وی در ادامه با اشاره اینکه این طرح پیش از اجرا به زیر ساختهای قوی نیاز دارد، اظهار کرد: اصل این طرح، طرح بسیار خوبی است، چرا که اساسا ردیابی یک فراورده دارویی از تولید تا انتهای مصرف می تواند بسیار مفید باشد و باید گفت که اجرای آن برای تولید کنندگان کار دشواری نیست اما آنچه بیش از همه اهمیت دارد وجود زیرساخت ها و اینترنت مناسب برای استفاده از این طرح جامع است.
رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان داروهای انسانی افزود: کار سخت در فراهم کردن زیرساخت ها و مهیا کردن ابزاری چون اینترنت پر سرعت در تمام نقاط مورد استفاده این طرح آنجایی است که استفاده از آن منحصر به تولیدکنندگان نیست و این سیستم باید برای توزیع کننده و شبکه توزیع و داروخانهها هم تعریف شود. به همین دلیل فکر می کنیم که مشکل در اجرا وجود ندارد اما در حال حاضر زیر ساخت های لازم برای پیاده سازی این طرح فراهم نیست.
نصب برچسب اصالت قیمت دارو را بالا نمیبرد
نجفی عرب با بیان اینکه نصب برچسب ها روی هزینه تمام شده داروها موثر نخواهد بود، عنوان کرد: اجرای کامل طرح برچسب اصالت به گونه ای است که نیاز دارد برای نصب آن بخش هایی به خط تولید داروسازان اضافه شود و به هر حال هزینه های ناچیزی را به تولید کنندگان اضافه میکند اما معتقدیم این هزینه ها برای سلامت کل جامعه صورت می گیرد و البته بسیار ناچیز خواهد بود؛ به طوری که روی قیمت تمام شده داروها هیچ تاثیر محسوسی نخواهد گذاشت.
وی ادامه داد: در ابتدا برای شروع این طرح از کالاهای گرانتر شروع کردیم تا هم بتوانیم ایرادات و نواقص مربوط به طرح ردیابی و رهگیری کالا یا همان برچسب اصالت را برطرف کنیم و هم تغییرات قیمتی آن نسبت به قیمت بالای داروهای گران به چشم نیاید.