به گزارش شفا آنلاین، در بحث افزایش تشخیصهای پاراکلینیکی باید اشاره کرد که پزشک به دلیل اینکه هم میخواهد که مردم را راضی نگه دارد و هم منافع صنفی را نیز در نظر داشته باشد, دائما در حال نوشتن تشخیصهای آزمایشگاهی خیلی گران قیمت هستند.
نخستین برخوردی که پزشکان با بیمار میکنند بدون اینکه شرح حالی از بیمار از گذشته تا به امروز مشکلش را بگیرند, سریع آزمایش و MRI , ... تجویز میکنند که یک ترس مضاعفی بر بیمار تحمیل میکنند.
پزشکان امروز طب بالین بر بالین بیمار را کاملاً کنار گذاشتند و دائما کارهای پاراکلینیک و آزمایشگاهی انجام میدهند یعنی عملاً سعی میکنند که با متوسل شدن به آنها به تشخیص بیماری برسند.
یک از معاونان سابق وزارت بهداشت میگوید: وزارت بهداشت بالاخره باید قبول کند که ما الان در یک برزخی قرار گرفتیم، حالا به هر حال بحث تحریمها هم به این جریانات دامن زد، من گاهی اوقات میگویم که این تحریمها خیلی به نفع ما بوده است, که ما بعد از این تحریمها تازه فهمیدیم که خیلی از داروهایی که درست میکنیم, مواد اولیهاش وارد میشود. این داروهایی که وارد میکنیم ممکن است که روزی نتوانیم وارد کنیم، این تجهیزاتی که وارد میکنیم ممکن است نتوانیم وسایل جانبی و قطعاتش را در صورتی که نیاز به تعمیرات داشته باشد, وارد کنیم. خب اینها همه به ما نشان داد که ما به یک کشور بسیار مصرف کننده تبدیل شدیم.
نیروهایی که در نظام سلامت تربیت میشود، این نیروها کار سلامت نگری و پیشگیری را آموزش ندیدهاند و کارشان بیشتر کارشان درمانی است. دندان پزشک منتظر است اگر کسی دندانش پوسید و به سراغش رفت دندانش را ترمیم کند ولی این دندان پزشک کاری به اینکه مردم از سلامت دندان و راههای پیشگیری از دندان درد و مشکلات دهان و دندان کاری ندارد.
در نظام سلامت از پیشرفت و رشد بیماریهای واگیر کارهای زیادی شده است و توانسته که رشد بیماریهای واگیر را در کشور کم کند اما نشانههای کاهش بیماریهای غیر واگیر در کشور کم رنگ است.
اینها واقعاً تغییرات اساسی نیاز دارد، البته کار آسانی نیست بلکه کار واقعاً سختی است و به هر حال هم اعتقاد به این نیاز در وزارت بهداشت به وضوح دیده میشود و باید یک رویکرد کاملاً متفاوت را اتخاذ کنند.