه افغانستان در بیمارستان نمازی شیراز در رسانه های مجازی دست به دست شد.

وزیر بهداشت در این خصوص عنوان کرد: در این زمینه در درجه اول باید گفت که در حال حاضر شیراز یکی از بهترین مراکز پیوند کبد در دنیاست. پزشک معالج این کودک که او را در بیمارستان بستری کرد نیز یکی از بهترین‌ها در این تخصص است.

به گزارش وزارت بهداشت - هاشمی در این مورد افزود: اقدامات درمانی انجام شده برای این کودک بدون توجه به ملیت او انجام شده و در بیمارستان بستری شده است. اما متاسفانه این کودک به دلیل بیماری زمینه ای، همانند بسیاری از بیمارانی که در لیست انتظار پیوند قرار دارند فوت می‌کند.

وزیر بهداشت گفت: البته ما مصوبه ای در شورای عالی پیوند داریم که استفاده از اعضای بدن افراد ایرانی برای پیوند به اتباع خارجی ممنوع است که این قانون در جهت حفظ حرمت ایرانیان و منافع کشور وضع شده است. با این حال اگر موارد اورژانس در این خصوص باشد، اختیار تصمیم گیری به عهده وزیر بهداشت قرار داده شده است و من نیز اختیار آن در مراکز پیوند به اساتید و همکاران تفویض کرده ام. با این حال در مورد این کودک نیازی به اهدای عضو از غریبه نبوده و در صورت وجود زمان کافی می‌توانستند بخشی از کبد پدر یا مادرش را به او پیوند کنند. مسئله ای که در مورد این کودک باعث مرگ او شد بیماری حاد زمینه ای او بود.

هاشمی خاطرنشان کرد: من معتقدم که در این باره بی ملاحظه گی رسانه ای صورت گرفته است که ما و عزیزان افغانستانی را در تقابل با هم قرار دهد؛ در حالیکه ما سی سال است میزبان این عزیزان در کشور هستیم؛ اما در کل و جدا از این مورد خاص باید بپذیریم که پیوند اعضای بدن ایرانیان به اتباع خارجی به صلاح عزت و منافع ایرانیان نیست.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: