وی با اشاره به انواع پوست که شامل خشک، چرب و حساس و.. میشود، اظهار کرد: خوشبختانه امروزه کرمهای ضدآفتاب در تمامی انواع خود در داروخانهها وجود دارد و حتی برای آقایان و کودکان نیز کرمهای ضدآفتاب مخصوص به بازار آمده است.
وی در خصوص تفکر غلطی که نسبت به مصرف ضدآفتاب در جامعه رواج دارد، افزود: برخی از افراد تصور میکنند که استفاده از کرم ضدآفتاب تنها یکبار در روز کافی است؛ در صورتی که اینگونه نبوده و افراد باید از ساعت10 تا سه بعد از ظهر از ضدآفتاب استفاده کرده و با حد فاصل دو ساعته آن را تجدید کنند.
هریسچی با بیان اینکه کرمضدآفتاب به عنوان فیلتری محافظ برای پوست عمل میکند، تشریح کرد: این ماده با پوشش مناسب پوست در مقابل نور آفتاب، از نفوذ اشعههای مضر به پوست فرد جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: استفاده از کرمهای ضدآفتاب در خارج از خانه برای افراد ضروری بوده و اگر افرادی نیز دارای پوست حساس باشند باید به دفعات زیادتری کرم خود را تجدید کرده و حتما از آن استفاده کنند.
وی در خصوص عوارض عدم استفاده از کرم ضدآفتاب گفت: آفتابسوختگی سادهترین و زودرسترین عارضهای است که در این صورت فرد را درگیر میکند و علاوه بر آن در طولانیمدت نیز پوست را تیره کرده و مستعد ابتلا به انواع سرطانهای پوستی میکند.
این متخصص پوست با اشاره به اینکه ماندگاری طولانیمدت کرم ضدآفتاب بر روی پوست مفید است، یادآور شد: برای تجدید کرم ضدآفتاب بر روی صورت نیازی به شستن صورت نبوده و افراد بهتر است که از روی کرم قبلی، اقدام به استفاده از کرم کرده و در صورت تمایل نیز شستشو با آبگرم کافی است.
وی توصیه کرد: امروزه دیده میشود که برخی از بانوان ساق دستهای خود را نپوشانده و در مقابل اشعههای آفتاب رفت و آمد دارند؛ این اقدام اشتباه بوده و باید این افراد پوست خود را در مقابل آفتاب محافظت کرده و بخصوص افرادی که دارای پوستهای حساس هستند باید کمتر در مقابل نورآفتاب ظاهر شده و کلاه آفتابی و لباسهای پوشیده استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: در جامعه ما گاها بانوان هزینههای زیادی در خصوص کرمهای آرایشی میکنند، اما در خصوص استفاده از کرمهای ضدفتاب و مرطوب کننده بیتوجهی کرده و اهمیت نمیدهند؛ در صورتی که مصرف کرمهای ضدآفتاب برای تمامی افراد لازم است.
هریسچی گفت: مصرف کرمهای ضدآفتاب تنها برای کودکان زیر دوسال توصیه نشده و بهتر است که این کودکان در معرض آفتاب قرار نگیرند.