گروگر رید، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «اگرچه باکتری ها در سایر نقاط بدن زنان از جمله دهان و روده نیز به وفور یافت می شوند، اما تعداد کمی از آنها در بافت سینه هم وجود دارند.»
در این مطالعه محققان به بررسی نمونه بافت سینه ۱۳ زن دارای تومورهای خوش خیم، ۴۵ زن دارای تومورهای سرطانی و ۲۳ زن فاقد هرگونه تومور پرداختند.
قرار بود تمامی این زنان تحت عمل جراحی، یا برای برداشتن تومور یا افزایش یا کاهش سینه، قرار گیرند. محققان آنالیز DNA را بر روی نمونه کوچکی از بافت برداشته شده انجام دادند تا وجود انواع باکتری های موجود در آن را شناسایی کنند.
محققان دریافتند وجود چندین نوع باکتری در زنان دارای تومور در سینه هایشان در مقایسه با زنان فاقد تومور متداول بود. در زنان دارای تومور، میزان سه نوع باکتری موسوم به Enterobacteriaceae, Staphylococcus و Bacillusدر مقایسه با زنان فاقد تومور، بسیار بیشتر بود. به عنوان مثال وجود E.coli که نوعی Enterobacteriaceae است، بسیار در زنان دارای تومور متداول بود.
به گفته محققان، این احتمال وجود دارد که این نوع باکتری ها دارای ویژگی های مسبب سرطان باشند.
همچنین محققان مشاهده کردند در زنان فاقد تومور، وجود باکتری هایLactococcus و Streptococcus بیشتر بود. از اینرو این احتمال وجود دارد که این نوع باکتری ها دارای ویژگی های ضدسرطانی باشند. هرچند که به گفته رید، هنوز این موضوع اثبات نشده است.