به گزارش شفا آنلاین،عباس بصیری در مورد سنگ کلیه اظهار داشت: سنگ کلیه در کشور ما نه تنها شایع بوده بلکه سبقه تاریخی دارد و در دنیا کشوری هستیم که قدیمیترین سنگهای کلیه را در جهان گزارش کردیم و از نظر جغرافیایی نیز در منطقه سنگخیز دنیا قرار داریم.
رئیس انجمن اورولوژی ایران گفت: متاسفانه تا 15-10 سال قبل اطلاع داشتیم که آمار سنگ کلیه در کشورهایی همچون پاکستان چه میزان است و تصور میکردیم که کشور ما نیز براساس آمار آنها چقدر افراد درگیر سنگ کلیه دارد. ولی براساس تحقیقات انجام گرفته مشخص شد که میزان سنگ کلیه در کشور ما 135 در صد هزار است.
وی گفت: آمار شیوع سنگ کلیه در کشور ما بین 5 تا 8 درصد است و این میزان در رنج بالای جهانی قرار دارد و اگر از صد نفر در خیابان پرسشنامهای دارا بودن سنگ کلیه تهیه کنیم بین 5 تا 8 درصد آنها جواب مثبت میدهند.
بصیری ادامه داد: متاسفانه در کشور برای پیشگیری از سنگ کلیه در کشور اقدامات زیادی صورت نگرفته در حالی که برای جراحی و تکنیکهای خارج کردن سنگ پیشرفت بسیار خوب بوده است و یکی از علتهای آن میتواند نداشتن میزان کلسیم استاندارد در ادرار باشد. میزان کلسیم برخی کشورها را پایشهای لازم انجام شده ولی در ایران این مساله صورت نگرفته است.
رئیس انجمن اورولوژی ایران اضافه کرد: تحقیقات اولیه را در ارتباط با این مساله در مرکز تحقیقات اورولوژی انجام شده و به این نتیجه رسیدیم که میزان کلسیم مجاز ادرار ایرانیان پایینتر از مردم اروپا و آمریکا است. لذا در کشور یک حوزه اختصاصی در حوزه بیماریهای کلیه و مجاری ادرار در مرکز تحقیقات راهاندازی کردیم که کار اختصاصی آن پیشگیری از سنگ کلیه است.
وی گفت: در اروپا و آمریکا مشخص شده که بیشترین علت سنگسازی میزان کلسیم ادرار است و چنین افرادی باید مواد غذایی حاوی کلسیم به مقدار بسیار کم مصرف کنند ولی در کشور ما بیشترین علت اکسالات ادرار است و این افراد برای پیشگیری از سنگ کلیه باید مواد حاوی کلسیم مصرف کند و کاملا برعکس مردم اروپا است.
بصیری خاطرنشان کرد: به همه مردم توصیه میکنم در صورتی که کلیههای آنها سابقه سنگسازی دارد حتما به کلینیک پیشگیری از سنگ مراجعه کرده و علت سنگسازی کلیههای خود را بررسی کنند.