به گزارش شفا آنلاین، رضا ملکزاده در سمینار تازههای هپاتیت گفت: 190 هزار نفر از مردم کشورمان به هپاتیت C مبتلا هستند که احتیاج به درمان دارند و فقط 60 هزار نفر از آنها شناسایی شدند.
وی ادامه داد: در مورد امکانات درمانی 6 هزار نفر در سال درمان میشوند که اگر این روند ادامه یابد ممکن است در آینده شیوع بیماری بیشتر شود و خود را به صورت بیماریهای مختلف از جمله نارساییهای کبدی نشان دهد.
ملکزاده گفت: پیشنهاد کرد که در کمیته کنترل هپاتیت در وزارت بهداشت در یک دوره 15 ساله این بیماری را ریشهکن کنیم و برنامه این است که تمام افرادی که عوامل خطر در زندگی دارند دعوت شوند، آزمایش دهند و تحت درمان قرار گیرند.
معاون علمی و فناوری وزیر بهداشت خطری گفت: در زمینه هپاتیت C در ایران شناخته شده اعتیاد تزریقی، خالکوبی، تصادف، قمهزنی، دریافت خون و فرآوردههای خونی و بیمارانی که با سایر افراد ارتباط برقرار کردند.
وی افزود: اکنون درمان موثر بدون آسیب و ضرر وجود دارد که با مصرف یک قرص در مدت سه ماه مداخله کامل انجام شده و درمان میشوند و این موضوع تا 90 درصد بار بیماری را کم میکند.
وی تاکید کرد: عامل مهمی که در ابتلای به هپاتیت C شناخته شده در کشور هجامت و خالکوبی است که باید رعایت بهداشت در آن انجام شود و توصیه ما این است که موارد غیربهداشتی کاهش یابد. در این زمینه خالکوبی نقش مهمی در ابتلا دارد و به طور کلی افراد باید از عوامل پرخطر در این زمینه پرهیز کنند.
وی همچنین با اشاره به طب سوزنی گفت: مواردی از ابتلا به هپاتیت C از طریق طب سوزنی چون در ایران گسترده نیست مطالعهای انجام نشده اما در سایر کشورها بر ابتلای افراد به بیماری نقش داشته است.