به گفته وی یک فنجان برنج قهوهای، 80 درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را تأمین میکند. منگنز به تولید انرژی از پروتئین و کربوهیدرات کمک میکند و همچنین در ساخت اسیدهای چرب نیز وارد عمل میشود.
این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی افزود: منگنز برای سلامتی سیستم اعصاب و برای تولید هورمونهای جنسی بسیار مهم است. منگنز جزو مهم آنتی اکسیدان است و از تخریب سلول پیشگیری میکند همچنین منگنز مانع رعشه، ضعف روحی، جوشهای پوستی و آسیبهای لوزالمعده است.
دریایی بیان داشت: یک فنجان برنج قهو های پخته شده در حدود 3/27 درصد از نیاز روزانه بدن به سلنیوم را تأمین میکند. سلنیوم یکی از اجزای اساسی سوخت وساز بدن است، برای مثال در سوخت و ساز هورمون سلنیوم با کمک ویتامین E نقش آنتی اکسیدانی خود را کامل میکند.
وی گفت: سلنیوم نه تنها برای مقابله با سرطان مهم است، بلکه برای بیماریهای قلبی، کاهش علامتهای تنگی نفس, درد و همچنین تسکین ورم و التهاب مفاصل بسیار مفید است.
این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی اضافه کرد: برنج قهوهای از آنجا که دارای مقدار زیادی فیبر و سلنیوم است، برای بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ بسیار مفید است, برنج قهوهای و تمام غلات و دانه های سبوس دار، منبع بسیار خوبی از منیزیم است؛ منیزیم فعال کننده بیش از 300 نوع آنزیم در بدن است.
دریایی عنوان کرد: این آنزیمها در استفاده بدن از گلوکز و انسولین شرکت میکنند. بر اساس مطالعات به دست آمده برنج قهوهای، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کم میکند؛ برنج قهوه ای، 3 برابر برنج سفید دارای فیبر است و فیبر باعث پایین آمدن کلسترول، کنترل قند و خون دیابت، از بین برنده سرطان روده بزرگ و یبوست است.
وی یاداور شد: روغن برنج قهوهای (یا روغن سبوس برنج)، داراری مقدار کمی کلسترول LDL (کلسترول بد) است.برنج "باسماتی" جزوی از برنجهای قهوهای است؛ باسماتی و دیگر برنجهای قهوهای، شاخص گلیسمی کمتری دارند. برنج قهوه ای را میتوان تا 6 ماه نگهداری کرد.