به گزارش شفاآنلاین ،دکتر علی نوبخت حقیقی، درخصوص علت افزایش بدهی بیمهها به بیمارستانها و چگونگی جلوگیری از افزایش آن، گفت: طرح تحول سلامت طرحی انقلابی در نظام سلامت کشور است به جهت آنکه مردم تا پیش از اجرای این طرح و با مراجعه به مراکز درمانی دولتی به دلیل گرانی بخش های درمانی از ادامه روند درمان خود منصرف میشدند اما با اجرای این طرح بخش بزرگی از هزینه های درمانی توسط دولت پرداخت می شود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهرو پردیس درمجلس شورای اسلامی افزود: درحال حاضر94 درصد هزینه های درمانی توسط دولت و 6 درصد را مردم پرداخت میکنند، همچنین برای روستاییان 97 درصد از هزینههای درمانی را دولت و تنها 3 درصد را مردم تقبل میکنند بنابراین طرح تحول سلامت به مثابه چتر حمایتی هزینه های مردم را کاهش داده است.
وی با تاکید بر اینکه طرح تحول سلامت در حال حاضر دارای اشکالاتی است، تصریح کرد: به طورحتم برای جلوگیری از افزایش بدهی بیمهها به بیمارستان ها باید صرفه جویی به ویژه درسال جاری به نام "اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل" صورت گیرد. بنابراین برای کاهش هزینهها باید از مراجعات مکرر مردم به واحدهای درمانی جلوگیری شود.
نوبخت با اشاره به اینکه درتمامی کشورهای پیشرفته دنیا یک بیمار برای درمان درگام اول به پزشک خانواده یا پزشک عمومی مراجعه میکند، گفت: به طورقطع پس از طی بخشی از روند درمان درصورت نیاز بیمار به سطح بعدی یا پزشک متخصص ارجاع می شود، البته پزشک معرفی کننده نیز باید از یک پروتکل جهانی و علمی در این کار تبعیت کند؛ ازاین رو سطح بندی خدمات از طریق پزشکان عمومی باید به خوبی صورت گیرد.
نماینده مردم درمجلس دهم با بیان اینکه بسیاری از مراجعات به پزشکان متخصص و فوق متخصص را میتوان درسطح پزشکی عمومی درمان کرد، تصریح کرد: بسیاری از بیماران دیابتی وفشارخونی که درحال حاضر میلیون ها نفررا درایران گرفتار کرده است را میتوان با مراجعه به پزشک عمومی درمان کرد، بنابراین باید از مراجعه اینگونه بیماران به پزشکان متخصص و فوق تخصص باید جلوگیری شود.
وی با اشاره به وجود راهنمای بالینی در تمامی بیمه ها، افزود: این طور نیست که هر فردی با مراجعه به بیمارستان تخصصی و فوقتخصصی باید از روش های درمانی مانند آندوسکوپی، آنژیوگرافی، ام آر آی و یا عمل جراحی استفاده کند، بنابراین اینکه کدام دسته از بیماران نیز باید از این روش های درمانی استفاده کنند از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ زیرا این روش ها برای بیمه ها گران تمام شده و دستگاه های مورد نیاز سریع درمعرض فرسودگی قرار میگیرند.
نوبخت با تاکید بر اینکه استفاده از راهنمای بالینی از هزینههای بسیاری صرفهجویی میکند، گفت: همچنین مطالعات بسیار نشان داده که مقدار زیادی آنتی بیوتیک در ایران مورد استفاده قرار می گیرد، بنابراین این موضوع هم هزینه بسیاری را بر دوش دولت و بیمهها تحمیل می کند ازاین رو باید از مصرف این دارو نیز تا حد بسیار زیادی جلوگیری کرد و هزینه ها را کاهش داد.
نوبخت با تاکید بر توجه به مدیریت منابع درمان در کشور، تصریح کرد: متاسفانه تشکیلات موازی بسیاری درکشور وجود دارد که هرکدام از این تشکیلات دارای هزینه های بسیاری هستند، البته در تشکیل بیمه سلامت به تجمیع بیمه ها تاکید شده اما متاسفانه این موضوع نیز درحال حاضر مغفول مانده است .
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر نظارت مجلس به موضوع تجمیع بیمه ها، اجرای پزشک خانواده و نظام سطح بندی خدمات،به خانه ملت تصریح کرد: متاسفانه احساس می شود که برخی افراد درجامعه به دنبال دور زدن قانون بوده و به همین جهت باید از بی قانونی ها جلوگیری کرد؛ البته در معاونت اجتماعی سازمان مدیریت برنامه ریزی کشور و بیمه ها تصمیمی اتخاذ شده مبنی براینکه از طریق برخی بانکهای عامل بتوانند مبالغی با بهره کم استقراض کنند تا وجوه معوقعه به داورخانه ها، بیمارستان ها، آزمایشگاه ها و پزشکان پرداخت شود.