کد خبر: ۱۱۶۵۰۸
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۵ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۵ - 2016July 22
شفا آنلاین>سلامت>آیا کودک‌تان داخل وان حمام خراب‌کاری می‌کند، یا پستانک‌اش را از روی زمین کثیف برداشته‌اید؟ حتما شما هم نگران موقعیت‌هایی هستید که کودک‌تان در‌معرض انواع و اقسام آلودگی‌ها قرار می‌گیرد.
به گزارش شفا آنلاین،آیا کودک‌تان داخل وان حمام خراب‌کاری می‌کند، یا پستانک‌اش را از روی زمین کثیف برداشته‌اید؟ حتما شما هم نگران موقعیت‌هایی هستید که کودک‌تان در‌معرض انواع و اقسام آلودگی‌ها قرار می‌گیرد. شاید تا حد زیادی نگرانی‌تان طبیعی باشد، اما مواردی هم وجود دارد که نگرانی‌تان بی‌مورد است و واقعا خطر خاصی فرزندتان را تهدید نمی‌کند. باید بدانید که به چه موقعیت‌هایی واکنش نشان دهید و از کنار چه موقعیت‌هایی بگذرید. وقتی در این موقعیت قرار می‌گیرید هول نشوید. مطالعه این مطلب به شما کمک می‌کند تا بدانید در هر مرحله چطور باید رفتار کنید.



1. وقتی کودک داخل وان حمام ادرار می‌کند

هیچ نوع باکتری‌ای داخل ادرار وجود ندارد؛ بنابراین ادرار ساده در وان حمام مشکلی به همراه نخواهد داشت. با اینکه مدفوع حاوی موجودات زنده‌ای است که همواره در روده زندگی می‌‌کنند، اما اصلا جای نگرانی نیست که بخواهد مسبب عفونت در بچه شود. درواقع بهتر است نسبت به ادرار و  مدفوع دیگران این نگرانی را داشته باشید مخصوصا وقتی از استخرها استفاده می‌کنید.

چه وقت باید نگران بود؟


زمانی که بچه دچار زخم یا جراحت باز باشد (مثل اگزما یا آبله‌مرغان)، در این شرایط زخم  می‌تواند عفونی شود و اگر فرد دیگری ناخودآگاه مقداری از ادرار یا مدفوع به دستگاه گوارش‌اش وارد شود (مثلا خواهر یا برادری که با او در وان حمام بازی می‌کند) ممکن است به خاطر هر نوع باکتری یا ویروس موجود در آن دچار اسهال و بیماری‌های سخت شود.

چه کار می‌توانید بکنید؟

در این مواقع باید آب وان را خالی کرده و آن را سریعا با‌ آب و صابون  و در نهایت مواد ضدعفونی‌کننده بشویید و بعد کار حمام کردن بچه را تمام کنید.

2. وقتی نوشیدنی‌ چند روز در فنجان‌ دردار می‌ماند


گاهی پیش می‌آید کودک‌تان نوشیدنی یا شیر خود را تمام نمی‌کند و مجبورید باقی‌مانده آن را نگه  دارید. اگر این نوشیدنی را در یخچال نگهداری کنید، احتمال بیماری کودک‌تان کاهش می‌‌یابد.

چه وقت باید نگران بود؟

اصلا فکر خوبی نیست که بگذارید شیر در یک ظرف دردار بماند؛ چرا‌که پیش از آنکه شانس آن را داشته باشید که بخواهید آن را داخل یخچال بگذارید، ترش و فاسد شده است. به‌علاوه دست‌تان می‌تواند ناقل باکتری به هر نوع مایعاتی باشد که درنتیجه رشد خواهد کرد و کودک‌تان را بیمار می‌کند.

چه کار می‌توانید بکنید؟

برای آنکه خیال‌تان از این بابت راحت باشد سعی کنید شیر یا هر نوع نوشیدنی دیگر یا آب را بیش از ۲۴ساعت در فضای باز نگذارید تا مبادا باعث شوید که باکتری‌ها دوباره زاد و ولد کنند. سعی کنید بین هر بار نوشیدن، لیوان کودک را داخل یخچال بگذارید.

3.وقتی پستانک نوزاد روی زمین می‌افتد


این مسئله اصلا خوشایند نیست که وقتی پستانک فرزندتان روی زمین می‌افتد آن را با دهان تمیز کنید. ممکن است باکتری‌هایی در دهان شما وجود داشته باشد که بتواند به کودک هم منتقل شود، اما چرا گفته می‌شود وقتی پستانک بر زمین افتاد اگر آن را لیس بزنید مشکلی نخواهد داشت؟ گفته می‌شود که افراد بزرگسال میزان باکتری‌های موجود در دهان‌شان که منجر به تولید بزاق می‌شود بیشتر بوده و این باکتری‌ها اصلا به دهان نوزاد انتقال نمی‌یابد.



چه وقت باید نگران بود؟


همیشه. وقتی پستانک کودک‌تان روی زمین می‌افتد، باید آن را با آب و مواد شوینده مناسب تمیز کنید.

چه کار می‌توانید بکنید؟


پستانک را با آب بشویید و برای از بین رفتن میکروب‌ها، آن را با صابون بسابید. سعی کنید همیشه یک پستانک دیگر با خود داشته باشید چون ممکن است جایی بروید که دسترسی به آب نداشته باشید‌. مهم نیست که پستانک چند بار به زمین می‌افتد، توصیه می‌شود که هر بار بعد از این مسئله آن را در ظرفشویی بشویید.

4. وقتی کودک‌تان پابرهنه زیر دوش استخر می‌رود

اگر توانستید بعد از این مسئله پاهای او را حسابی خشک کنید، مشکل چندانی پیش نخواهد آمد.

چه وقت باید نگران بود؟

قارچ (مانند عاملی که مسبب بیماری عفونت قارچی پا می‌شود) و رطوبت معمولا ارتباط نزدیکی با هم دارند، بنابراین احتمال آنکه هم شما و هم کودک‌تان دچار آن شوید زیاد است، چرا‌که اغلب از طریق دوش آب گرم حمام در باشگاه انتقال می‌یابد.

چه کار می‌توانید بکنید؟


کمترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که بعد از حمام در باشگاه یا استخر، پاهای‌تان را حسابی خشک کنید. برای احتیاط بیشتر، دمپایی بپوشید یا از کفش‌های مخصوص استفاده کنید.

5.وقتی دستمال او را چند روز در ساک پوشک نگه می‌دارید


باید گفت که مشکلی در استفاده مجدد از دستمال‌ها وجود ندارد. درواقع هر میکروبی روی آن مربوط به خود نوزاد است، بنابراین احتمال آنکه دچار عفونت شود بسیار پایین خواهد بود.

چه وقت باید نگران بود؟

اگر این دستمال مرطوب یا آغشته به شیر فاسد باشد، احتمال آن وجود دارد که ویروس استافیلوکوکوس آئوروس روی آن رشد کرده باشد که می‌تواند به زخم‌های باز نفوذ کرده و آنها را دچار عفونت کند که البته خطر بزرگی محسوب نمی‌شود.

چه کار می‌توانید بکنید؟


اگر دستمال کاملا خشک و تمیز باشد، بهتر است آن را تا کرده و کناری بگذارید و از دستمالی استفاده کنید که استفاده نشده باشد. اگر مرطوب یا کثیف بود، باز هم بهتر است از دستمال جدید استفاده کنید.

6.وقتی کودک قبل از غذا دستانش را نشوید


وقتی بچه‌ها از بیرون به خانه می‌آیند، این اصلا فکر خوبی نیست که دست‌های‌شان را بعدا بشویند، چراکه میزان شیوع باکتری مدفوع به دست‌های‌شان بسیار زیاد است.

چه وقت باید نگران بود؟

زمانی که بچه‌ها بعد از بازی در کوچه به خانه می‌آیند و چشم‌ها، بینی یا دهان‌شان را مالیده یا آن را لمس می‌کنند، این کار باعث انتقال باکتری و ویروس به این نقاط می‌شود.

چه کار می‌توانید بکنید؟


هر زمان که شما و فرزندان‌تان از بیرون به خانه می‌‌آیید، باید قبل و بعد از هر غذایی دست‌ها را بشویید. سعی کنید این کار را با آب و صابون انجام دهید.

7.وقتی در توالت عمومی، پوشک نوزاد را روی میزهای مخصوص، عوض می‌کنید

تحقیقات نشان می‌دهد که در مهدکودک‌ها، میزان شیوع بیماری‌های روده‌ای زمانی که میزهای مخصوص تعویض پوشک به خوبی تمیز نشده باشد بسیار زیاد است، اتفاقی که در سرویس‌های بهداشتی عمومی هم می‌افتد.

چه وقت باید نگران بود؟


هر زمان که از یک میز تعویض عمومی برای عوض کردن پوشک نوزاد استفاده می‌کنید باید حواس‌تان به این مسئله باشد.

چه کار می‌توانید بکنید؟


ببینید که مهدکودک مربوطه چه سیستمی برای نظافت دارد، چراکه این کار باعث اطلاع شما از میزان عفونت روی میز بین هر بار استفاده از آن می‌شود. به‌علاوه می‌توانید روی آن را با کاغذ یکبار مصرف بپوشانید و بعد از استفاده آن را دور بریزید.

8.وقتی کودک‌تان برهنه در اطراف خانه بازی کرده و روی هر چیزی می‌نشیند


اصلا مهم نیست. احتمال آنکه ویروسی به او منتقل شود تقریبا صفر است. درواقع آناتومی بدن طوری است که از غشای مخاطی یا میزراه او در برابر تماس با سطوحی که می‌تواند عفونت را به او انتقال دهد پیشگیری می‌کند.



چه وقت باید نگران بود؟

وقتی دچار حادثه‌ای می‌شود و مجبور می‌شوید از زمین بلندش کنید. برای این منظور باید ببینید که آسیب خاصی شامل خراشیدگی یا برش و... ایجاد شده یا نه. چراکه این زخم‌ها ممکن است باعث بروز عفونت شود.

9.وقتی کودک‌تان تنهایی به دستشویی می‌رود

البته این زیاد هم بد نیست؛ بیشتر بچه‌ها معمولا روی مقدار کمی از ادرار می‌نشینند که مشکل بزرگی به همراه نخواهد داشت. به خاطر داشته باشید که ادرار حاوی باکتری خاصی نیست.

چه وقت باید نگران بود؟

اگر شلوارهای تنگی پوشیده باشند و ادرار با پوست‌شان تماس پیدا کند یا کمی مدفوع هم داخل شلوار به‌جا مانده باشد. از آنجا که دختربچه‌ها مجاری ادراری حساس‌تری دارند، احتمال بروز عفونت مجاری ادراری در آنها زیاد است؛ این اتفاق اغلب زمانی می‌افتد که باکتری‌ها به سمت میزراه پیش می‌روند. ازسوی دیگر پسربچه‌ها ممکن است دچار بثورات پوستی شوند که طی آن پوست اطراف باسن دچار التهاب می‌شود.

چه کار می‌توانید بکنید؟

به دختربچه‌تان یاد بدهید خودش را از مجاری ادرار به سمت پشت خشک کند. این کار باعث می‌شود باقی‌مانده احتمالی مدفوع به مجاری ادرار انتقال نیابد. هم برای دختر و هم برای پسر، از این مسئله مطمئن شوید که بچه بعد از مدفوع کردن به خوبی خود را تمیز می‌کند. سیب سبز
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: