کد خبر: ۱۱۸۸۵۱
تاریخ انتشار: ۰۶:۳۰ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۵ - 2016August 11
شفا آنلاین>سلامت>پژوهش زیست‌شناسان دانشگاه پرینستون آمریکا نشان می‌دهد بیماری‌های خود ایمنی می‌تواند یکی از عوارض جانبی سیستم ایمنی قوی باشد.
به گزارش شفا آنلاین،محققان نمونه‌های خون 639 شرکت‌کننده بین سال‌های 2000 تا 2006 میلادی را بررسی و میزان آنتی‌بادی‌های خود واکنشی را اندازه‌گیری کردند. آنتی‌بادی خود واکنشی سبب می‌شود که بافت‌ها به خودشان حمله کنند. این مطالعه نشان می‌دهد افرادی که بیشترین میزان این آنتی‌بادی‌ها را دارند، به احتمال زیاد بیشتر عمر می‌کنند.

از طرفی میزان این آنتی‌بادی با عفونت ویروسی مزمن رابطه مستقیم دارد. مطالعات بیشتر و بررسی عملکرد کلیه از طریق نمونه ادرار نشان داد میزان این آنتی‌بادی با بیماری لوپوس نیز رابطه مستقیم دارد؛ یعنی هرچه میزان این آنتی‌بادی در بدن بیشتر باشد، احتمال ابتلا به لوپوس بیشتر است.

       بنابراین مطالعه، محققان احتمال می‌دهند افزایش آنتی‌بادی که به منزله قوی بودن سیستم ایمنی است، می‌تواند سبب افزایش احتمال بروز بیماری‌های خودایمنی از جمله لوپوس و MS شود. این مطالعه نشان می‌دهد سیستم ایمنی قوی، همیشه برای مبارزه با عوامل خارجی و انواع عفونت‌ها آماده و مجهز است و همین امر بدن را مستعد بیماری‌های خود ایمنی می‌کند. اختلالات خود ایمنی به حالتی گفته می‌شود که در آن سیستم ایمنی بدن به‌جای دفاع از بدن در مقابل عوامل بیماری زا، سلول‌های سالم را به عنوان یک عامل خارجی قلمداد می‌کند و به آن حمله می‌کند. این اختلال می‌تواند بسته به پیشرفت، به یک یا چندین بافت بدن آسیب وارد کند. دیابت نوع 1، MS، آرتریت روماتویید و لوپوس از شایع‌ترین بیماری‌های خودایمنی محسوب می‌شوند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: